Szépen felújított belvárosi nagy lakást (150m2), garázzsal vagy egy kertvárosi 170m2-es házat, nagy kerttel, garázzsal, melléképülettel érdemes venni? Mindkettőnek van előnye, hátránya. Nehéz a döntés. Az ár ugyanaz.
Szeretnél kertet, lenne időd foglalkozni vele? Van szükséged garázsra? Szomszédok melyik helyen milyenek? A 2 környék infrastruktúrájában nincs különbség?
Ezeket a kérdéseket tenném fel magamnak a helyedben :)
Most a covid alatti tapasztalatok miatt a házat mondanám.
Sokkal jobb egy gyereknek, h. szabadon tud szaladgálni az udvaron. Nem kell az utcán, jàtszótéren kerülgetni az embereket. Amíg végzem a dolgomat vagy csak olvasgatok a kertben, addig a gyerekek szuperül elvannak szinte egész nap a levegőn (melegebb napokon). Jókat játszunk együtt, "kalandparkot" építettünk nekik (kötél, lécek, hullahopp karika stb)
Akar-e a gyerek belvárosi iskolába járni, 10-12 különórára járni, színházba, művelődni járni?
Ez a kertes övezetből lehetetlen.
7.
Budapest mellett lakom, kertes házban. A Ráday utcában vagyok autóval 20 perc alatt. Köki busszal 15 perc, onnan metróval pedig bárhová. Miről beszélsz?
Szerintem a házat. Ha befüvesíted a kertet, havi kétszer 2-3 óra fűnyírás aztán csá.
Ha mást nem, de azt megtanította a Covid hogy mekkora előnye van egy kertes háznak. Én nem tudnék lakásban élni.
Neked kell felmérni az igényeiteket. Gyerekkel szinte biztos jobb a ház.
Gyerekként mi szinte soha nem játszottunk a kertben, legfeljebb az odaköltözéskor az újdonság varázsa miatt egy hétig.
A medence a legnagyobb kánikulában volt érdekes pár napig, aztán szevasz.
Viszont a Covid kapcsán új szempontokat érdemes mérlegelni, mert nem tudni, hogy hova halad a világ!
Akinek kertje van, szükségből esetleg tud önellátó lenni, mert háborúknál és egyéb válsághelyzetekben már megmutatkozott, hogy amikor a városban éheztek az emberek, a vidékinek mindig volt az asztalán étel.
A mérlegelést a saját életetek szempontjai határozzák meg, ha megrögzött városlakók vagytok, akkor amíg évek alatt oda nem szoktok, eléggé nehéz lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!