Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Bele mernétek vágni egy 30...

Bele mernétek vágni egy 30 milliós hitelbe,lakásváltás miatt?

Figyelt kérdés

Győrben van egy kis lakásom

35 m2 (1,5 szobás) tégla lakás

Van egy nappalija 16 m2

És külön egy félszoba(csőszoba) 7-8 m2 amibe lényegében egy nagy francia ágy fér csak bele.

A többi

konyha,spejz,fürdő wc

Erkély sincs a lakáson.

Még fiatal vagyok 32 F

és hiába élek egyedül,kezdem kicsinek érezni a lakást.

Szóval itt Győrben már ahogy nézegetem 1 millió Ft felett van a lakások m2 ára .

Szeretnék nagyobbra váltani nappali+2 hálószobás erkélyes lakásra

Ki is néztem egy újépítésű lakást 64 millió forint volt szerkezetkészen.

Még ha el is tudnám adni a jelenlegit 34-35 millióért ami szerintem egy nagyon jó pénz lenne,még akkor is több mint 30 millió lenne szükségem,nem beszélve arról,hogy még van egy 4 milliós lakáshitelem.

Ti bele mernétek vágni egy 30 milliós hitelbe?

2022. máj. 23. 17:08
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Jövedelemfüggő.

Milyen éves jövedelmed van?

Gondolom, nem 6M+, mert akkor előbb a hitelt fizetnéd ki.

Biztos ilyen drága környéken kellene a 2x akkora lakás?

Szerintem Győrben is vannak jobbáras lehetőségek, mondjuk 48-ig keresnék.

2022. máj. 24. 09:07
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
8: Jó, de hát egyedül vagy, mért nem egy fős házat nézel? Az olyan 60-80 nm maximum, kisebb kerttel. Nagyon sok munka van egy családi házzal, nincsen ott közös képviselet, aki a munkák zömét elvégzi havi 2000 Ft munkadíjért.:)
2022. máj. 24. 09:10
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Különben nagyon ügyes vagy, gratulálok ehhez a kis lakáshoz!:)
2022. máj. 24. 09:13
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
8: Újépítésű lakás?
2022. máj. 24. 09:15
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Én nem.

Szerintem így teljesen felesleges lenne egy nagyobb pláne új lakás ennyi hitellel.

Mivel saját lakásod van, fizetheted a hitelt közben várhatsz 1-2 évet, hogy mi lesz a piacon.

Tőzsdéken elég erős medvepiac van, ha most nem lesz valami csökkenés a kövi 1-2 évben akkor komolyan soha. Plusz ugye a kamatok is brutál magasak most ami szintén nagyon nem kedvező.

Most az összes állás jelenleg borzasztó bármit is venni hitellel, egyedül a zöld hitel jó.

2022. máj. 24. 09:58
 16/36 anonim ***** válasza:
73%
15: Mi az a medvepiac?
2022. máj. 24. 10:48
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

En soha nem vennék olyan újépítésűt ami nincs kész. Környékemen több ilyen befuccsolt, a lakók sose tudtak beköltözni, évek óta perelnek.

Vegyél egy 10 éves lakást, annak már kiderültek a hibái, de mégis szinte új. És nem fog ennyibe kerülni. Őszintén hülye aki.megvesz ott ennyiért egy szerkezetkész lakást. A mai árak mellett még 20 millába és jópár ősz hajszálba fog neked kerülni mire kész lesz.

2022. máj. 24. 10:58
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Eddig a lakáshitelek kánaánja volt, de ennek már vége van. Én biztos nem venném fel.

Egyébként én is épp ingatlancserén gondolkodtam, nekem nem a méretével van gond hanem az elosztásával, de osztottam-szoroztam, és arra jutottam, hogy kisebb hitelt sem vagyok most hajlandó felvenni.

Inkább meghúzom magam, és örülök annak amim van. Mostmár nem csak a lakások baromira drágák, de a hitelek is.

2022. máj. 25. 11:28
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a bankmonitor szerint egy 30 millós hitel 20 évre havi 220-230 között van havonta 10 évig fix kamatperiódussal, így jelen állás szerint a teljes visszafizetendő 53-61M forint között van.

Szerintem nem kell nagy atomfizikusnak lenni ahhoz hogy belássuk, ez egyedül - még házasságban is - elég durván rizikós, és kellemetlen. Akarnád ezt magadnak?

Jelenlegi törlesztőm 60ezer forint, így van bőven megtakarításom, de még ettől is borsódzik a hátam néha, peig a bevételemnek csak a 8-10%-a ez az összeg.

2022. máj. 25. 12:46
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Most nézem a keresetedet, hááát. Na. Ilyen infláció mellett sajnos már ez sem olyan rengeteg.
2022. máj. 25. 12:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!