Szűk 2 év után reklamálható-e még egy bútor?
2020 április végén érkezett meg hozzánk a bútor egy cégtől. Rá 10 hónapra reklamációt indítottam, ugyanis a fényes MDF borítást elengedte a ragasztó és csúnyán látszódott ez az adott elemeken. Ezek az adott bútorelemek kilettek cserélve, mert a cég nagyon korrekten új elemeket küldött. Azonban most az egyik bútorelemről megint kezd leválni az MDF borítás. Azt nem tudom, hogy ez a bútorelem az eredeti vagy a már cserélt, de a lényeg, hogy jól látszódik a "bomlása", holott a szobában 21-22, ritkábban 23 fok van. Szóval a kérdés, hogy így, hogy lassan 2 éve vásároltuk a bútort (és már voltak problémás elemek 1 éve is) így lehet-e/érdemes-e reklamálnom újra?
Kép a kommentben.
Egy próbát megér, mondd már mit veszítesz?
Ha meg elutasítják, akkor arra a borsónyi pöttyre (ha jól láttam a hibát) teszel egy csepp fekete festéket!
Megjegyzem, én eleve ezt csinálnám, annyira rühellem már a hercehurcát.
3/4
Jogos, egy próbát megér. Már csak azért is, mert nem csak egy borsónyi pötty a hiba. A képen látható hosszú barna részből korábban nem látszódott semmmi, az a rész jelent most meg, ott engedte el végig a ragasztó.
Szerintem írd meg nekik, hogy sajnálatos módon, a MÁR CSERÉLT elemmel ismét vannak gondok. (Ha te nem emlékszel, akkor ők pláne nem)
Egyébként ha mégsem a cserélt a hibás, akkor sem 20-22 hónapig kell hogy tartson egy bútor és a probléma biztos nem tegnap kezdődött.
A garancia bútorok esetén általában 2 év.
Ha még érvényes rá a garancia (amiről megvan a papírod) akkor jelentsd be, mielőtt le nem telik.
Ha már nem érvényes, akkor is van még rá szavatosság, ami 2 évig él. Ezzel csak az a bökkenő, hogy 6 hónap után már a vásárlónak kell bizonyítani, hogy a hiba oka már a vásárlásnál is megvolt, vagyis nem te rontottad el. Vagyis neked kell felkérned, és fizetned egy erre feljogosított szakértőt, hogy vizsgálja meg a bútorodat, és készítsen a hibájáról egy szakvéleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!