Hitelre csak úgy vegyek lakást, ha amíg nincs kifizetve a hitel addig eladni is sokkal nehezebb? Első lakást vásárló vagyok.
Sajnos csapdában érzem magam. Úgy elszálltak az árak még tavaly óta nézve is, hogy itt vidéki nagyvárosban ami pénzből tavaly vehettem volna akár egy közepes állapotú belvárosi kétszobás lakást is, ugyanabból most egy tizedik vagy negyedik emeleti zárószinti panelt lehet venni kint a lakótelep és a város végén. Azt se lehet mondani miért nem tavaly vagy öt éve vettem, mert szó szerint most egy-két hónapja jutottam nagyobb összeghez és előtte nem volt meg a pénz.
Az a helyzet van egy erős önerőm, de így is fog kelleni kb. 8-10 millió hitelt felvenni és annyiból lehet venni egy ilyen kint a fenében panel lakást majd, amik között biztos vannak jobbak is, de abszolút átmeneti megoldásnak tartom. Nagyon nem ez volt az álmom, csak 1 év alatt mentek el az árak, ennyin csúsztam meg. A hitelt szeretném kifizetni 3-4 év alatt, viszont az a kérdésem, hogy előtte ha véletlenül jönne egy jobb lehetőség és eladnám a már meglévő lakásom, akkor nehezebb eladni, ha hitel van még rajta, akár csak pár millió is?

Nekem bruttó 420000-ért épül a házam telkestől, fűtéskészig úgy hogy alkalmas zöld hitelre. Ez az igényeim miatt 500000 körül áll meg bútorozva.
Több olyan ismerősöm van ki műszaki tartalmat nézve jóval az enyém alatt van, de 480000 fűtéskészig és 550000 fűtéskész telekkel.
Tehát 1 év alatt 130000/m2-el emelkedett az ár... ez nagyon durva! Jelenleg már nem tudnék belevágni.
Én max, azaz 25 évre vettem fel 25 millió hitelt. 15 éves futamidővel is tudnám törleszteni, de én inkább jobban szeretek gyűjtögetni és ha kell valami akkor van miből kpra megvenni. pl: kerítés, medence..
Kb 5 év kell mire mire teljesen kész lesz a ház+udvar elvileg. Ezután valószínűleg 4 évig gyűjtök másik kocsira. Ha ez is megvan akkor kezdek előtörleszteni.
Persze változhat, de azért ismerem az anyagi határaimat és a várható bevételeimet
Nekem jelenleg éves átlagot nézve nettó 640000 a fizetésem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!