Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért nem művelik az emberek...

Miért nem művelik az emberek manapság a kiskerteket?

Figyelt kérdés
Baranya megyében lakom és itt a lakhelyünk mellett van több kilóméteres körben dombságok és itt több mint 100 kiskert,szőlőterület van. Ma már ezek kb 70% már nem művelt. A 80as évekbe volt a virágkora ennek a területnek,akkor gyermek voltam.(ekkor még csak gyalogosan lehetett menni,nem volt kapálógép,benzines fűkasza,permetezőgép) Pedig azóta van kövesút,villany bevezetve,mindenféle kisgép kapható baráti áron,mégis egyre kevesebb aki műveli. Ott töltöttem a gyerekkorom jelentős részét.Évek óta érik bennem az a gondolat,hogy vásároljak egy területet és műveljem. Akikkel megosztottam nem támogattak benne.
2022. márc. 3. 19:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%
Mert felesleges, és manapság a gyümölcs és züldségtermesztés kicsiben egy drága hobbi csak.
2022. márc. 3. 21:58
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert manapság sokkal szélesebb körű kikapcsolódási, szórakozási, hobbi lehetőségek állnak az emberek rendelkezésére, mint a 80-as években.
2022. márc. 3. 22:16
 13/20 anonim ***** válasza:
42%
Mert a fiatalok már nem kulizni akarnak, hanem bulizni.
2022. márc. 3. 23:42
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Talán már nem az ő birtokukban van, és aki megvette, annak az az érdeke, hogy átmenetileg tönkretegye, és a multikhoz koncentrálja a kereskedelmet.
2022. márc. 4. 04:18
 15/20 mindentudó99 ***** válasza:
92%
Mert mas világ van. Sokan éjjel nappal dolgoznak erejük nincs már kiskertet művelni
2022. márc. 4. 06:21
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Már nem akarják, hogy erre menjen rá a hétvége. Nekünk van pár fóliánk, kiskert, na, azt öntözgeted, kapálod heti többször, és muszáj hét közben is. Meló után. Ez nem mindenkinek szórakozás. Ott a házimunka is. Férj szereti, én csak besegítek, mert utálom, neki meg hobbi. Nem olcsó, inkább saját, meg mindig kísérletezik vmivel.
2022. márc. 4. 06:42
 17/20 anonim ***** válasza:
48%

Ez nagyon nagy szöveg -Mert a térdig érő gaz kapálását szégyellnék kiposztolni a fészbukra...

Nem tudom biztos bennem van a hiba de inkább a kiskerben vagyok mint hogy plázában vagy elmenjek wellnesezni rengeteg ismeretlen közt legyek nem pálya.

Piára,cigire,drogra,új telóre van pénz az hogy a saját magad által termelt paradicsom sokkal jobb és ízben teljesen más úgyan ez gyümölcsöknél

2022. márc. 4. 08:29
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek általában dolgoznak, kora reggeltől késő délutánig vagy estig. Utána örülnek ha el tudják intézni az otthoni teendőket, nem még hogy utazgassanak a telekre...

A másik meg, hogy korábban én is szívesen bíbelődtem a kertben mert az időmbe belefért, de már feladtam mert folyamatosan tönkrement minden, kár volt az energiát beletenni, csak sajnáltam nézni ahogy pusztul. (Időjárás, betegségek, kártevők, stb.)

2022. márc. 4. 11:41
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez tök emberfüggő. Ahol én élek (egy község Pest megyében), kb mindenkinek van veteményese meg szép gondozott kertje is. Az én korosztályomnak is (20-30 közöttiek), sőt, én a barátnőimmel rendszeresen járok kertészetbe vagy marketplacen vadásszuk az olcsó palántákat.
2022. márc. 4. 21:29
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem lehet ezt letudni annyival, hogy "telefon" meg "lustaság".

Nyilván, vannak ilyenek is. Mint ahogy régen is megvoltak az emberek akiknek semmiből nem állt az életük csak ültek a TV előtt.

Manapság sokkal több szórakozási lehetőség van, fillérekért lehet utazni, kirándulni, én ismerősi körömben sokkal inkább választanak az emberek társasági programot, sportot, kirándulást. Legtöbb ismerősöm alig van otthon. Hozzátenném, sokuknak így is van legalább egy kis díszkert.

Illetve szerintem erősen túl idealizált a "sokkal jobb mint a bolti" történet is. Ettem én már szar házi gyümölcsöt, zöldséget. Nálunk alapból mindig megtámadta valami, levéltetű, krumplibogár, elverte az eső vagy elvitte a szárazság, olyan szar termőtalaj van a környéken ami semmit nem ér.

Illetve nem tudom másoknál hogy volt, nálunk sajnos nem a kert volt az emberért, hanem az ember a kertért. Anyámék minden hétvégén a háztájin voltak, meg a kertben. Másról sem szólt a szaros életünk, mint arról, hogy a kertben vagyunk. Utáltam mindig is.

Nem azt mondom, ez egy szép hobbi, ha valakinek ez jelenti a kikapcsolódást az tök jó dolog, de ha kényszerből csinálja az ember akkor ott ette meg a fene.

2022. márc. 7. 19:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!