Ha a pálinkafőzéshez használt ioncserélő gyantás szűrőn meg aktív szénszűrőn átküldőm az ivóvizet, olyasmi lesz a végeredmény, mint a kereskedelemben többszörös áron elérhető megoldásokkal?
A gyantás szűrővel a víz keménységét csökkented.
Kérdés, szükség van erre? Kemény a víz?
Én annyira nem értek a sörhöz, de a sörnél nem pont az a lényeg, hogy a vízben legyenek ásványi anyagok? Az is befolyásolja a sör ízét! No most ha eleve lágy a csapvíz nálatok, akkor nem mindegy? Klór kipárolog 1-2 nap alatt, kitöltesz vizet kancsókba és teljesen jó.
Tisztított víznek az értelmét max. sűrítményes sörnél látom, ahol a sűrítményben eleve ott van minden ásványi anyag, ami abban a vízben volt, amivel készült a sűrítmény.
Ja, hát ha erről van szó, hogy kockulni akarsz ezen, akkor igen, a jelentős részét ki fogja szűrni. Bár egy fordított ozmózis szűrő azért ennél szerintem jobb megoldás, ha e két szűrűt még nem vetted meg!
5L tisztított víz 950 forint. Ha csak kísérletezni akarsz, akkor lehet olcsóbb megoldás egyet főzni vásárolt vízzel és ugyanazzal a recepttel, de csapvízzel, aztán szigorúan vakteszt(!!!) és meglátod van-e értelme b---kodni ezzel! Mindenesetre várom a beszámolót, ha mindezt véghezviszed.
Pálinkához ezt szoktam vásárolni: [link]
Ezzel a vízzel elégedett vagyok, úgyhogy hihető az, ami rá van írva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!