Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Csak én nem értem, miért...

Csak én nem értem, miért fogadnak fel egyesek ingatlanost?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem látom értelmét a munkájuknak. Milliókat keresni szinte semmi munkával. Ez első hallásra jó is lehetne, de ezt olyan visszataszító módon teszik, hogy felfordul a gyomrom, ezért sosem csinálnám. Zaklatják az embereket, akik a hirdetés végére odaírják, hogy nem akarnak ingatlanossal szóbaállni. Olykor nem is tudnak semmit a bemutatott ingatlanról. Csak nekem szúrják nagyon a szememet? Minek jár nekik 3-4 % jutalék? Még 1x is többszöröse annak, amit talán megérdemelnének. Miért bérelik fel őket? Bárki rá tud menni az ingatlan.com-ra,nem????? Ha esetleg külföldön él a tulajdonos és nem tudja mutogatni a lakást, oké, de egyéb esetben minek?????

2022. febr. 5. 13:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%

Írok még egy kommentet, hogy a debileknek legyen mit lepontozni:

Amikor én adtam el ingatlant, a hirdetés végére direkt beleírtam hogy "Ingatlanközvetítők segítségét nem kérem, ha ilyen hív, szó nélkül leteszem a telefont". Kb 8-10-zel játszottam el ezt, abból legalább 6 visszahívott, hogy "megszakadt a vonal".

Elmondtam, hogy nem szakadt meg a vonal, csak leírtam a hirdetésben is, hogy ingatlanosnak szó nélkül lerakom. Nos, ha végig sem olvasta az én hirdetésemet, annyira "alaposan" végzi a munkáját, akkor hogyan bízzak rá egy ingatlan eladását?

Többség fel volt háborodva, volt aki mondta, hogy neki nincs ideje végigolvasni a hirdetést.

Akkor ismét jön a kérdés: hogy bízzam rá az ingatlanom eladását egy ennyire "alapos" emberre, akinek ideje sincsen az én ingatlanommal foglalkozni?

2022. febr. 5. 19:28
 12/16 A kérdező kommentje:
Na, ettől tudnék hányni én is, hogy felrakok egy hirdetést és 1nap alatt 30 ingatlanos hív. Odaírtam a végére, hogy ha ingatlanos, ne hívjon, mert azt fogom hinni, hogy még olvasni sem tud. Persze amikor a telefonban megállapítom, hogy ezek szerint nem tud olvasni, elküld engem mindenfelé.
2022. febr. 6. 00:30
 13/16 anonim ***** válasza:
44%

Nekem első mondat volt a hirdetésben hogy ne keressenek ingatlanosok, mégis hívtak. Mindenféle f4sszop0 g3cinek elhordtam őket. Jó feszültség levezetés. Kinyomtam, és mentek a tiltó listára. Pofátlan hiénák.

Amúgy egy részt megértem miért fogad valaki ingatlanost. Sok az ingatlan turista.. Akinek esze ágában sincs házat venni, csak kíváncsi hogy néz ki az adott ház / unatkozik / valami elmebeteg ok miatt jó családi programnak gondolja a háznézést, a neveletlen kölykének a bemutatott ház egy játszótér /nincsennek barátai és 2 órát leáll a házbemutatás után "cigizni" a teraszon pofázni a baromságairól

Sorolhatnám.. Nekem is bőven kijutottak az ilyen nyomorult érdeklődők. Megértem ha valaki inkább feláldoz pár százezret az ingatlanosnak, hogy ne kelljen ilyen agyhalottakkal foglalkoznia.

2022. febr. 6. 07:58
 14/16 anonim ***** válasza:
60%

2:

"Egy vevő jobban megbízik egy ingatlanosban"

Hát ez egyre kevésbé jellemző, tekintve hogy mindenki tudja, hogy az ingatlanosok többsége szeret ködösíteni, mert érdekében áll, nehogy a háta mögött megegyezzenek. A legtöbb vevőnek az ingatlanos csak egy plusz akadály, akin túl kell jutni, hogy érdemben tárgyalhasson az eladóval.

