28 évesen vegyek 3 szobás (2+1 vagy 1+2) szobás panellakást, ha néhány éven belül családot szeretnék, de most még egyedül vagyok?
Most venném életem első lakását. A városban az árak most picit összecsúsztak, 24-26 millióért van 47-55 nm-es 1,5 szobás lakás, amikben 18 és 11 nm-es szoba van általában. Viszont 26-27 millióért vannak 3 szobás panellakások, (egy vagy két félszobával), amikben 18, 12, 9 nm körüli szobák vannak. Utóbbi lakások 55-65 nm közöttiek elosztástól függően. Arra gondoltam akkor ha csak 1-2-3 millióval kell többet fizetni érte, miért ne vennék picit nagyobb lakást?
28 éves vagyok és egyedül élnék, de azért 3-5 éven belül jó lenne családot alapítani, apává válni. Egy-két kicsi gyerekkel pedig még kényelmes lenne a 3 szobás panel is mondjuk mostantól számítva a következő 10 évre biztos. A picit több rezsi, közös költség nem annyival drágább szerintem, hogy földhöz vágjon.
Nagyobbat, mindenképpen ha belefér.
Mi belefutottunk abba, hogy kisebbet vettünk mondván most ekkora elég, aztán hamarosan megérkezett az első gyerek, most meg jó lenne a kicsit nagyobb. Viszont ideális lakás sincs most a piacon a városunkban, a lakás után is kellene szja-t fizetni mert nem telt el az 5 év mióta megvettük, plusz mentek az árak is fel jócskán (és ez lesz később is, beesni nem fog, akárki akármit mond) és a hitelek kamatai is elkezdtek emelkedni…
Fiatalon kisebb lakást vettünk, nagy hiba volt. Egyszerűen gyerekekkel élhetetlen. Azóta sikerült jóval nagyobbra váltani.
Ha megteheted a lehető legnagyobbat vedd.
Újabb szavazat a nagyobbra.
Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem biztos, hogy évek múlva is meg tudnád venni ekkora inflációnál és áremelkedésnél.
Ha megteheted, vedd a nagyobbat, mi pont így voltunk annak idején, gyakorlatilag alig került többe a nagyobb lakás. 1.5x akkora alapterület, árban kb +10%.
Nagyon nem bántuk meg!
Hát nem tudom, én 35 évesen vettem lakást. Én is akarok családot, emiatt direkt a nagyobbakat nézegettem de azért nem ennyivel drágábbak, hanem jócskán.
Az 1+2 félszobás lakások egyik félszobája általában élhetetlenül keskeny. A 2 egész szobás panelek mindig jobbak.
Az igazi az a 3 teljes szobás de azt meg egyedül család nélkül felesleges bevállalni ha csak nem megy annyira jól a szekér.
Én végül 2 egész szobásat vettem, röhejesek ezek a 6-7 m2-es félszobák, ahol még 2 méter sincs a szélessége a szobának. Sokan egybe is nyitják őket.
#7: most megnéztem itt a környéken a hirdetési árakat, most is azt látom, hog a 2 és 3 teljes szobás panellakások között kb 15% különbség van árban.
Egyébként nekünk "csak" 2.5 szobás, de a félszoba is 10.5 m2.
"röhejesek ezek a 6-7 m2-es félszobák"
Egyetértek!
Amúgy hivatalosan a 12 m2 alatti számít félszobásnak.
Ebből kiindulva a 6 m2-es már csak negyedszobásnak számít.
:)
Vedd a nagyobbat ha tudod, de ne a család miatt. A jövendőbeliddel közösen fogjátok eldönteni, hogy hol fogtok családot alapítani, mi van, ha neki is van már nagy lakása?
Sorolhatnám, de ettől függetlenül érdemes a nagyobbat venni, csak kalkuláld bele, hogy ott fenntartani is drágább valamivel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!