Bele mernétek vágni egy 30 milliós hitelbe,lakásváltás miatt?
Győrben van egy kis lakásom
35 m2 (1,5 szobás) tégla lakás
Van egy nappalija 16 m2
És külön egy félszoba(csőszoba) 7-8 m2 amibe lényegében egy nagy francia ágy fér csak bele.
A többi
konyha,spejz,fürdő wc
Erkély sincs a lakáson.
Még fiatal vagyok 32 F
és hiába élek egyedül,kezdem kicsinek érezni a lakást.
Szóval itt Győrben már ahogy nézegetem 1 millió Ft felett van a lakások m2 ára .
Szeretnék nagyobbra váltani nappali+2 hálószobás erkélyes lakásra
Ki is néztem egy újépítésű lakást 64 millió forint volt szerkezetkészen.
Még ha el is tudnám adni a jelenlegit 34-35 millióért ami szerintem egy nagyon jó pénz lenne,még akkor is több mint 30 millió lenne szükségem,nem beszélve arról,hogy még van egy 4 milliós lakáshitelem.
Ti bele mernétek vágni egy 30 milliós hitelbe?
Ahhoz, hogy tudjuk, hogy belefér-e neked jó lenne tudni, hogy mennyit keresel és mióta.
Ugyanakkor a matek sem jó. Nem 30 millióra van szükséged, hanem 30 millió + a lakás befejezésének/felújításának a költsége (szerkezetkész lakásról beszélünk, lehet, hogy még 10-15 milliót bele kell raknod) + illeték a két lakás különbségére (1.2 millió) + az ingatlanod eladásának költsége/alku mértéke. Inkább 45 millióra van szükséged, nem 30-ra.
igazad van mivel szerkezetkész a lakás.
1700-1850 euró között túlóra és borravalótól függően.
1,5 éve dolgozom a mostani munkahelyemen.
Vegyél 1,5-2 szobás 50-55 négyzetméter körüli nem új építésűt. Szívesen!
Én 28 éves vagyok, 47 négyzetméteres másfél szobás saját lakásban lakom egyedül. 35 négyzetméter azt érezném nekem is kicsi lenne, de ez a 45-55 körüli már pont jó.
Nem tudom hogy jöttek nálad ezek a dolgok.
Egyrészt hiába adod el a lakást 34 millióért, közben rögtön kifizeted a hitelt, az már csak 30 millió.
Ráadásul 30 milliónak olyan 250 a törlesztője ami irgalmatlanul sok pénz, még ha maga fizetésed is van. Bár kérdés, megadnak-e egyáltalán ekkora hitelt. Én alapból nem vennék fel több hitelt mint amennyit albérletre költenék.
Ráadásul mire vissza fizeted az 60 millió.
Ráadásul 64 milliós lakás az rohadt sok. Szerkezetkészen meg főleg. Arra számolhatsz még 200-250+ ezer / m2 árral, hogy készen legyen.
tény, hogy 35 m2 elég szűkös, de én maradnék abban míg nincsen párom, családom akivel lépni kell.
Én,mikor vettem ezt a lakást bő 3 éve 19 millióért
Sokaltam,de alapvetően jó állapotban volt,közel mindenhez úgyhogy megvettem,de azóta úgy elszálltak az ingatlan árak.
Őszintén szerintem egyszerűen nem érnek ennyit ezek a lakások,mint amennyibe most kerülnek.
55-60m2 kerül 64 millióba szerkezetkészen félelmetes
Az álmaim otthona nem egy 60 m2 lakás lenne,hanem egy családiház Győrújfalun, Győrszentivánon, Vámosszabadin
Viszont azok még annyira megfizethetetlenek számomra.
Érdekes amúgy ez a lakásméret.
Én évekig elvoltam szobákat bérelve, most meg hiába van közel 50 m2 lakásom, a konyha még nincsen kész, a nagyobbik szobámat nincs pénzem berendezni, szóval kvázi a kisebb szobában élek ami 12 m2 :D
A 35 sem feltétlenül kicsi, az már jó ha van egy külön kis háló, a másik meg pont elég egy kisebb társaság fogadására. Tény, jó ha van nagyobb, de én például inkább letudnám a hitelt, aztán meg elkezdenék befektetni, félretenni. Nyilván mennek el az árak, nem egyszerű, de ha nem kötelező én nem verném hitelbe sem magam, ha amúgy meg ott van a biztos lakhatás.
Egyszerűen 30 millió irgalmatlan sok pénz. Esetleg várj egy évet, fizesd ki a 4 millió hitelt aztán nézelődj hogy a lakásod ára + 15 millióért mit lehet kapni.
45-50 millió körül már csak van használható, és 15 millió még nem az az összeg, amit ne tudnál rövidebb távon is vissza fizetni.
60 milláért nem kapnál semmit az osztrákoknál? Gondolom ott dolgozol.
Én nagyon max 10 millát vállalnék be, vagy egy régebbi nagyobb lakást. Honnan tudod, hogy milyen minőségű az új? Merek fogadni, hogy lesznek gondok jócskán, ahogy lenni szoktak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!