Kinél reklamálhatok?
4-5 éve épült társasházban lakunk. Eldugult a mosógép szennyvíz elvezetője, mármint a falban. Kiszedtük a mosógépet és akkor szembesültünk a ténnyel, hogy be lett betonozva az egész szerkezet, az a tekerős kütyü is amit ha lecsavarhatnék akkor ki tudnám tisztítani a csövet...
Így valószínüleg bontani kell a csempét ( amit már persze nem is lehet beszerezni :-( )
A kivitelező cégét, aki anno felelős volt a vízvezeték beépítéséért, felszámolták.
Gondolom közös költségből ez nem fedezhető...
saját lakáson belül te felelsz érte és a te költséged igen...kivitelezés dugulásra nem garanciális az tuti...minden költséget a bontástól a vissza építésig neked kell megfizetni...
1 közös képviselő
Köszönöm a válaszokat.
A dugulás egyértelmű, hogy a mi felelősségünk, na de ekkora szarvas hibáért már nem lehet senki felelősségre vonni? Nem mi vettük át a lakást, így esélytelen volt szólni akkor érte. ( Mellesleg megkérdeztem a szomszédokat is és hát sajnos másnál is bebetonozták a "szakemberek" a cső tekerőjét.)
Ez van, így jártunk....megyek megpróbálom saját kezűleg kitakarítani.
Elsőtől kérdezném, ha már úgyis "közel ülsz a tűzhöz" :)
Kivitelezési hiba miatt kellene bontani (csempét,falat) ...akkor is az én saram a dolog?
első vagyok
ha kivitelezési hiba és megállapítja 1 felkért szakértő(általában a bíróság kéri fel) akkor esetleg lehet benyújtani kárigényt...de mivel a lakás átvételénél,tulajdonba vételénél nem lett jelezve a hiba valamint a cég megszűnt így semmi esély a kártérítésre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!