Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hol találok olyan ingatlanost,...

Hol találok olyan ingatlanost, aki segít nekem házat találni?

Figyelt kérdés
Megadom hogy kábé mik az igényeim, a hely szempontjából több is szóba jöhet, rugalmas vagyok, a ház lenne a lényeg, meg hogy ne a világvége. NIncs időm keresgélni, inkább kifizetem a közvetítői díjat. Több ingatlanközvetítőnek írtam, válaszra se méltattak. Vagy ez így nem kivitelezhető?

2022. jan. 18. 12:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
De, elvileg kivitelezhető, csak ez a "szolgáltatás" is lezüllött, mint annyi minden. Amúgy nem kellene fizetned érte, mert az eladó fizet. Pár éve vett egy ismerősöm lakást, több volt, amit nem tudtunk megnézni, mert az ingatlanos nem tudott időpontot kérni. Nem olyat, ami megfelelt az ismerősömnek, semmilyet. Sokszor még az általa hirdetett lakásról sem tudott semmit, csak ami szerepelt a hirdetésben.
2022. jan. 18. 12:52
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

Hol keresel, kérdező?

Mindnehol vannak ingatlan irodák, menj be egybe, és érdeklődj személyesne. Pl. a Duna House-nak nagyn sok helyen van irodája...

2022. jan. 18. 12:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, olyan paramétereket adtál meg - amennyiért + ahol - amivel esélytelen találni és ezért nem haraptak rá?
2022. jan. 18. 13:23
 4/10 anonim ***** válasza:
67%
Ez nem egy jó buli.
2022. jan. 18. 13:45
 5/10 A kérdező kommentje:
2-es elsősorban dunántúl, de azon belül több hely is szóba jöhet, Bp környéke, Győr környék, Fejér- és Veszprém megye, Zala megye Balatonhoz közelebbi része, még az is mindegy, hogy falu vagy város, a ház lenne a lényeg, hogy jó legyen
2022. jan. 18. 16:08
 6/10 A kérdező kommentje:
3-as, konkrétan annyit adtam meg, hogy 2 szobás panelt keresek Győrben, normális, élhető környéken. (mert akkor még csak Győrben kerestem, és a panel lett volna az elérhető, de azóta már mások a prioritások, inkább házat keresek.
2022. jan. 18. 16:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Egyedül Budapesten működött az, hogy bementem egy ingatlanirodába, és elmondtam, mit szeretnék, az ingatlanos mutatott lakásokat, de egyik se volt igazán megfelelő, erre azt mondta az ingatlanos, hogy kábé tudja, hogy mit keresek, és fog majd nekem küldeni lakásokat. Mivel akkor még Budapesttől messze laktam. Kábé 1 hét múlva küldött is 3-at, ami megfelelt, és azt mondta, hogy leszervezi 1 napra a megmutatásukat, amikor tudok menni. Így is volt, ő vitt autóval, megmutatta, elmondta az előnyeit, hátrányait... a lakásnak, a környéknek... és meg is vettük az egyiket, akkor meg intézte a papírokat. Ő megkapta az eladótól a jutalékát, meg is érdemelte. Na, hát kábé ezt várom én az ingatlanostól.

De valahogy máshol ez nem működik. Írtam emailt több ingatlanosnak, irodának, hogy nem ismerem a környéket, messze lakom, kábé mit keresek, a többit személyesen megbeszélnénk, tudna-e ebben nekem segíteni. Hát, erre egyik se méltatott válaszra.

Annak idején Budapesten még a kerületet se tudtam, annyira nem ismertem a várost, az ingatlanos segített leszűkíteni, hogy hol érdemes, miután felmérte az igényeimet.

2022. jan. 19. 08:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, csak most olvasom a kérdést. Hát ez így nagyon nem konkrét...ezért nem foglalkoznak ilyen esetekkel, mert még te sem tudod igazán mit akarsz (azóta már lehet) és töltsön veled 200 órát, mire talán(!) találsz egy olyat, ami tetszik, és kapjon érte 400 ezret? Ez így nem éri meg senkinek. Akkor fordulj hozzájuk, ha már letisztáztad magadban, hogy mit is akarsz pontosan. De most érted, mondassz neki 5 megyét, aztán az is mindegy, hogy falu, vagy város, ház, lakás stb. Hát ő honnan tudja, ha te sem tudod mit akarsz? :))
2022. jún. 8. 11:14
 9/10 A kérdező kommentje:

Pl a 6- os válasz esetében miért nem foglalkoztak? Több ingatlanost is megkerestem.

És a 7- es válaszomban konkrétan fogalmam sem volt, hogy melyik kerületben keressünk. Az ingatlanos tett fel kérdéseket, és segített leszűkíteni a kört.

A másik, meg, ha én pontosan tudom, hogy mit akarok, akkor nekem már nincs szükségem ingatlanosra., mert akkor megtalálom nélküle is.

Inkább a helyismeretben kellene a segítsége, és hogy a lehetőségekhez képest szűkítsük le a kört. Mint a pesti esetben.

Végül is mindegy, ha nem kell a pénzem, én nem erőltetem 😀

2022. júl. 7. 16:31
 10/10 A kérdező kommentje:
És még annyi, hogy a felsorolt, szóba jöhető megyékben nem 1 ingatlanostól várom a segítséget, hanem nyilvan minden környéken megkerestem párat, mint ahogy a kérdésemben is leírtam.
2022. júl. 7. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!