Bele mernétek vágni egy 30 milliós hitelbe,lakásváltás miatt?
Győrben van egy kis lakásom
35 m2 (1,5 szobás) tégla lakás
Van egy nappalija 16 m2
És külön egy félszoba(csőszoba) 7-8 m2 amibe lényegében egy nagy francia ágy fér csak bele.
A többi
konyha,spejz,fürdő wc
Erkély sincs a lakáson.
Még fiatal vagyok 32 F
és hiába élek egyedül,kezdem kicsinek érezni a lakást.
Szóval itt Győrben már ahogy nézegetem 1 millió Ft felett van a lakások m2 ára .
Szeretnék nagyobbra váltani nappali+2 hálószobás erkélyes lakásra
Ki is néztem egy újépítésű lakást 64 millió forint volt szerkezetkészen.
Még ha el is tudnám adni a jelenlegit 34-35 millióért ami szerintem egy nagyon jó pénz lenne,még akkor is több mint 30 millió lenne szükségem,nem beszélve arról,hogy még van egy 4 milliós lakáshitelem.
Ti bele mernétek vágni egy 30 milliós hitelbe?
Jövedelemfüggő.
Milyen éves jövedelmed van?
Gondolom, nem 6M+, mert akkor előbb a hitelt fizetnéd ki.
Biztos ilyen drága környéken kellene a 2x akkora lakás?
Szerintem Győrben is vannak jobbáras lehetőségek, mondjuk 48-ig keresnék.
Én nem.
Szerintem így teljesen felesleges lenne egy nagyobb pláne új lakás ennyi hitellel.
Mivel saját lakásod van, fizetheted a hitelt közben várhatsz 1-2 évet, hogy mi lesz a piacon.
Tőzsdéken elég erős medvepiac van, ha most nem lesz valami csökkenés a kövi 1-2 évben akkor komolyan soha. Plusz ugye a kamatok is brutál magasak most ami szintén nagyon nem kedvező.
Most az összes állás jelenleg borzasztó bármit is venni hitellel, egyedül a zöld hitel jó.
En soha nem vennék olyan újépítésűt ami nincs kész. Környékemen több ilyen befuccsolt, a lakók sose tudtak beköltözni, évek óta perelnek.
Vegyél egy 10 éves lakást, annak már kiderültek a hibái, de mégis szinte új. És nem fog ennyibe kerülni. Őszintén hülye aki.megvesz ott ennyiért egy szerkezetkész lakást. A mai árak mellett még 20 millába és jópár ősz hajszálba fog neked kerülni mire kész lesz.
Eddig a lakáshitelek kánaánja volt, de ennek már vége van. Én biztos nem venném fel.
Egyébként én is épp ingatlancserén gondolkodtam, nekem nem a méretével van gond hanem az elosztásával, de osztottam-szoroztam, és arra jutottam, hogy kisebb hitelt sem vagyok most hajlandó felvenni.
Inkább meghúzom magam, és örülök annak amim van. Mostmár nem csak a lakások baromira drágák, de a hitelek is.
Egyébként a bankmonitor szerint egy 30 millós hitel 20 évre havi 220-230 között van havonta 10 évig fix kamatperiódussal, így jelen állás szerint a teljes visszafizetendő 53-61M forint között van.
Szerintem nem kell nagy atomfizikusnak lenni ahhoz hogy belássuk, ez egyedül - még házasságban is - elég durván rizikós, és kellemetlen. Akarnád ezt magadnak?
Jelenlegi törlesztőm 60ezer forint, így van bőven megtakarításom, de még ettől is borsódzik a hátam néha, peig a bevételemnek csak a 8-10%-a ez az összeg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!