Aki mindössze egy lakást birtokol, az miért veri magát arra, hogy pár éve vagy évtizede vette és most a többszörösét éri?
Merthogy semmit nem ér vele, hiszen ha költözni akar, akkor venni is drágábban tud.
Aki hasznot akar realizálni ingatlanból, annak legalább kettő kell legyen, az egyik amelyikben lakik, a másik, amit recesszió mélyén megvesz, és áremelkedés csúcsán (ha jó érzékkel eltalálja) elad.
Akinek van tehát egyetlen lakása, pont kenheti a hajára, hogy évek alatt megtöbbszörözi az értékét.
1: nem válaszoltad meg a kérdést. Házat is most 5ször annyiért építesz mint amikor a lakásodat 5 millióért vetted, és akkoriban a fizetésed is a negyede lehetett a mainak. Nem tudom hallottál-e az éptőanyag-drágulásról...
Szóval hol realizáltál hasznot?
Van egy lakásod, 20 millióért vetted. Eltelik 5 év, ér 30-at. Hiába, hogy 5 éve még lehetett volna 30-ért lakást venni, ahogy a te lakásod értéke felment, úgy felment más lakásoké és házaké is, tehát ma 30-ért megint csak egy újabb hasonló kaliberű lakást tudsz venni, miközben a házak már 45-60-ba kerülnek.
Magyarul semmi hasznot nem realizáltál. Érted?
1-es vagyok, nem, a fizetésem nem negyedannyi volt és a házat se 5x annyiért építem. Vagy te talán tudták 6 éve hazat építeni 5 millióból?
Na ugye..
Értelmes és bugyuta kérdés
"semmit nem ér vele, hiszen ha költözni akar, akkor venni is drágábban tud."
Az megvan, hogy vannak drágább és olcsóbb telkek?
Pl. Hajdúszoboszlón a Fürdő mellett vagy a belvárosban 800 000 Ft egy nm kicsike, újépítésű, liftes, erkélyes lakás, de egy nagy lakás messzebb, pedig 300 000/nm.
Vagy lehet venni egy kisebbet is, és akkor a maradék a nyereség.
Nem muszáj mindenkor X nm-en lakni, lehet a felén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!