Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ma már rossz döntés panelt venni?

Ma már rossz döntés panelt venni?

Figyelt kérdés

A közvélekedésben az él, hogy egy 60-70-es években épült panel már jó eséllyel az élettartama végn jár, és hamarosan bajok lesznek velük (egylőre semmi).

Másfelől ezt sok építész, szakmai vélemény cáfolja is és arra helyezi a hangsúlyt hogy szigeteléssel, megfelelő karbantartással még 50 évig biztosan sámíthatunk rájuk.

Mi az igazság? Én hosszú távra venném és még akkor megtartanám, ha párommal házat vennénk. Jó környéken van és nagyon könnyen kiadható, egyetem mellett. Van egy tégla is, de az elég csöves környéken sajnos, ahol nem szívesen tolnám a babakocsiban majd a gyerekem.

2022. ápr. 28. 12:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem anyumnak, nekem de tavaly nem volt drágább díjszabás, pedig tavaly is átléptem.

Egyébként A1-es tarifa, mert még nincs meg a H-tarifa a hőszivattyúhoz, de így se vág földhöz...

A legdrágább rezsim 43 ezer, a közösköltség alapból 21 ezer aztán csak a kukadíj van benne. (120 nm)

2022. ápr. 28. 16:29
 12/16 anonim ***** válasza:
és mi köze van egy ilyen ultra-modern újépítésű háznak egy panelhoz, vagy egy átlagos házhoz, ahol cirkóval fűtenek?
2022. ápr. 28. 16:58
 13/16 anonim ***** válasza:
41%
Senki sem mondta, hogy van köze hozzá anyám lakik panelban távhővel, én meg társasba saját hőszivattyúval mindent villanyról használva. Nem ultramodern egyébként sem, csak "gázmentesített", és az előző kérdezőnek írtam aki érdeklődött, hogy nem léptem e túl az éves 1300kw órát és nem e azért emelték meg a villanytarifát. Tavaly is túlléptem ( minden évbe túllépem már 6 éve) tavaly nem emeltek rajta..
2022. ápr. 28. 17:11
 14/16 anonim ***** válasza:
92%

Lényeg hogy legyen leszigetelve.

Szigetelt panelnél alacsonyabb rezsijű lakást nem fogsz találni.

Tartósak is, könnyen karbantarthatók, nem penészednek.

Ha kultúrált a lépcsőház, jó helyen is van, akkor érdemes megvenni.

Nekünk 75m2 lakásra a TELJES rezsi megvan éves átlagban havi 38-ból (közös költség, távhő, villany, víz, gáz, internet)

Amúgy ha emelkednek az energiaárak, mindenhol emelkedni fognak, pont ezért a szigetelt panelban jársz a legjobban.

2022. ápr. 28. 17:26
 15/16 anonim ***** válasza:
40%
Panelból csak azbeszt mentesìtettet!
2022. ápr. 28. 21:06
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Élettartamban szerintem a panel a legjobb a régebbi építésüek közül!Vetekszik a monolit vázkeretes technologiás lakásokkal élettartamban!Massziv,erős,stapabíró épűletek!A rezsi meg általában mindenhol egyforma viz,vill,távhő.De a modern fűtésrendszerekkel sokat lehet spórólni!Ha a paneloknál fütéskorszerűsítés beindulna még versenyképessebb lenne.
2022. máj. 2. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!