Miért nem művelik az emberek manapság a kiskerteket?
Ez nagyon nagy szöveg -Mert a térdig érő gaz kapálását szégyellnék kiposztolni a fészbukra...
Nem tudom biztos bennem van a hiba de inkább a kiskerben vagyok mint hogy plázában vagy elmenjek wellnesezni rengeteg ismeretlen közt legyek nem pálya.
Piára,cigire,drogra,új telóre van pénz az hogy a saját magad által termelt paradicsom sokkal jobb és ízben teljesen más úgyan ez gyümölcsöknél
Az emberek általában dolgoznak, kora reggeltől késő délutánig vagy estig. Utána örülnek ha el tudják intézni az otthoni teendőket, nem még hogy utazgassanak a telekre...
A másik meg, hogy korábban én is szívesen bíbelődtem a kertben mert az időmbe belefért, de már feladtam mert folyamatosan tönkrement minden, kár volt az energiát beletenni, csak sajnáltam nézni ahogy pusztul. (Időjárás, betegségek, kártevők, stb.)
Szerintem nem lehet ezt letudni annyival, hogy "telefon" meg "lustaság".
Nyilván, vannak ilyenek is. Mint ahogy régen is megvoltak az emberek akiknek semmiből nem állt az életük csak ültek a TV előtt.
Manapság sokkal több szórakozási lehetőség van, fillérekért lehet utazni, kirándulni, én ismerősi körömben sokkal inkább választanak az emberek társasági programot, sportot, kirándulást. Legtöbb ismerősöm alig van otthon. Hozzátenném, sokuknak így is van legalább egy kis díszkert.
Illetve szerintem erősen túl idealizált a "sokkal jobb mint a bolti" történet is. Ettem én már szar házi gyümölcsöt, zöldséget. Nálunk alapból mindig megtámadta valami, levéltetű, krumplibogár, elverte az eső vagy elvitte a szárazság, olyan szar termőtalaj van a környéken ami semmit nem ér.
Illetve nem tudom másoknál hogy volt, nálunk sajnos nem a kert volt az emberért, hanem az ember a kertért. Anyámék minden hétvégén a háztájin voltak, meg a kertben. Másról sem szólt a szaros életünk, mint arról, hogy a kertben vagyunk. Utáltam mindig is.
Nem azt mondom, ez egy szép hobbi, ha valakinek ez jelenti a kikapcsolódást az tök jó dolog, de ha kényszerből csinálja az ember akkor ott ette meg a fene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!