Hol találok olyan ingatlanost, aki segít nekem házat találni?
Hol keresel, kérdező?
Mindnehol vannak ingatlan irodák, menj be egybe, és érdeklődj személyesne. Pl. a Duna House-nak nagyn sok helyen van irodája...
Egyedül Budapesten működött az, hogy bementem egy ingatlanirodába, és elmondtam, mit szeretnék, az ingatlanos mutatott lakásokat, de egyik se volt igazán megfelelő, erre azt mondta az ingatlanos, hogy kábé tudja, hogy mit keresek, és fog majd nekem küldeni lakásokat. Mivel akkor még Budapesttől messze laktam. Kábé 1 hét múlva küldött is 3-at, ami megfelelt, és azt mondta, hogy leszervezi 1 napra a megmutatásukat, amikor tudok menni. Így is volt, ő vitt autóval, megmutatta, elmondta az előnyeit, hátrányait... a lakásnak, a környéknek... és meg is vettük az egyiket, akkor meg intézte a papírokat. Ő megkapta az eladótól a jutalékát, meg is érdemelte. Na, hát kábé ezt várom én az ingatlanostól.
De valahogy máshol ez nem működik. Írtam emailt több ingatlanosnak, irodának, hogy nem ismerem a környéket, messze lakom, kábé mit keresek, a többit személyesen megbeszélnénk, tudna-e ebben nekem segíteni. Hát, erre egyik se méltatott válaszra.
Annak idején Budapesten még a kerületet se tudtam, annyira nem ismertem a várost, az ingatlanos segített leszűkíteni, hogy hol érdemes, miután felmérte az igényeimet.
Pl a 6- os válasz esetében miért nem foglalkoztak? Több ingatlanost is megkerestem.
És a 7- es válaszomban konkrétan fogalmam sem volt, hogy melyik kerületben keressünk. Az ingatlanos tett fel kérdéseket, és segített leszűkíteni a kört.
A másik, meg, ha én pontosan tudom, hogy mit akarok, akkor nekem már nincs szükségem ingatlanosra., mert akkor megtalálom nélküle is.
Inkább a helyismeretben kellene a segítsége, és hogy a lehetőségekhez képest szűkítsük le a kört. Mint a pesti esetben.
Végül is mindegy, ha nem kell a pénzem, én nem erőltetem 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!