Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akinek már van saját ingatlana...

Akinek már van saját ingatlana 3-5-10-20-40 éve, az tudna most sajátot venni a mostani árszinteken a mostani bevételeiből? Nehezebben, mint akkoriban tudott?

Figyelt kérdés
Nehezebben tudnál venni mostanában, mint akkoriban tudtál?
2022. márc. 27. 13:03
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
10. Igen, a kérdés nyilván nem csak a kp-ra vevőkre vonatkozott, hanem mindenkire. Aki 5 vagy 10 éve vett 30% önerőre és 70% hitelre arra is kíváncsi vagyok most könnyebb vagy nehezebb lenne-e neki összespórolni a mostani a 30% önerőt, majd a maradék 70-re a mostani hitelt fizetni a mostani fizetéséből, mint akkor volt.
2022. márc. 27. 19:13
 12/21 anonim ***** válasza:
7%

10:

"A kérdés nem csak a kp-s vásárlásokra vonatkozik."

Nem mindegy, hogy 100 vagy 30% tulajdonról beszélünk.

Úgy beszélnek itt a 30%-os tulajdonról, mintha azonos volna a 100%-os tulajdonnal!

Tényleg nem esik le, hogy nem azonos a 2?

2022. márc. 27. 22:36
 13/21 anonim ***** válasza:
71%
#12: Neked meg tényleg nem esik le, hogy az ingatlanra bejegyezett jelzálog semmit nem változtat a tulajdoni viszonyokon???
2022. márc. 27. 23:04
 14/21 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem mindenki érti a különbséget meg azt is, hogy talán 10/1 ember tud kp-ra ingatlant venni.

A hiteles ingatlanok túlnyomó részét végtörlesztik, csak elenyésző mennyiség kerül árverezésre.

2022. márc. 27. 23:06
 15/21 anonim ***** válasza:
22%
13: Leesni? Már jóval előtted le is írtam ide.
2022. márc. 27. 23:14
 16/21 anonim ***** válasza:
7%

14: Az a különbség, hogy valaki egész ingatlant vett, vagy csak egyharmad ingatlant vett még eddig meg.

Majd 10, 20, 30 év múlva mondhatja el, hogy megvette az egészet.

Ezt kéne a válaszolóknak feltüntetniük, mekkora ingatlanhányadról beszélnek, enélkül hiányos a válasz, nem megfelelő a válasz a feltett kérdésre.

Az sem mindegy, 1/1 tulajdonról van-e szó, vagy 1/4, stb.

Teljesen torz kép bontakozik ki, ha ezek lemaradnak a válaszból.

Hiába hisztizik itt egyvalaki önbecsapó, aki az egész tulajdont magának akarja hazudni, aminek a 30%-a van kifizetve és azon is 4-en osztoznak, attól még ez így van.

2022. márc. 27. 23:18
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
#16: Jelen kérdésben a régen-most összehasonlításról van szó. Mivel régen is volt hitel és ma is van, régen is lehetett készpénzre házat venni és ma is lehet, ezért fölösleges ezen lovagolni. Inkább menjél aludni, holnap iskola.
2022. márc. 27. 23:25
 18/21 anonim ***** válasza:
10%
17: Kösz, de 25 éve szereztem meg az utolsó diplomámat, és már akkor is volt ingatlanom, amikor még nem létezett Magyarországon hitel!
2022. márc. 27. 23:29
 19/21 anonim ***** válasza:
22%
Csak 1997-től van lakáshitel Magyarországon, teljesen más fogalmaink vannak a "régen"-ről, én kb. a 40-es évekre gondoltam, amikor a "régen"-t itt leírtad, én kb. onnantól tudom a családi tulajdonviszonyokat, tehát a kérdésre is ez alapján válaszoltam.
2022. márc. 27. 23:37
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdés értelmetlen, mert más világot hasonlít össze. Marika a bolti dolgozó nyilván nehezen venne most lakás míg Pista a mérnők 20 év tapasztalattal meg könnyebben. Legtöbb esetben a lakásár és a fizetés is nőt így hasonló képen lehet lakást venni.

Amit érdemes lenne összehasonlítani azaz utolsó 3 év, hogy itt mi történt, hogyan szálltak el az ingatlan árak és a fizetések maradtak a THM nőt.

2020 elején én is tudtam volna lakást venni, ha nem egyetemre járok önerő megvolt hozzá. Most meg, hogy még másfél év vissza van, de nyártól dolgozni tudok önerőm is több lett csak hitel képtelen leszek majd 1,5 év múlva 32 évesen a diplomával remélem, tudok hitelt felvenni és meglehet a lakásom. 2021 nyara óta olyan 30% emelkedtek felénk a panelek árai.

Ismerek olyat aki nyáron vett lakást és most jelenleg már nem tudná megvenni a lakást pedig még egy év sem telt el.

Pedig diplomás az önerőt is úgy szedte össze, hogy hazaköltözött legalább egy évre, hogy spóroljon.

De van több diplomás ismerősöm aki egyedül nem tud lakást venni nincs meg az önerő albérlet mellet vagy egyszerűen nem akkor a fizetése, hogy feltudjon venni hitelt.

Tudom sokan jönnek azzal nem egyedül kell lakást venni, de 2 évvel ezelőtt egyedül is simán lehetett.

2022. márc. 28. 00:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!