Sajnálni fogom, ha Debrecenbe költözök? Tényleg mindenki el kíván költözni onnan? Tényleg jobb (akármit is jelentsen ez a jobb) Győrben, Székesfehérvárott, v. a (számomra) túlságosan pörgő, szmogos fővárosban? Vagy! Mi miatt kellemes mégis Debrecen?
Annyi sok és ellentmondásos megjegyzés van a várossal kapcsolatban.
Ennyire rossz lenne valóban?
Vagy vannak kellemes, igenis ajánlható oldalai Debrecennek, vagy a környékbeli kisvárosoknak?
Ez ugyanúgy működik, hogy ha beszélsz egy helyivel aki nem kint dolgozik, annak is teljesen megváltozott az élete. Csak kicsit máshogy.
És azért ne az osztrák fizetés legyen már itthon a prioritás.
Én is kint dolgozom, és a haveri köröm kb. 100% nem idevalósi, szóval eszembe sincs őket megszólni, csak na... Ésszel kellett volna ezt is csinálni, csak hát nem, mindenki a pénz után ment, itt is, máshol is, és így lett a város egy lepusztult átjáróház.
Ebbe valaki beleszar valakit meg rosszul érint. De jól, kétlem, hogy bárkit is.
12: Figyelj te is ezt csinálod. Ha 200 km-rel keletebre születsz akkor valószínűleg fele ennyiből gazdálkodsz. Itt nem az a baj, hogy az emberek a jobb lehetőségek fele mennek. Ez természetes.
A város vezetésnek kellene tudni kezelni a helyzetet egy kicsit jobban. Saját meglátásom szerint legalábbis.
Pl: Külső részekhez ahol épülnek sorba a tömbházak lehetne infrastruktúrát vinni, bevásárló részeket, gyógyszertárakat stb dolgokat. Aki csak ingázik napi szinten minél kevesebbet járjon be a városba.
Szerintem ez egy elég hülye kérdés.
Jelenleg Debrecen az ország második legnagyobb városa, 32 ezer egyetemi hallgatóval. Az utóbbi öt évben magasan a legkedveltebb ipari és ingatlanbefektetési célpont. Nemzetközileg elismert, a világon az egyik leginkább ajánlott desztináció. [link]
Ha valamiért "élhetetlen" Debrecen, az a rengeteg építkezés miatt van: utakat építenek, színházakat újítanak fel, 7(!) azaz hét szálloda épül, gyárak és luxuslakások épülnek - igen, ez nagyon kényelmetlen.
Debrecen 2022 évi költségvetése: 184,72 milliárd forint (hitelmentesen!)
Győr 2022 évi költségvetése: 79,1 milliárd forint
Szeged 2022 évi költségvetése: 80 milliárd forint
Pécs 2022 évi költségvetése 49,635 milliárd forint.
És ehhez jön még a Debreceni Egyetem 200 milliárdos költségvetése.
Debrecenből jelenleg csak azok mennek el akiknek nagyon muszáj, mert inkább mindenki Debrecen irányába megy befektetni is és lakni is, mert rengeteg munkahely van! Tök élhető nagyváros (magyar viszonylatban), nagyon jó infrastruktúrával, jó közbiztonsággal, jó befektetési lehetőségekkel.
A fentiek a szigorú tények, aztán mindenki azt és úgy dönt, ahogy a képességei megengedik.
Ezt írtam én is, hogy mindenki a pénz után ment, és leszartak mindent. A városvezetés is meg akik idejöttek is.
A városvezetés leszar mindent is, akik idejöttek meg bármennyit kifizetnek az osztrák fizetésből, mert nekik így is jobb, csak közben az árak úgy elszálltak, mint az állat pont emiatt.
De igazából ennek már mindegy, ugyanis Sopronban nincs üres parcella már. A meglévő néhányat még beépítgetik, de ennyi. Tele van szó szerint. Itt már nem fognak nagyon megoldani semmit, ugyanis ahhoz bontani kellene.
Nagyon kevés zöld terület van illetve volt, mert most azok vannak építés alatt és kifújt.
Ez még látatlanban is putris állapot.
Utolsó, ha ez nekem szólt, akkor tévedsz. Bp még rosszabb. De Debrecen valóban pocsék volt. Magát a várost szerettem, mert szép, pláne a Nagyerdő, a Békás tó. De az "emberek"... Az volt az érzésem hogy ott mindenki lövi magát. A játszóterek tele voltak fecskendőkkel. Orkok mindenhol...
Kár érte. Az árakról nem is beszélve... Székesfehérvárra költöztem onnan, amit imádtam. Onnan pedig Írország, ahol ma is élek.
Írországi! Nem hiányzik neked Magyarország? Jó, nem pont Debrecen, vagy Budapest, amiket nem kedveltél, de maga az ország többi része - és legfőképp a magyar nyelv, melyen gondolkozol, értekezel, melyet jobb hallani, mint bármely idegen nyelvet! Hiszen ez a tiéd!
Érdeklődöm, nem kötekszem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!