Meddig fognak még emelkedni ezek a nyomorult lakásárak?
Az elmúlt két évben még lépést tudtam tartani az emelkedéssel, bár ehhez is az kellett, hogy anyáméknál csövezzek itthon home office-ban. Nem keresek rosszul, nettó 450. Ehhez képest beállítottam most januárban a keresőt a feltételeimmel, akkor még 1002 db ingatlant dobott ki Budapesten 45 négyzetméterre 30 millióig. Most egy hónap telt el, ez már mindössze 865 db.
Mi történik? Még fél-egy év kellett volna, hogy a hitelhez képest általam biztonságosnak ítélt önerőm meglegyen (12 millió), most már azt látom, hogy nem tudok ehhez a rohadt áremelkedéshez elég gyorsan keresni... Így hogy a büdös életben lesz valaha saját lakásom? Már egy csepeli, kőbányai panel is annyi mint egy hasonló kaliberű tégla, meddig tart ez még?
Nézem ezt a Mlinárik gyereket, az is recesziót jósolt egy éve, most már azt mondja, hogy '22-ben még kitart az áremelkedés... Akkor utána már jöhet a csökkenés? Nagyon félek a jövőtől, hogy anyámék nyakán fogok életem végéig dekkolni... Más ezt hogy hozza össze?
Emelkedni fog, mivel az alapanyagárak és a munkadíjak is csak emelkednek.
Ha lesz recesszió is, akkor az ingatlanárak lesznek a legkisebb problémánk. A munkahelyi leépítések és emelkedő árak jobban zavarnak majd.
Nekünk 4 éve mindenki azt mondta ne vegyünk lakást 13 millióért, mert irreális. Na mi kb ugyanazt a lakást vettük meg tavaly végül 30 millióért :D
Szerintem az lesz mind külföldön, hogy főleg albérletben laknak majd az emberek, főleg aki nem keres kifejezetten jól. Ez lesz az új norma.
#1es vagyok
Hozzátenném, hogy a tavaly 30at érő lakásunkat most 34ért gond nélkül eladnánk. Irreális a növekedés, de nyilván akinek van pénze ingatlanba fektet (akár külföldi befektetők is), így kiadják majd albérletbe a többi embernek.
"Nézem ezt a Mlinárik gyereket, az is recesziót jósolt egy éve"
Bocs, de akkor miért nem nála reklamálsz??!
Az, hogy mást gazdagítasz, téves információ.
Ha állampapírba rakod a lakás árát, majdnem kétszer annyit kapsz, mint amennyit egy albérlő fizet, és akkor nem kell hallgatnod az állandó vinnyogását, hogy gazdagít téged ...
6 erről is hallottam, hogy már nem éri meg beletenni. Ingatlanban hiszek, az a biztos, ott van alattad, nem viszi el tőled senki, hacsak nem a válság, aztán a bank...
4 - biztos, hogy a CSOK dobta meg? Én nem családi lakást akarok, csak egy saját lyukat, másfél szobásat ezen az áron. Első gyerekig jó lesz, aztán vagy megszokjuk 45 négyzetméteren, vagy megváltozik a helyzet és tudunk menni nagyobba.
"Nem keresek rosszul, nettó 450."
Kb. havonta ennyit inflálódik egy jó helyen lévő panellakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!