Ha apukám ad el ingatlant és nagyrészt abból lesz véve nekem saját, akkor érdemes egy időre az ő nevére íratni, hogy részben ne kelljen illetéket fizetni?
Vennénk egy lakást pl. 25 millióért, amiből 15 milliót apukám ad, ami neki ingatlan eladásából származik. Ez esetben érdemes ezt a részt (itt pl. 60%-ot) az ő nevére íratni vételkor és akkor így nem kell ezen rész után illetéket fizetnünk? Ezt jól tudom? Aztán mondjuk a maradék illetéket befizettük és pár hónappal később átíratnánk a nevemre a maradékot is. Tudom akkor az ügyvédnek még egyszer fizetni kellene, de még így is sok-sok százezret spórolnánk.
Jól látom ezt, vagy valamit rosszul gondolok?
Jó ötlet, mivel az egyenesági ajándékozás illetékmentes.
Keresni kell egy olcsóbb ügyvédet, a két szerződéshez.
Ha első lakásod, akkor kapsz illetékkedvezményt, meg lehet, más vissza nem térítendő támogatást is, és akkor érdemes átszámolni, meggondolni.
De lehet ő a tulaj, te meg a haszonélvező, az is egy megoldás.
"Ha első lakásod, akkor kapsz illetékkedvezményt,"
15 millió HUF vételárig.
Annyiért lakást/házat lassan nem kap nagyobb településen, Budapesten meg kb garázst... :D
A nagy osztogatásban orbán papi ezt az értékhatárt elfelejtette megemelni...
"ás vissza nem térítendő támogatást is"
Kb egy alig használt rágógumit, meg egy lófszt a seggébe.
Most csináltam végig én is, próbáltam mindent is, de nem, egyszerű egyedülálló fiatalnak lószar támogatás nem jár. Ez a fele illeték sem jár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!