Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 28 évesen vegyek 3 szobás...

28 évesen vegyek 3 szobás (2+1 vagy 1+2) szobás panellakást, ha néhány éven belül családot szeretnék, de most még egyedül vagyok?

Figyelt kérdés

Most venném életem első lakását. A városban az árak most picit összecsúsztak, 24-26 millióért van 47-55 nm-es 1,5 szobás lakás, amikben 18 és 11 nm-es szoba van általában. Viszont 26-27 millióért vannak 3 szobás panellakások, (egy vagy két félszobával), amikben 18, 12, 9 nm körüli szobák vannak. Utóbbi lakások 55-65 nm közöttiek elosztástól függően. Arra gondoltam akkor ha csak 1-2-3 millióval kell többet fizetni érte, miért ne vennék picit nagyobb lakást?

28 éves vagyok és egyedül élnék, de azért 3-5 éven belül jó lenne családot alapítani, apává válni. Egy-két kicsi gyerekkel pedig még kényelmes lenne a 3 szobás panel is mondjuk mostantól számítva a következő 10 évre biztos. A picit több rezsi, közös költség nem annyival drágább szerintem, hogy földhöz vágjon.

2022. márc. 15. 15:52
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

És írta valahol a kérdező, hogy palackos vizet cipel haza zsákszámra?

Nagyjából mind a kettő ugyanannyira releváns. :)))

2022. márc. 16. 16:01
 22/44 anonim ***** válasza:
a spórolás miatt írtam, oda még releváns volt, majd jössz te a pesti belvárosi ólomvezetékekkel.
2022. márc. 16. 16:03
 23/44 anonim ***** válasza:
0%

Hagyjuk, nem bírod elengedni a csontot.

Még ha a teljesen felesleges, évszakonkénti komplett ruhatár cseréről írnál, vagy a felesleges autóhasználatról, vagy a tetemes mennyiségű élelmiszer pazarlásról, azt még értenem is. De hogy neked pont az ásványvíz szúrja ki a szemed? És nem, nem mindenhol jó minőségű az ivóvíz.

2022. márc. 16. 16:36
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

csak egy peldát hoztam, hozhattam volna még 100-at, csak pl az ásványvíz ivás már 2 fő esetén is többe kerül, mint +1 szobát fenntartani a panellakásban.

És panellakásban mindenhol jó minőségű a csapvíz.

Most elengedem, mert nem érted.

2022. márc. 16. 16:41
 25/44 anonim ***** válasza:
0%
Végre:))
2022. márc. 16. 16:43
 26/44 anonim ***** válasza:
18%
125 nm kicsi 3 embernek? Akkor nagyon rossz beosztása lehet, az egy nagy lakás. Jelenleg 35 nm èlünk párommal, 6 nm erkèly, hitel nèlkül, plusz egy cica. HO volt másfèl évig, imàdtuk, ja èn szeretek a párommal lenni ;). Gyerekkel, jó beosztású lakàs, nekem elèg lenne 55-60 nm, 25 nm amerikai konyhás nappali-elkülönítve dolgozórést, 6 nm hàlófülke, 12 nm szoba gyereknek, 5 nm fürdő, 2 nm wc, 5 nm gardrób, 5 nm előszoba. Kb ez nekem egy jó beosztás, ha leveszek 1-2 nm mindenből 50-55 nm is elèg. Nekem az erkèly fontosabb, az legyen. Minimalizmus híve vagyok, nem halmozunk, nem gyüjtögetünk értelmetlen dolgokat, ami nem kell odaadjuk másnak.
2022. márc. 16. 20:25
 27/44 anonim ***** válasza:
46%

#26: a HO es a gyerek addig működik ilyen kis lakásban, amíg a gyerek nem kezd önállóan helyet változtatni.

Onnantol hirtelen kicsi lesz neki az az egy szoba, ahol apuci épp nem dolgozik. (tapasztalat) :)

2022. márc. 16. 20:51
 28/44 anonim ***** válasza:
19%

#26 igen. Tud kicsi lenni, nekünk fontos a nagy tér, a vendégszoba, párom rajzol/fest, erre is jó ám egy helység, illetve kamra/háztartási helység. 2x ekkorában nőttem fel, lehet ezért igényelem ennyire a teret. Erkély is van, kerthasználat is, emellett kinti tároló. Illetve a gyerekeket nem egymás hegyén-hátán szeretném majd elszállásolni, most 1 gyerek van, neki 15 nm-es erkélyes szobája van, nem fogok mellé másik gyereket betenni, csak ha muszáj.

Es igen, én is szeretek a párommal lenni, de mind a ketten olyan hivatást választottunk, ahol a munkaórák nem feltétlenül mérvadóak, kutatók vagyunk, előadásokat tartunk, készülünk rá, folyóiratokban publikálunk, sokszor hajnal 2-kor fekszik le valamelyikünk, ha nem lenne elég helység, akkor nem menne, nem zugathatom a páraelszívót mellette nonstop, és a gyerek se tudna mesét nézni.. ez van. Ha lesz még több tőkénk, biztosan a 125 negyzetmeteres lakásnál is nagyobbat veszünk. És nem, nem gyűjtögetünk, meglepőnél, hogy mennyire puritán a lakás és a berendezés is.

2022. márc. 16. 21:29
 29/44 anonim ***** válasza:
32%
Ja és még annyi, hogy képzeletbeli gyerekkel könnyű elképzelni az ideális méretű lakást, a valóságban kicsit máshogy alakul, főleg, ha szeretnél mellette házas életet is élni, és nem egy panekfalat akarsz választéknak.
2022. márc. 16. 21:32
 30/44 anonim ***** válasza:
38%
Na ná, hogy a 3 szobást vedd meg. Simán ki is adhatod az egyik szobát, és akkor máris osztoztok a rezsin is.
2022. márc. 17. 18:13
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!