28 évesen vegyek 3 szobás (2+1 vagy 1+2) szobás panellakást, ha néhány éven belül családot szeretnék, de most még egyedül vagyok?
Most venném életem első lakását. A városban az árak most picit összecsúsztak, 24-26 millióért van 47-55 nm-es 1,5 szobás lakás, amikben 18 és 11 nm-es szoba van általában. Viszont 26-27 millióért vannak 3 szobás panellakások, (egy vagy két félszobával), amikben 18, 12, 9 nm körüli szobák vannak. Utóbbi lakások 55-65 nm közöttiek elosztástól függően. Arra gondoltam akkor ha csak 1-2-3 millióval kell többet fizetni érte, miért ne vennék picit nagyobb lakást?
28 éves vagyok és egyedül élnék, de azért 3-5 éven belül jó lenne családot alapítani, apává válni. Egy-két kicsi gyerekkel pedig még kényelmes lenne a 3 szobás panel is mondjuk mostantól számítva a következő 10 évre biztos. A picit több rezsi, közös költség nem annyival drágább szerintem, hogy földhöz vágjon.
28-asnak írom, hogy köszi, hogy lepontoztatok, én 55 nm-en nőttem fel és nem volt vele problémám. Igen lehet az van, hogy nekem nincsenek ilyen nagy igényeim, eleve a rezsije is sok egy ekkora lakásnak, most konkrétan, ha internetet/netflix-et nem számok 25 ezer forint a rezsi télen, ebben felújítási alap, víz, villany, gáz, fűtés benne van. Ezen felül egyéni extrák jönnek: net, netflix, hbo stb.
Vendégszoba értelmét, 120 nm-en nem látom, mert ott van hely a nappaliban is elszállásolni valakit, de ha hetekig jön vendégségbe akkor nyilván értem, nálunk ilyen nincs, illetve én is mérnök vagyok, végzek szellemi munkát, egyetemre is jártam, egyszobás lakásban laktunk.
Igen, valószínűleg, mivel én a puritánabb dolgokhoz vagyok szokva, ezért nincsenek ilyen extra tér igényeim.
Ha lenne sok pénzem se vennék ekkorát, ez én vagyok, nekem a helyszín fontosabb, mint a méret, illetve a hitelmentesség is (pl. hogy Budapesten és bizonyos kerületekben legyen), legyen erkély vagy kert. Csak befektetési ingatlant vennék hitelre, amiben élek, az tehermentes legyen.
Szerintem ha a srác 28 évesen 3 szobás lakást akar venni akkor azért elég erősen ott a veszély, hogy olyan nő fog vele összejönni aki ezért teszi.
Míg ha 2 szobásat vesz lehet olyat talál akinek szintén 2 szobása van és majd megoldják.
22. században kissé gáz gondolkodás, hogy ő előre leboltol mindent a nő meg csak beleül a tutiba. Ez azért nem így működik.
#33: mondjuk én jelenleg is 4x annyit keresek, mint a feleségem.
Most akkor nyomorogjunk a 21. században, mert úgy egyenlőség lesz?
Nem erről van szó. De előre bevásároltál 3-4 szobát hogy a feleséged meg a távoli jövőben a gyerekeknek előre legyen hely.
Vagy volt esetleg közös projekt a babán kívül? Akár egy mosógép is az már vagy egy közös út.
Nekem ez fura mentalitás, hogy tálcán kínáljuk valamit.
#35, most megteheti, hogy vegyen egy nagyobbat, ami gyerek barát lakás lehet. Várhat a tökéletes nőre, mondjuk 3 év múlva van valaki, akivel gyereket tervez. Erre csak 2 szobás lakása van, és az a +2-3 millió forint megvan persze, de épp semmit sem ér, mert nem tud újat venni.
Itt valahogy mindenki nagyon gazdag, hogy ez az alap, hogy mindkét félnek van lakása? Párom vidékről költözött fel koliba egy bőrönddel, én szüleimtől költöztem el egy bőrönddel, és ennyi, mi nem kaptunk semmi pluszt, hogy kettő lakásunk legyen. Ha páromnak lenne egy 2 vagy 3 szobás lakása, akkor örülnék (még 1.5 szobánál is, hogy megspóroljuk az albi költséget). Ha lenne, akkor 26 évesen nem feszengenék a gyerek vállallás gondolatától.
3 szobás lakás nem egy óriási hodály senki számára, nem értem miért vannak leszavazva azok, akik ezt tanácsolják. 1 embernek kicsit nagy, de ki is lehet adni addig 1 szobát. 2 embernek máris nem sok, nappali, háló, dolgozó + gardrób szoba, ha mindkét ember home officeban van, jól tud jönni, hogy 2 külön szobában dolgozhatnak. Egy gyereknél a dolgozó az máris gyerek szoba... És így tovább.
Nyilván ha van annyi pénze akkor vegyen nagyot, ez nem is kérdés és vegyen a II. kerületben de érződik a kérdésből, hogy azért ő sem egy milliárdos, márha egy valós személyről vna szó.
Én annyit mondtam, hogy egy 28 éves férfi, akinek lehet csak 5-10 év múlva lesz családja az ne feltétlenül vegyen drágább lakást, csak erre alapozva.
Ha elegendő pénze van és fenn tudja tartani akkor persze minél nagoybb és minél jobb helyen van annál jobb. Nem is kérdés.
Továbbra is azt mondom, hogy érték-arányban kell gondolkozni. A 3 szobás mindig olcsóbb lesz arányában mint a 2 szobás. Ezt nem muszáj 28 évesen egyedül meglépni.
Tegyük fel nem panelprogramos a ház, akkor a 3 szobás panelprogramja ( szigetelése, korszerűsítése ) is drágább lesz.
Én nem vennék 28 évesen 2 szobásnál nagyobb lakást.
Nagy lakást ( értsd. 3-4 szobásat ) ketten szoktak együtt venni, de persze ha valaki kiadja az egyik szobát az más. De felesleges.
Ha a környékben köt kompromisszumot a m2 javára az megint problémás.
De ő tudja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!