Mennyire necces ha a saját lakásomat kezdem árulni ingatlanos nélkül?(Budapest, III kerület)
9-es
"Nem akkora dolog pár érdeklődőnek megmutatni a lakást. Főleg, hogy az ingatlanos mikor mutatná akkor is ott kéne legyél."
Ez nettó csacsiság.
Három éven belül két lakást adtam el, főleg a második volt necces ( VIII. kerület, lepusztult, 100 éves ház...). Nekem sem humorom sem időm nem volt az érdeklődőket kísérgetni, vitázni, hallgatni az alku-próbálkozásaikat. Ráadásul mindkét lakás kb. 20 Km-re volt az otthonomtól, Bő másfél óra lett volna minden egyes érdeklődőnél beautózni a belvárosba, parkolóhelyet vadászni, hazaautózni. Egyszer odamentem, odahívtam 1 -1 óra eltéréssel három ingatlanos, mindegyik kapott egy - egy kulcscsomót,egyiknél sem írtam alá kizárólagos szerződést, és ezzel részemről az eladás le volt tudva. Ők mentek az érdeklődőkkel, és egyszer sem kellett ott lennem! Mindkét lakás két héten belül elkelt, én a vevőkkel csak az ügyvédeknél találkoztam először (azt is az ingatlanos intézte).
Az ingatlanos nem kér erkölcsi bizonyítványt az érdeklődőktől, így a személye semmiben nem garancia, hogy akit odahoz, az nem fog holnapután betörni.
Ennyit erről a biztonságról!
Nekem volt házam 130 km-re a lakhelyemtől, ezért ingatlanos volt megbízva.
Közel 1 évig nem történt semmi, majd ezt meguntam, lefotóztam (sokkal jobb képekkel, mint amit az ingatlanos csinált) és meghirdettem.
A hirdetésben megadtam 2 hétvégét, amikor ott tartózkodtunk a megtekinthetőség miatt, "nyílt napként" meghirdetve. Aki akart jött, aki nem, az nem.
10 nap alatt eladtam, ráadásul drágábban mint ami hirdetésben szerepelt, mert ketten egymásra licitáltak.
22-es
"Az ingatlanos nem kér erkölcsi bizonyítványt az érdeklődőktől, így a személye semmiben nem garancia, hogy akit odahoz, az nem fog holnapután betörni.
Ennyit erről a biztonságról!"
Miért, ha te mutatod meg, te kérsz erkölcsit az érdeklődőktől? Mi a garancia arra, hogy akinek te mutatod meg az nem tör be utána?
De nyilván ha kulcsot adok három ingatlanosnak is, akkor az a lakás már eladásra vár, nincs benne érték, amiért érdemes lenne betörni.
Természetesen semmi garancia nincs rá, de én a kérdésre válaszoltam, ahol az ingatlanosról, mint "plusz biztonsági tényezőről" volt szó.
Valamint a Kérdezőhöz szólt a válaszom, aki nem üres lakást árul, hanem benne lakik, így a reakciód felém érthetetlen, de azért köszi, hogy fáradoztál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!