Meddig fognak még emelkedni ezek a nyomorult lakásárak?
Az elmúlt két évben még lépést tudtam tartani az emelkedéssel, bár ehhez is az kellett, hogy anyáméknál csövezzek itthon home office-ban. Nem keresek rosszul, nettó 450. Ehhez képest beállítottam most januárban a keresőt a feltételeimmel, akkor még 1002 db ingatlant dobott ki Budapesten 45 négyzetméterre 30 millióig. Most egy hónap telt el, ez már mindössze 865 db.
Mi történik? Még fél-egy év kellett volna, hogy a hitelhez képest általam biztonságosnak ítélt önerőm meglegyen (12 millió), most már azt látom, hogy nem tudok ehhez a rohadt áremelkedéshez elég gyorsan keresni... Így hogy a büdös életben lesz valaha saját lakásom? Már egy csepeli, kőbányai panel is annyi mint egy hasonló kaliberű tégla, meddig tart ez még?
Nézem ezt a Mlinárik gyereket, az is recesziót jósolt egy éve, most már azt mondja, hogy '22-ben még kitart az áremelkedés... Akkor utána már jöhet a csökkenés? Nagyon félek a jövőtől, hogy anyámék nyakán fogok életem végéig dekkolni... Más ezt hogy hozza össze?
Hol?
Milyen ingatlan?
"Nézem ezt a Mlinárik gyereket, az is recesziót jósolt egy éve"
Ha figyelmesen nézted volna, Bp. BELVÁROSRA jósolt recessziót, és ott az is van!
Ha figyelmesen nézted volna, tudnád, hogy nincsen olyan állatfaj, hogy ingatlanpiac, mert van telek, garázs, irodaház, nyaraló, stb... ezek mind külön univerzum.
Belinkeljem a vonatkozó előadásrészleteket?...
3: Ennek 20%-a nyomortanya, komfort nélküli. 15% lelakott, nem is felújítandó, hanem befejezetlen állapotú.
További 30% a banké (jó esetben MÉG a banké).
További 20% az 30 nm-nél kisebb.
Tehát amire gondolsz, hogy szeretnéd, az emberek 15%-ának van.
De már a 31 nm-es közepes állapotú is ide tartozik.
24: Na ne viccelj! Honnét szedsz ilyen adatokat?
Bp. belvárosi vagyok 5 generáció óta, itt 12-30 nm jut egy főre, sőt, van, ahol 7-en laknak 34 nm-en a házunkban, nem ritka, hogy ketten, unokatesómék 4-en.
24:
"például húszmillió forint ingó és ingatlan vagyont is csak a lakosság kevesebb mint négy százaléka birtokol"
26: Nem vagyok roma, sőt nemesi származású, 2 diplomás vagyok.
Egyszerűen nem akarod elhinni a valóságot.
Mindenáron a felső 10 000-t akarod az átlagnak hinni.
Itt 20 nm 20-30 millió.
Tehát szerinted itt az embereknek fejenként van 80-120 millió ingatlanvagyonuk. Hát egy nagy fszt!
Kérdező 19:22-kor:
"Így hogy a büdös életben lesz valaha saját lakásom?"
Kérdező 22:23-kor:
"Én egy 44-eset tudtam venni, így is félek, hogy 2 gyerekkel már szűkös lesz."
Szerintem ezzel a vásárlással bekerül a Guinness rekordok könyvébe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!