Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakást venni komolyan ennyire...

Lakást venni komolyan ennyire hülye döntés vagy csak a környezetünk bunkó?

Figyelt kérdés

Idén nyáron vettünk egy aranyos kis lakást, azóta viszont teljesen ledöbbentem, hogy mennyi negatív beszólást kaptunk.

"Miért vettetek úgyis be fog dőlni", "Hitelt csak a hülye vesz fel" , "Mi lesz, ha nem lesz állásotok" beszólásokkal az elején.

Ezeket szerencsére nem a családunktól és a barátainktól halljuk, hanem a távolabbi ismerősöktől és munkatársaktól.

Nem vagyunk dicsekedősek, de nyilván kellett szabit kivennünk a vétel és a kis felújítás miatt, szóval eltitkolni sem akartuk minden áron. Direkt nem is hozom fel a munkahelyen a témát, de valaki csak azért is felhozza.

Tudom, lehet, hogy egyszer valamikor egy rövid időre lentebb mennek az árak, de az az igazság, hogy mi már nagyon akartunk gyereket és a költözés/újítást előtte le akartuk tudni. Előtte albérletben voltunk.

Komolyan manapság felér egy öngyilkossággal vagy csak irigyek?

2021. okt. 16. 19:22
1 2 3 4
 1/31 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Irigyek. Hitel mindig is kellett régen is annak aki nem örököl vagy nem tudja segíteni a család. Ez a jövőben is így lesz. Az albérlet hosszú távon nagyobb marhaság. Szülőkkel se élhet mindíg az ember
2021. okt. 16. 19:26
 2/31 anonim ***** válasza:
93%

Irigyek, inkább elisszák vagy elutazzák a pénzüket.

A törlesztőd semmtöbb, minthanalbérletet fizetnél. Semmivel sem nagyobb az utcára kerülés esélye.

Viszont a pénz nagy részéből a saját lakásodat fizetes, nem másét.

2021. okt. 16. 19:29
 3/31 anonim ***** válasza:
78%

Hat, mi 3-4 eve 13 misiert vettunk hazat. Most ugyanezt 30 korul lehetne eladni. Uj hazak 40-50m korul vannak, fele akkorak mint a mienk. Tehat igy nezve most nagyon erthetetlen a sok epitkezo vasarlo.

Van akiknek muszaj, oket megertem. Ok beszoptak. Persze lehet, hogy 1 ev mulva meg dragabb lesz.

2021. okt. 16. 19:30
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha mar úgyis megvettétek, nem mindegy mit gondolnak a prolik?
2021. okt. 16. 19:53
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha itt azt írják a vadidegenek, hogy nem volt jó döntés, akkor gyorsan eladjátok és visszamentek az albérletbe??!

???

2021. okt. 16. 20:15
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik opció van:

Egyáltalán nem kell egyetértsen a környezetetek veletek és le kell állítani minden olyan kommunikációt, ami arra irányul, hogy meggyőzzétek egymást.

NEM KELL.

Ő nem venne, ti vettetek. Pont.

2021. okt. 16. 20:22
 7/31 anonim ***** válasza:
90%

"Tudom, lehet, hogy egyszer valamikor egy rövid időre lentebb mennek az árak "

Már ne is haragudjál, de az árak változása az kizárólag azokat fogja érinteni, akik éppen akkor vesznek vagy eladnak egy ingatlant.

Akik benne laknak azok nem foglalkoznak ilyen hülyeségekkel!!

2021. okt. 16. 20:32
 8/31 anonim ***** válasza:
97%
Ingatlan soha nem rossz befektetés hosszútávon. Mivel ti benne is éltek, teljesen logikus, hogy nem egy idegen zsebébe rakjátok azt az összeget, amivel a saját lakásotokat is törleszthetitek.
2021. okt. 16. 21:18
 9/31 anonim ***** válasza:
80%

Én a többiekkel ellentétben kicsit árnyaltabban fogalmaznék.

Ha olyan iparágban dolgoztok, amivel előreláthatólag nem lesztek hosszan munkanélküliek, van egy évi megtakarításotok és nem a csok-os önerőre vettetek fel hitelt (esetleg nem vettetek fel csok-ot és paici hitelt egyszerre), illetve, ha csok-ot vettetek fel, akkor kis alapterületű drága négyzetméterárral rendelkező ingatlant vettetek, akkor szerintem egyértelműen jó döntés.

A fentiek közül minél több sérül, annál nagyobb rizikót vállaltatok és annál inkább igyekeznetek kell, hogy csökkentsétek a kockázatokat (leginkább tartalékot kell képeznetek, hogy sose kerüljetek olyan helyzetbe, hogy mivel a piaci hitelt nem tudjátok fizetni, az ingatlan többszörösét kell visszafizetni a csoknak).

Ha semmi megtakarításotok jóformán nem volt előtte, akkor én sem javasoltam volna az ingatlanvásárlást, csokkal semmiképp.

2021. okt. 17. 07:54
 10/31 anonim ***** válasza:
42%
Erőn felül lakást venni nagy hülyeség.
2021. okt. 17. 07:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!