"illetve egy ingatlanosnak van komoly felszerelése amivel fotózza, ért hozzá"

100-ból ha egy ingatlanos az, aki ért a fotózashoz, és nem telefonnal készít fotókat. Ha készít egyáltalán, a legtöbb ingatlanos csak simán atveszi az eladó fotóit.

"Illetve nem tudod kiket engedsz be a lakásba, egy ingatlanos ezt jobban ki tudja szűrni."

Még soha nem láttam, nem hallottam olyat, hogy egy ingatlanos szűrte volna a potenciális vevőket, és bárkit visszautasított volna, hogy ilyennek nem mutatja meg a lakást.

"Mi sem akartunk hívni, fél évig nem kelt el a ház. Aztán hívtunk egy ingatlanost és 1 hónap múlva el is kelt."

De gondolom fizettetek előtte a képekért, kiemelésért a hirdető portálokon, ugye? És ezek után nem ment el. Mit tudott ehhez képest az ingatlanos?

"De ingatlanos sem olyan könnyű ám, van amikor fél évig nem keresel egy forintot sem főleg ha nem is vagy jó benne. 2008-tól 13-ig nem volt valami kellemes ingatlanosnak lenni. Most persze hogy jó."

Engem nem érdekel, hogy mennyire könnyű vagy nehéz ingatlanosnak lenni. A gond az, hogy a sikerhez sok esetben az inkorrektség viszi őket, pl. olyan hirdetőket zaklatnak telefonon, akik kikötötték, hogy ingatlanos ne keresse őket.

2022. febr. 6. 11:31
 15/16 A kérdező kommentje:

14. Mindenben maximálisan egyetértek veled, csak még nem volt időm leírni.

Hozzátenném, olyan is történt velem, hogy messze lakó tulajdonos lakását ingatlanos nő mutogatta, de a tulajdonos is futtatott hirdetést, tehát vele is beszéltem, csak átirányított a nőhöz. Mindketten azt mondták, az ingatlanosnak mondjuk, ha érdekel és hogy mennyit adnánk érte,mert pont hosszú repülőútra indul a tulaj és vele csak pár nappal később tudunk kommunikálni. Rögtön megajánlottam az irányárat. Az ingatlanos utána felhívott, hogy sajnos más előbb ajánlott ugyanannyit, így lecsúsztam és licitről szó se lehet. Ez gyanús volt (akkor minek mutatta meg?), így rögtön jeleztem a tulajnak is minden lehetséges csatornán. Amikor ráért visszajelezni, kiderült, hogy az ingatlanos az utánam egy nappal érkezőknek akarta inkább eladni, kicsit kevesebbért, mert ők befektetési célra akarták és már meg is beszélték, hogy ő fogja intézni a bérbeadást... Igy könnyű volt leleplezni, hogy a tulaj is elérhető volt, de nem fér a fejembe, hogy lehetvalaki ennyire gerinctelen.

2022. febr. 6. 14:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha benne élek egy ingatlanban, akkor semmi értelmét nem látom, sőt. Most éppen keresgélünk, marha kellemetlennek érzem, hogy 90%-uknak fogalma sincs mit akar eladni. Áll a tulajdonos mellett, mint a sülthal és ennyi.

Mi egy vidéki ház eladásához bíztunk meg anno helyi ingatlanost. Nem tehettük meg, hogy 200 km-ket utazzunk a ház mutogatásáért, örökség, rosszul is esett a lelkünknek valamelyest odajárogatni. Fix összegben állapodtunk meg kizárólagosság nélkül. Azt pedig megbeszéltük, hogy x összeg alatt az ingatlan nem eladó.

Így is volt, aki ismerősön keresztül jelentkezett, hogy szeretné megnézni, de napok óta nem éri el az ingatlanost. Megmutattuk neki mi, amikor arra jártunk, el is kelt. :D

Az a baj ezzel a szakmával, hogyha nagyon jó vagy, akkor is kényes terület. Anno a lakásunkat is ingatlanoson keresztül vettük, itthon volt a tulaj, bármilyen kérdésünk volt, ő válaszolt. De az ingatlanos már nyomta, hogy van frankó hitelügyintézőjük, meg ügyvédük, meg mindenük is, ne is mozduljunk egy tapottat sem. Hát persze.

2022. febr. 7. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!