Mit tehetek ebben az esetben? Reklamálhatok az előző tulajdonosnak?
Tavaly vettem egy házat, aminek idáig a belső felújításával foglalkoztam. Most került sorra a kert, és fura módon süppedt a talpam alatt a talaj amit eddig nem vettem észre. Felástam, és rengeteg gumi van föld alatt. Apró granulátum amit a cipőgyártáshoz használtak fel, irdatlan mennyiségben.
Rengeteg, legalább 15 kobmeter lehet becsléseim szerint. Írtam az eladónak hogy ez mi a fene, mondta hogy ott nem ástak sose, de régen cipogyarosnak volt valami műhelye ott valamikor 30 éve...
Nem hagyott nyugodni a dolog, nem hiszem hogy nem tudtak róla. Körbejártam a szomszédokat is. Kiderült hogy tudtak róla az előző tulajdonosok, olyannyira, hogy régen adtak is el ebből a gumiból, sőt mi több, az önkormányzat már 15 éve felszolitotta őket, hogy számolják fel. Nem tették, csak kevés föld ment rá meg durva...
Nagy a telek, nem néztem át minden negyzetcentimetert. Erről viszont bizonyítható a tudtak, és nem mondták el nekem.
Ennek a felszámolása rettenetesen költséges, kit terhel?
Nálunk rokonok jártak úgy, hogy az előző tulaj (egy beruházó) eladta a termőföld réteget a telekükről. Úgy tudom, sikerült valami kártérítést kapniuk, hogy visszapótolhassák.
Hogyha az önkormányzat már felszólította őket, akkor ennek csak van nyoma és így bizonyítható, hogy tudtak róla.
Gondolod ha eddig nem vitte el magától, akkor most fut és fizet, vagy elhordatja. De igazad van, vele.
De mindezt tedd írásba, hogy ennek is nyoma legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!