Többszörösen, folyamatosan ellenőrzött, valóban bio zöldségeket, gyümölcsöket hogyan lehetne értékesíteni, hogy ne kelljen folyamatosan piacokra jáni a terményekkel, hanem mindig lenne vevő rá, akinek szállíthat a termelő?
Szerintetek ezt máshol (ahol például Arab országokba, vagy Japánba exportálnak) is így csinálták - eleinte?
Személyesen felkerestek éttermeket, szállodákat (vagy éppenséggel organikus bio üzlet-hálózatokat) külföldön, és egyik-másikkal szerződést kötöttek?
És így tovább a következővel?
Bió ?????? Na ez csak a mesében van .
A mai világban már vegyszer nélkül semmi sem terem meg,csak a korona vírus .
Ezt annak lehet bemesélni,aki még nem kertészkedett.
Már az elültetett mag is csávázva van .
# 5
Annyiban igazad van, hogy a bio nem azt jelenti, hogy semmivel nem permetezik, hanem azt, hogy csak biotermelésben engedélyezett szerekkel permetezik. Jellemzően többször, mint a hagyományos termesztésben, mert ezekkel inkább csak megelőzni lehet a betegséget, nem gyógyítani. Pl. a nehézfémként viselkedő rezet nyugodtan lehet használni.
Kérdező:
Ilyen netes árusításra legfeljebb nagyvárosban van lehetőség. Mivel az embereknek csak nagyon kicsi része hajlandó ezekre többet fizetni, és nagyvárosokban van elegendő potenciális ügyfél. Az első időkben sokat kell hirdetni, meg biopiacokon névjegyet osztogatni, stb. Most ebben a vírushelyzetben sokan rendelnek házhoz, tehát most be lehetne vágódni hirdetésekkel.
Szállodák, éttermek többsége nem foglalkozik ezzel, de ha mégis, akkor van állandó beszállítójuk, meg még 5 újabb beszállító a várólistán. Ehhez komoly termelőnek vagy inkább kereskedőnek kell lenni, hogy bármikor tetszőleges mennyiségben egy telefonra oda tudja vinni a kívánt árut. Aki nem nagyban nyomatja, annál ugye nem egészen így megy a dolog, hanem idényjellegűek a termékek.
Hát hogy lett volna az első beszállító? :)
Megnyitották a hotelt, és a neten vagy a piacon kerestek valakit, vagy még inkább a séf az előző helyéről ismert valakit. Ha nem voltak vele megelégedve, akkor kerestek helyette másikat. (Valószínűleg kereskedőt, mert annyira nagytermelő nem sok van, aki egész évben mindent tudna hozni.) De ezzel vége is, ha nem történik nagyobb balhé, akkor ezt már nem fogják leváltani, mert miért bonyolítanák a saját életüket.
Neked kistermelőként, kapcsolatok nélkül abszolút nincs esélyed fixre bejutni egy étterembe, az idényjellegű áruiddal. Esetleg ha sokat koncsorogsz ott, akkor egyszer-egyszer vásárolni fognak tőled olyasmit, amit a beszállítójuk nem tud megszerezni, de ennyi. Kistermelőként, ismeretség nélkül neked a legvalószínűbb esélyed a piac, onnan tudod esetleg felfelé kínlódni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!