Átlagfizetés kétszeresével 5-6 év spórolás után venni 20 év hitelre egy külvárosi kis lakást? Ez a magyar valóság?

Olvasom a hozzászólásokat, sok összetevős a dolog. Egyrészt az eredeti kérdés, hogy 5-6 évig spórolsz önerőre, véleményem szerint már nem játszik. Amire elérsz oda, már bőven több önerő kell és azt is átleg feletti fizetéssel kell megtenni, de ha nem is emelkednek az árak, egy most 40 milliós garzonra is össze kéne szedni évente 5 milliót, hogy "csak" 20 millió hitelt vegyél fel és akkor még mindig egy garzonod van, semmi extra...
Másrészt meg a fizetést nem biztos, hogy csak az adott helyhez kell nézni, szerintem itt pl Budapest bőven kivétel. Nemrég adtuk el a lakásunk, jöttek befektetők és volt aki azt mondta, hogy a belső kerületekben annyira elszálltak az árak meg az albiárak is, ezért sok befektető, mint ő is, külsőbb kerületekben nézeget, mert most itt mozog a piac, a "szegényebb" réteg inkább kijebb jön és picit kevesebb albit fizet, ezért itt nagyon könnyű most még kiadni bármit és venni is jóval olcsóbb, mint bent, ő is kp-ban 40-50 milliót könnyen kifizet, de csak patent lakásokat keres... szóval idővel itt is annyira felmennek az árak, hogy az átlag ember kiárazódik, mert a gazdag befektetők itt is keresnek és végülis a belvárostól Újpest vagy Kispest is kb 10 metrómegálló (most hasra ütöttem)

#16: Mutasd már meg azt a statisztikát, mert engem is érdekel, magamat is csekkolnám. Nagyon nehezen jön össze az építkezés, mert drága telket vettem.
Szeretném látni azt a statiszikát, ami kerületenként/városonként mutatja az ingatlan nm árat és a területen vásárlók átlagfizetését....

1. Örökölsz majd egyszer.
2. Ha lesz családod, akkor a csajod is keresni fog pénzt. Fel tudjátok venni a sok szar állami támogatást is.
3. A félretett pénzt se muszáj a bankszámlán rohasztani lekötetlenül. Be is lehet fektetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!