Lakást venni komolyan ennyire hülye döntés vagy csak a környezetünk bunkó?
Idén nyáron vettünk egy aranyos kis lakást, azóta viszont teljesen ledöbbentem, hogy mennyi negatív beszólást kaptunk.
"Miért vettetek úgyis be fog dőlni", "Hitelt csak a hülye vesz fel" , "Mi lesz, ha nem lesz állásotok" beszólásokkal az elején.
Ezeket szerencsére nem a családunktól és a barátainktól halljuk, hanem a távolabbi ismerősöktől és munkatársaktól.
Nem vagyunk dicsekedősek, de nyilván kellett szabit kivennünk a vétel és a kis felújítás miatt, szóval eltitkolni sem akartuk minden áron. Direkt nem is hozom fel a munkahelyen a témát, de valaki csak azért is felhozza.
Tudom, lehet, hogy egyszer valamikor egy rövid időre lentebb mennek az árak, de az az igazság, hogy mi már nagyon akartunk gyereket és a költözés/újítást előtte le akartuk tudni. Előtte albérletben voltunk.
Komolyan manapság felér egy öngyilkossággal vagy csak irigyek?
Irigyek, inkább elisszák vagy elutazzák a pénzüket.
A törlesztőd semmtöbb, minthanalbérletet fizetnél. Semmivel sem nagyobb az utcára kerülés esélye.
Viszont a pénz nagy részéből a saját lakásodat fizetes, nem másét.
Hat, mi 3-4 eve 13 misiert vettunk hazat. Most ugyanezt 30 korul lehetne eladni. Uj hazak 40-50m korul vannak, fele akkorak mint a mienk. Tehat igy nezve most nagyon erthetetlen a sok epitkezo vasarlo.
Van akiknek muszaj, oket megertem. Ok beszoptak. Persze lehet, hogy 1 ev mulva meg dragabb lesz.
Ha itt azt írják a vadidegenek, hogy nem volt jó döntés, akkor gyorsan eladjátok és visszamentek az albérletbe??!
???
Harmadik opció van:
Egyáltalán nem kell egyetértsen a környezetetek veletek és le kell állítani minden olyan kommunikációt, ami arra irányul, hogy meggyőzzétek egymást.
NEM KELL.
Ő nem venne, ti vettetek. Pont.
"Tudom, lehet, hogy egyszer valamikor egy rövid időre lentebb mennek az árak "
Már ne is haragudjál, de az árak változása az kizárólag azokat fogja érinteni, akik éppen akkor vesznek vagy eladnak egy ingatlant.
Akik benne laknak azok nem foglalkoznak ilyen hülyeségekkel!!
Én a többiekkel ellentétben kicsit árnyaltabban fogalmaznék.
Ha olyan iparágban dolgoztok, amivel előreláthatólag nem lesztek hosszan munkanélküliek, van egy évi megtakarításotok és nem a csok-os önerőre vettetek fel hitelt (esetleg nem vettetek fel csok-ot és paici hitelt egyszerre), illetve, ha csok-ot vettetek fel, akkor kis alapterületű drága négyzetméterárral rendelkező ingatlant vettetek, akkor szerintem egyértelműen jó döntés.
A fentiek közül minél több sérül, annál nagyobb rizikót vállaltatok és annál inkább igyekeznetek kell, hogy csökkentsétek a kockázatokat (leginkább tartalékot kell képeznetek, hogy sose kerüljetek olyan helyzetbe, hogy mivel a piaci hitelt nem tudjátok fizetni, az ingatlan többszörösét kell visszafizetni a csoknak).
Ha semmi megtakarításotok jóformán nem volt előtte, akkor én sem javasoltam volna az ingatlanvásárlást, csokkal semmiképp.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!