Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Átlagfizetés kétszeresével...

Átlagfizetés kétszeresével 5-6 év spórolás után venni 20 év hitelre egy külvárosi kis lakást? Ez a magyar valóság?

Figyelt kérdés
Ami itthon megy az ingatlanpiacon, az egyszerűen nevetséges. Most dilemmázok, hogy hagyom az egész ingatlanvásárlást a francba, veszek egy jobb kocsit, és inkább élem az életem, minthogy majd 30 év kínlódás után legyen egy kifizetett, lakótelepi, 40 négyzetméteres lakásom. Nem ér annyit az egész. Ti hogy látjátok? Nem normális, ami itthon megy, még akinek nagyon jó fizetése van, az is kiszorul az ingatlanpiacról. Ha meg valaki családi házat szeretne venni, nettó 2 milliós fizetéssel kell rendelkeznie. És vidéken sem sokkal olcsóbb, esetleg Salgótarján környéke az, ahol fele ennyiért mennek az ingatlanok :D

ma 11:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
21%

Sajnos ez megy minimálbérből csak hitellel vagy baba váró stb.... hitellel lehet lakást venni.

Régebben könnyebb volt.

ma 12:05
 2/19 A kérdező kommentje:
Az átlagfizetés majdnem duplája szerinted = minimálbér? :D
ma 12:06
 3/19 anonim ***** válasza:
75%

Budapest csaladi hazhoz eleg jo anyagi helyzet kell, ahhoz szerintem sem eleg hogy valaki jobban keres. De ugye csaladi hazat csaladoknak erdemes venni, oda kene meg valaki, aki be tud szallni. Plusz, ha csalad akkor gyerek, akkor van mod tamogatast szerezni, amit persze elsosorban az fizet, aki ugy el ahogy te (jobban keres, es csak magat tartja el).

De az nem magyar sajatossag, hogy a fovarosban sajat telken allo hazat kevesen tudnak megvenni.

ma 12:11
 4/19 anonim ***** válasza:
65%

Áltagfizetés duplájáért az átlag ingatlanárhoz képest milyen szorzóval jön ki a tervezett lakás négyzetméterára?

Egyébként nyilván sz/r az ingatlanpiac. Köszönd meg a kormánynak. Nem tudsz mit csinálni, keresel egy párt, aki hasonlóan gondolkozik és máris sokkal-sokkal jobb a helyzet, lejjebb adod az igényeket az ingatlan terén, vagy teszel érte, hogy jobban keress.

Megértelek, én is ilyen cipőbne vagyok, egy fizetésből hiába van egy budapesti lakásom, évről vére nem jutok közelebb az agglomerációs építkezéshez.

ma 12:17
 5/19 anonim ***** válasza:
56%

Konkrétan szánalmas kategória. Átlag embernek vagy szerencse kell ( pl. nekem is szerencsém volt mert családon belül, áron alul vettem házat persze így is hitelre) vagy vállalja az "élethosszig" tartó adósságot. Persze átlag felett pl. bátyám már más a helyzet. Ő hitelre vett még egy lakást vidéki nagyvárosban, amit kiadott és a bérleti díj fedezi a törlesztőt. Persze ehhez nagy fizetés kell, hogy legyen mire nagy hitelt adnia a banknak...

Aztán ott vannak a CSOK-os családok, akiket támogat a kormány, hogy felnyomja az árakat, ami csak a politikáról szól. Ki van ez találva...

ma 12:59
 6/19 A kérdező kommentje:
#5 még a bérleti díj sem fedezné a törlesztőrészletet, olyan magasak az árak. Bérleti díjból marad vagy 130 ezer (adózás+karbantartás után) a hitel pedig több mint 200 ezer ft
ma 13:14
 7/19 anonim ***** válasza:
93%
#6: Ha nincs önerőd sem, akkor persze. A befektető ismérve, hogy vna pénze, amit befektet. Tehát nem a minimális hitelezhető önerővel vásárol számtalan kompromisszummal lakást, hanem nagyobb tőkével olyat, ami jól kiadható
ma 13:18
 8/19 A kérdező kommentje:
#4: 1 nm kb. 1,75 szorosa a fizetésemnek.
ma 13:19
 9/19 A kérdező kommentje:
#6 hitelt önerő nélkül nem is adnának. Lenne önerőm, 25% kb
ma 13:21
 10/19 A kérdező kommentje:
#7*
ma 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!