Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakást venni komolyan ennyire...

Lakást venni komolyan ennyire hülye döntés vagy csak a környezetünk bunkó?

Figyelt kérdés

Idén nyáron vettünk egy aranyos kis lakást, azóta viszont teljesen ledöbbentem, hogy mennyi negatív beszólást kaptunk.

"Miért vettetek úgyis be fog dőlni", "Hitelt csak a hülye vesz fel" , "Mi lesz, ha nem lesz állásotok" beszólásokkal az elején.

Ezeket szerencsére nem a családunktól és a barátainktól halljuk, hanem a távolabbi ismerősöktől és munkatársaktól.

Nem vagyunk dicsekedősek, de nyilván kellett szabit kivennünk a vétel és a kis felújítás miatt, szóval eltitkolni sem akartuk minden áron. Direkt nem is hozom fel a munkahelyen a témát, de valaki csak azért is felhozza.

Tudom, lehet, hogy egyszer valamikor egy rövid időre lentebb mennek az árak, de az az igazság, hogy mi már nagyon akartunk gyereket és a költözés/újítást előtte le akartuk tudni. Előtte albérletben voltunk.

Komolyan manapság felér egy öngyilkossággal vagy csak irigyek?

2021. okt. 16. 19:22
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem is teljesen jól vettétek :)
2021. okt. 19. 19:12
 22/31 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben max abba lehetne belekötni, hogy miért vartatok eddig :))

Mindenképp jó döntés volt a hitel.

2021. okt. 20. 07:59
 23/31 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más a megközelítése és a motivációja is. Gazdasági szakemberek között is két külön iskolát képviselnek, akik a saját lakás pártján állnak és akik inkább a bérlés hívei. Mindkét oldalon lehet megalapozott pro és kontra érveket hozni, amiket mindenki a saját szubjektív véleményén, esetleg tapasztalatain átszűrve értékel és vall általában egyedüli üdvözítő megoldásnak.

Az emberek előszeretettel szeretik jobban tudni, hogy másnak mit kéne csinálnia, hiszen abba tét nélkül tudnak beleszólni. Attól, hogy esetleg sokan is egyetértenek veletek még nincs jobban igazuk nekik sem és nektek sem, ahogy azoknak sincs attól igazuk, hogy nem értenek veletek egyet.

Nyilván mérlegeltétek a saját helyzeteteket, lehetőségeiteket és a saját szempontjaitok alapján meghoztátok a legjobbnak tartott döntést. Ezen még ha akarnátok se nagyon lehetne változtatni és nyilván nem is akartok. Szóval mások véleményével foglalkozni is felesleges, mert csak felbosszantjátok magatokat feleslegesen - és az egyetértésüktől lesz jobb a helyzet, így azt keresni sem érdemes.

Jobban jártok, ha inkább nem beszélsz erről a témáról az emberekkel, aki elkezd véleményt mondani, azt meg érdemes már az elején leállítani, hogy "Köszönjük, pontosan tudjuk, hogy mit miért csináltunk, mérlegeltük a helyzetet, ezt a döntést hoztuk, már úgysem lehet visszacsinálni, így sem megerősítés, sem kritika nem változtat, úgyhogy hagyjuk is. Beszéljünk inkább másról, de szép az idő!"

2021. okt. 20. 12:14
 24/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, végül az egyik alkalommal, mikor feljött rákérdeztem. Így legalább nem kell ezen kattognom.
2021. okt. 28. 13:07
 25/31 anonim ***** válasza:
És mit mondtak, mi foglalkoztatja őket ebben?
2021. okt. 28. 18:23
 26/31 A kérdező kommentje:

Végül tényleg az volt, hogy irigyek.

Mi eddig társbérletben voltunk 4 évig barátokkal, hogy spóroljunk, ezért jött össze egy egészséges önerő. Pont mire összegyűlt és nézelődtünk sajnálatos okok miatt még hozzájutottunk pár millióhoz és kifutott 2 LTP is.

Mi nem vertük ezt nagy dobra, de tudták, hogy nem egyedül lakunk. Ezek szerint ők azt gondolták, hogy csóróságból lakunk másokkal, pedig az önerő gyűjtés volt a cél. Nem űzünk fényűző életet, nincs iphone, használt jó kocsit vettünk stb. Emiatt ugye nem sejtették, hogy van pénzünk.

Most meg zavarja őket, hogy nekik mennyibe kerül az albérlet, mi meg fele annyit fizetünk hiteltörlesztőre.

Ő dolguk, nem értem, miért nem lehet békén hagyni egymás életét.

2021. okt. 30. 20:12
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Aha. Hát bizony, nehéz egy egész világképet átírni. Téves meggyőződésnek bizonyult nekik, hogy annak van pénze, akin látszik. Ez valójában pont fordítva van. Ezzel küszködnek most. Inkább szeretnének téged visszapasszírozni egy másik élethelyzetbe, mint megváltoztatni a meggyőződéseiket.
2021. okt. 30. 20:52
 28/31 anonim ***** válasza:

Nem kell mások világképét átírni! Te sem akarod, hogy a te világképed átírják, akik máshogyan gondolkodnak, te se tedd másokkal.

Nem kell mindenkinek ugyanazt gondolnia. Beszélgetni lehet értelme a világképekről, hogy közeledjenek egymáshoz. Vagy ha nem is közelednek, de legalább megértsétek egymást, miért gondolkodik a másik úgy, ahogyan. Ettől még nem lesz feltétlenül igaza a másiknak. Pláne nem feltétlenül ugyanaz a megoldás jó mindenki számára.

2021. okt. 31. 13:37
 29/31 anonim ***** válasza:

28:

Naponta találkozunk új ismeretekkel, ami miatt folyamatosan át kell írni a világképünket, én folyamatosan írom át az enyémet...

Az, hogy egy kolleganőjük, akin úgy látták, nincs pénze, mégis vett egy lakást, tehát volt pénze, az TÉNY.

Tehát vagy visszagyömöszölik a nincslakás-életmódba a kolleganőt, hogy ne kelljen megváltoztatni a világképüket, vagy átírják a világképüket, más lehetőségük nincs.

Nekem nagyon egyszerű lenne a homlokomra csapni, hogy JAJ, hát én teljesen mást gondoltam eddig a világról, ezek szerint az nem jó! És pár nap alatt átírni a világképemet az új infó, az újonnan megtudott tények szerint.

Ők jelenleg még nem hajlandók mást gondolni, mint azt, hogy a kollaganőjüknek nincs, nem lehet lakása a saját világképük szerint.

És nem is akarnak mást gondolni, ezért a kolleganőt szapulják. Próbálják nem létezővé varázsolni a TÉNYT, amivel megzavarta a hiedelemrendszerüket.

2021. okt. 31. 20:29
 30/31 anonim ***** válasza:
Valójában pedig ez egy komoly teljesítmény jelentős állomása, így gratulációval kell viszonyulni a kérdéshez, tehát én gratulálok az új lakásotokhoz!:)
2021. okt. 31. 20:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!