Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 28 évesen vegyek 3 szobás...

28 évesen vegyek 3 szobás (2+1 vagy 1+2) szobás panellakást, ha néhány éven belül családot szeretnék, de most még egyedül vagyok?

Figyelt kérdés

Most venném életem első lakását. A városban az árak most picit összecsúsztak, 24-26 millióért van 47-55 nm-es 1,5 szobás lakás, amikben 18 és 11 nm-es szoba van általában. Viszont 26-27 millióért vannak 3 szobás panellakások, (egy vagy két félszobával), amikben 18, 12, 9 nm körüli szobák vannak. Utóbbi lakások 55-65 nm közöttiek elosztástól függően. Arra gondoltam akkor ha csak 1-2-3 millióval kell többet fizetni érte, miért ne vennék picit nagyobb lakást?

28 éves vagyok és egyedül élnék, de azért 3-5 éven belül jó lenne családot alapítani, apává válni. Egy-két kicsi gyerekkel pedig még kényelmes lenne a 3 szobás panel is mondjuk mostantól számítva a következő 10 évre biztos. A picit több rezsi, közös költség nem annyival drágább szerintem, hogy földhöz vágjon.

2022. márc. 15. 15:52
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:

#10: azért a fenntartási költség többlete nem vészes.

Közös költség és a fűtés ami több lehet, havi párezer Ft-rol van szó.

Nekem még csak nagyon távoli lehetőség volt a családalapítás.

De a barátnőmmel (aki már a feleségem) mindketten térigényesek vagyunk, kellett a vállalható méretű konyha, es a tágas szobák. Aztán lett egy gyerek, beütött a home office, máris kevés még a 3 szoba is...

2022. márc. 16. 13:04
 12/44 anonim ***** válasza:

Tudom, nekem ne mondd, mi 125 négyzetméteren vagyunk hárman, ketten homeoffice-ban, és máris kicsi.

Ezért is írtam, hogy válassza a nagyobbat, de ne a család miatt. Én szingliként is 75 négyzetméteres lakást béreltem, mákom volt az árával, megőrültem volna kisebben.

2022. márc. 16. 13:06
 13/44 anonim ***** válasza:

11: De szorozd fel legalább 10 évre. Simán maradhat egyedülálló örökre is, de akár csak 25-30 évre még, az ilyesmit nem tudja tervezni az ember. Minden túlköltést le kell faragni, mert 20 év távlatában már mai reálértéken 10 millió vagy sokkal több is kirepülhet az ablakon, ha nem vagy ezekre tudatos.

Azért mondtam, hogy megveheti, de amíg egyedül van, adja ki, ne ő lakja, ő egy egy fős lakást lakjon majd, vagy otthon is maradhat a szülővel még.

2022. márc. 16. 13:10
 14/44 anonim ***** válasza:
#13 igen, de ha ennyire egyedül van, kiadhat 1 szobát valakinek, azzal máris bentebb van.
2022. márc. 16. 13:12
 15/44 anonim ***** válasza:

#13: még ha havi 10e pluszköltséggel is számol (nem lesz ennyi, de tegyük fel) akkor az évi 120e Ft.

Én is spórolós vagyok, de nem ezen kell spórolni, hanem azokon a dolgokon, ami amúgy nem ad semmi pluszt az élethez.

Látom az embereket hogy zsugorszám cipelik a boltbol az ásványvizet a garzonlakásba. A cukros üdítőkről, édesítőszeres löttyökről nem is beszélve.

Már csak az ásványvíz 5-7000Ft/fő ha csak issza, nem azzal főz, aztán ott a jó minőségű csapvíz kvázi ingyen.

2022. márc. 16. 13:25
 16/44 anonim ***** válasza:
0%
ja, főleg BP belvárosában az ólmos csapvíz, butaságot írtál. :)
2022. márc. 16. 13:27
 17/44 anonim ***** válasza:
16. Nem írt butaságot. Még mindig… az ország túlnyomó többsége nem Bp belvárosában él. Ha nem tűnt volna fel 😂
2022. márc. 16. 13:39
 18/44 anonim ***** válasza:

#16: Bp belvarosában nem tudok egy panelházrol sem, a Népszínház utca végén van egy lepra torony.

De amúgy a panel lakótelepek már nem az "ólmos" korban épültek, a fővezetékek már mindenhol ki vannak cserélve, csak a régi bérházak olmos csövei aggályosak.

Mondjuk ha az ólom és műanyag között kell választanom, még mindig inkább az ólmot választom ;)

De a régi gangosházakban nagyobb gond a penész is, mint az ólom.

2022. márc. 16. 14:06
 19/44 anonim ***** válasza:

[link]

Én nem azt olvastam, hogy "Látom az embereket hogy zsugorszám cipelik a boltbol az ásványvizet a garzonlakásba."

Erre reflektáltam. Kutya nem beszélt panelról.

2022. márc. 16. 15:54
 20/44 anonim ***** válasza:
#19: ember, panellakásról szól a kérdés :)))
2022. márc. 16. 15:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!