Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Meddig fognak még emelkedni...

Meddig fognak még emelkedni ezek a nyomorult lakásárak?

Figyelt kérdés

Az elmúlt két évben még lépést tudtam tartani az emelkedéssel, bár ehhez is az kellett, hogy anyáméknál csövezzek itthon home office-ban. Nem keresek rosszul, nettó 450. Ehhez képest beállítottam most januárban a keresőt a feltételeimmel, akkor még 1002 db ingatlant dobott ki Budapesten 45 négyzetméterre 30 millióig. Most egy hónap telt el, ez már mindössze 865 db.

Mi történik? Még fél-egy év kellett volna, hogy a hitelhez képest általam biztonságosnak ítélt önerőm meglegyen (12 millió), most már azt látom, hogy nem tudok ehhez a rohadt áremelkedéshez elég gyorsan keresni... Így hogy a büdös életben lesz valaha saját lakásom? Már egy csepeli, kőbányai panel is annyi mint egy hasonló kaliberű tégla, meddig tart ez még?

Nézem ezt a Mlinárik gyereket, az is recesziót jósolt egy éve, most már azt mondja, hogy '22-ben még kitart az áremelkedés... Akkor utána már jöhet a csökkenés? Nagyon félek a jövőtől, hogy anyámék nyakán fogok életem végéig dekkolni... Más ezt hogy hozza össze?

2022. febr. 22. 19:22
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
70%
*inflálódik = emelkedik az ára
2022. febr. 22. 19:55
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben a meglévö pénzt venném önerönek és úgy vennék lakást. HA gyüjtögeszt továbbra is, az infláció miatt egyre többet veszítesz értékben, a hiteltörlesztés estén meg az infláció miatt arányosan egyre kevesebb lesz a törlesztörészlet, azaz te jársz jól.
2022. febr. 22. 20:04
 13/36 anonim ***** válasza:
96%

Hát sajnos ez ilyen.

Én fél éve vettem egy Kőbányai panelt. Ismerőstől 21-ért. Atom felújítandó, már bele öltem vagy 5 milliót és kellene még szerintem olyan 2 hogy kész legyen.

2020-2021 környékén nézegettem lakásokat.

20-22 millió volt a keretem. Ha nagyon elmegyek a végéig akkor 25.

Hát megmondom őszintén nem tudom mit gondoljak. Eleinte volt Újpesten, de még Dél Budán is 25-30 között panel. Havannán, Csepelen voltak 20 körül. Lakatos lakótelepen volt 1-2 atom felújítandó 20-22 körül.

Láttam 1-2 jót, bánom, hogy nem azokat vettem meg, mert anyagilag főnyeremények lettek volna. Ezzel a mostani lakásommal kibékülve nem vagyok, ellenben anyagilag ez is jó volt. Most ugyanitt 29-30 az alja, és megy felfelé. De már Havannán se látni lassan 30 alatt.

Azért bánom, hogy nem máshol vettem, mert ahogy elmentek az árak szerintem ebben a lakásban fogok megdögleni.

2022. febr. 22. 20:10
 14/36 anonim ***** válasza:
91%
Az tény, ha most kellene vennem, akkor esélytelen lenne.
2022. febr. 22. 20:11
 15/36 Dave092 ***** válasza:
90%
kedvenc paradoxonom erre: Az olcsó lakásokból kevés van. Amiből kevés van az alapvetően drága. Tehát az olcsó lakások ezért drágák. :)
2022. febr. 22. 20:49
 16/36 A kérdező kommentje:
13: szerintem nem kell félned attól, hogy ott ragadsz Kőbányán, főleg, hogy ahogy kiveszem tehermentesen vetted. Pár év alatt gyűjtesz hozzá, aztán eladod, annak is nőni fog az ára.
2022. febr. 22. 21:12
 17/36 anonim ***** válasza:
19%
Remélem sokáig, most vettünk kettőt is.
2022. febr. 22. 21:14
 18/36 A kérdező kommentje:
17 nem kell arcoskodni
2022. febr. 22. 21:19
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sokáig emelkednek majd. Még minimális visszaesésben sem nagyon látok realitást.

Mi most veszünk a gyereknek. Amíg felnő, addig elfogy róla a hitel. Nem ebbe akartunk fektetni, szerintem irreálisak az árak, de úgy érzem, ha most nem veszünk neki, akkor felnőttként (+15 év) már esélye sem lesz.

2022. febr. 22. 21:21
 20/36 anonim ***** válasza:
71%

aprilisban fog eldolni a lakasarak jovoje

elmult evekben a mindenfele allami ingyenpenz nyomta fel az arakat ilyen brutalis mertekben: CSOK, CSOK hitel, babavaro, zold hitel, illetekmentesseg csokkal, jelzalog reszleges elengedes gyerekek utan es biztos van meg amit kifelejtettem

elkepesztoan sokan vesznek most ugy lakast hogy szinte egy forintjuk sincs, de CSOK + babavaro eleg az onerore es igy meg is tudnak venni valamit, ez baromira nyomja fel az arakat.

babavaro pl ev vegenig tart, de egy fidesz gyozeleme eseten szinte biztos hogy meg lesz hosszabbitva, ellenzeknel kitudja. ugyanigy eldolhet a sorsa a tobbi tamogatasnak egy bo honap mulva. ha fidesz nyer akkor en vennek masnap egy lakast mert nem lesz megallas. zold hitelel pl barki tud inflacio alatti kamattal hitelt felvenni, ami igy realertekben olyan mintha minden evben elengednek a hiteled par szazalekat.

az meg mas kerdes hogy akinek nem jut a mindenfele tamogatasbol az rekordsebesseggel megy a szegenyseg fele mert nem tudja tartani a tempot az inflacioval

2022. febr. 22. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!