Csak én nem értem, miért fogadnak fel egyesek ingatlanost?
Egy vevő jobban megbízik egy ingatlanosban, illetve egy ingatlanosnak van komoly felszerelése amivel fotózza, ért hozzá. Illetve nem tudod kiket engedsz be a lakásba, egy ingatlanos ezt jobban ki tudja szűrni. Mi sem akartunk hívni, fél évig nem kelt el a ház. Aztán hívtunk egy ingatlanost és 1 hónap múlva el is kelt.
De ingatlanos sem olyan könnyű ám, van amikor fél évig nem keresel egy forintot sem főleg ha nem is vagy jó benne. 2008-tól 13-ig nem volt valami kellemes ingatlanosnak lenni. Most persze hogy jó.
Elöször is el kellene menned fél évre ingatlanosnak, akkor nem írnál ilyen hülyeséget, hogy 2semmi munkával" keresnek pénzt, meg nem hinnéd azt, hogy amit fizetnek nekik az az ö saját jövedelmük.
Másodszor rengeteg embernek nincs ideje vagy energiája azzal veszödni, hogy mutogassa a lakást, sokszor olyanoknak, akiknek esze ágában sincs megvenni, csak nézelödnek, szóval a legtöbb embenek megéri, hogy nem idegesítik fölösleges ismeretlenek.
# 1-nek igaza van, de azért tegyünk hozzá még valami:
Az emberek általában ostobák (Márki-Zay után szabadon). Többségüket lenyűgözi a "hivatalosság" látszsta, mert valami szakmai tudást, alapos és komoly felkészültséget is feltételeznek. Ezért aztán jobban bíznak az ingatlanosban. Illetve van egy kis sajátos sandaság is a dologban. Az ember jobban szeret mást hibáztatni, mintsem, hogy elsimerje, saját maga volt figyelmetlen meg béna.
Sokan nem érnek rá, hogy naponta böngésszék a hirdetéseket vagy nincs türelmük hozza. (én ma csak mobilgarazs után gugliztam több mint egy órát, beleuntam mert nem találtam megfelelőt)
A 3-4% soknak tűnik, de ha egy olyan ingatlant kell kiajánlani ami nem saját magát árulja, hanem árulni kell, akkor miért ne érdemelnék meg.
Elsősorban azok az irodák, amelyek nagy adatbázissal rendelkeznek, ügyvédeket foglalkoztatnak azok drágák.
A mi ingatlanunk eladásával ingatlanost kellett megbízni. Annak előtte 2 kis iroda volt megbízva az értékesítéssel. Az egy év alatt 1 érdeklődő, másik iroda nulla érdeklődőt hozott. A franchise iroda 3 hónap alatt eladta az ingatlant fix árért.
"Egy vevő jobban megbízik egy ingatlanosban,"
Én kimondottan viszolygok tőlük. Rámenős patkányok jelentős részben, csak szimplán rátelepedtek egy piacra levakarhatatlanul. És igazából semmilyen hozzáadott értéket nem képvisel a 90%-uk, ugyanazt a sablon fos hirdetést felhányja az ingatlancomra ahová bárki feltehetné.
Kicsit olyan, mintha 99%-ban csak taxishiéna lenne az utakon, és kvázi kötelező lenne őket használni. És még a BKV megállóból is mindenáron be akarna ültetni, meg nem értve, hogy NEM akarod igénybevenni a szolgáltatásaikat.
És ezt mind eladóként, mind vevőként tapasztaltam. Vevőként nyomult mint az Energizer nyuszi, nyomta nyomta a hülyeséget, szította az eladót hogy ne fogadja el a Fundamentás kölcsönömet, mert az 90 napig fog tartani, stb stb. Aztán a végén 39 nap alatt emgkaptam, még én adtam extra haladékot és segítettem a tulajnak kiköltözni, mert "hát neki 90 napot mondtak'........ Az is egy retkes patkány volt, a foglaló lerakása után eltűnt a francba, annyi volt a lényeg neki, hogy a sápot levegye.
És zárásul: nem mondom, hogy nincs létjogosultságuk, de normál esetben az ingatlanok 20-25%-ával foglalkoznának ők. Ez nem normális, hogy kb. minden ingatlan ingatlanos kezében van...
Jah, és a lakás kulcsa a tulaj egy közeli barátnőjénél volt, így kvázi nem is az ingatlanos mutatta meg, illetve egy évek óta lejárt ebnergiatanúsítványt akart adni a lakáshoz, és én hívtam fel a figyelmüket arra, hogy az úgy nem lesz jó...
Ennyire figyelt oda, mert ennyire csak a sáp beszedése volt a fontos. Komolyan hányok tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!