Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedülálló nőként házat...

Egyedülálló nőként házat vásárolni?

Figyelt kérdés
Kisgyerekkel költöznénk kertes házba, kb 900m2-es telek. Aki hasonló helyzetben van, el tudja látnia a ház körüli teendőket? Mennyire nehéz megoldani?
2022. jan. 31. 09:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hamar el kell kezdeni haverkodni a szomszédokkal, barátokkal, és nem lesz baj :)
2022. jan. 31. 10:38
 12/20 A kérdező kommentje:
9/ lakásban is elromolhat a zár, akkor is szakembert kell hívni
2022. jan. 31. 11:56
 13/20 anonim ***** válasza:
44%

Azért egy kertes házban jóval több dolog van, ami elromolhat. Mint mondjuk a tető, amit a tegnapi erős szél sok helyen megtépázott.

Aztán a pázsithoz való öntözőrendszer, persze, ha füvesítve lesz. A fűnyíró is olyan készülék, ami panelban aligha használunk.

Nyilván te ezt már eldöntötted, mi itt bármit írunk, úgysem fogod megváltoztatni a döntésedet.

Így csak kitartást kívánok a kertes ház fenntartásához, és várunk vissza az Otthon/Kert vagy Felújítás kategóriákban a kérdéseiddel! És ezt most tényleg jóindulattal írom, mindenki a saját bőrén tapasztalja meg, hogy mire képes, és mire nem.

2022. jan. 31. 12:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

#13 azt gondolom, hogy erre van a lakásbiztosítás. Egy jó biztosító nagyon gyorsan fizet. Nekem legutóbb beázásom volt - bejelentettem, másnap kijöttek, harmadnap utaltak. Kihívtam a szakit, fedezte.

A kertet meg lehet csinálni gondozásmentesnek. És egy nő igenis rengeteg dologra képes, én is az vagyok, 30 évesen első házamban laminált parkettáztam, szegélyeztem, festettem, gletteltem, redőnyt tettem fel, szekrényt vágtam, átalakítottam, parkettát szedtem fel, csempét festettem, wc-tartályt cseréltem, mosogatót beépítettem a pultba, bekötöttem, átcsöveztem, sőt még le is burkoltam az erkélyt, és a fatüzépről hozott legolcsóbb fából erkélykorlátot is csináltam - gyalultam, csiszoltam, lazúroztam.

Van ami nem lett tökéletes ez tény, de nem kell rásütni, hogy nő egyedül nem tud jól ellenni. Sőt, állítottam egy 6 köbméteres acélvázas medencét is a kertben, és mivel lejt a telek, ki kellett ásnom a földet, hogy szintben legyen. Sikerült.

Ja, amúgy kutató vagyok, és irodában aszalódom évek óta. A talpraesettség nem nem kérdése.

2022. jan. 31. 12:30
 15/20 anonim ***** válasza:

Ja még utolsó vagyok: azt szeretném kiemelni hogy szerintem több barkács szerszámom van már, mint a férfiak nagy átlagának. Csempevágó, lamináltvágó, dekopír, flex, csiszoló, sorolhatnám...

Emellett konnektorokat is cseréltem, villanykapcsolókat is, és csillárt is.

2022. jan. 31. 12:31
 16/20 anonim ***** válasza:
85%
Félreértettél, #14. Én is nő vagyok, 7 éve költöztünk panelból kertesbe. Valóban nem 'nem' kérdése, sokkal inkább egyéni alkalmasság és IDŐ kérdése. Számos esetben nem lehet előre eldönteni, mint a kérdezőnél, hanem majd útközben derül ki, ha már benne lakik, hogy mi kézenfekvő és mi nem. A férjem például a kertészkedésre abszolút alkalmatlan, neki minden gaz, így hát lekaszálja. Ha rajta múlna, le lenne gyomirtózva az egész 1300 m2 kert. De mivel rajtam múlik, így mindent igyekszem vegyszermentesen, szántás nélküli talajműveléssel csinálni. De folyton az idővel hadakozok. Egyáltalán nem szép a kert, ellenben csodálatos málna, szeder terem benne, és számtalan fűszernövény. Most készülök megvenni a 3 órás kert című könyvet, melyben az író saját 100 négyzetméteres tankertjében mutatja be, hogyan termelheted meg te is saját zöldségeidet akár heti 3 óra kertészkedéssel.
2022. jan. 31. 12:36
 17/20 anonim ***** válasza:

#16 persze, de ez már egyéni dolog.

Ha te fontosnak érzed, hogy kiélvezd a kert adta lehetőségeket, és legyen málnád, és szép virágok, akkor az már tulajdonképpen egy hobbi, nem kötelesség, ami kötelező velejárója a kertes háznak.

Dönthet úgy is a kérdező, hogy kér 80% térkövet, a maradék helyre meg ültet egy sor tuját, és gond letudva, esetleg nyaranta kitesz pár balkonládányi muskátlit, és elég ennyi.

2022. jan. 31. 12:39
 18/20 anonim ***** válasza:

Szóval összességében azt gondolom, hogy nincs olyan dolog ami hatalmas hátrány lenne a lakással szemben, ha az embernek van egy jó lakásbiztosítása, és nem 1931-ben épült a ház. Az enyém 2007-ben épült, szerencsére nem volt vele semmi gond. Persze folyamatos a beruházás, de egy új konyha a panelban is 2 millió, meg a kertesházban is..

Nagymamám is egész nap panaszkodik mennyi munka van a ház körül - de persze neki vannak csirkék, malacok, hatalmas veteményes, szőlő, bor, pálinka, 3 kutya, sorolhatnám. Ez mind egyéni vállalás. Füvet nyírni meg nem atomfizika..

Azt ne mondjuk, hogy mindenki, aki kertesházban lakik az időmilliomos.

2022. jan. 31. 12:42
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem 1300nm a telek. Nyáron lenyíratom a füvet pár ezer forintért/adok érte pár sört. A gyümölcsfákkal nem foglalkozok, megeszik a termést a madarak.

Nagyjából ennyi. Nem igazán kellett még javítgatnom semmit. A kerítést a szomszédokkal csináltattam meg, mindkettő állatot tart (birtokvédelmi). Ha valami elromlana tudok egy szakembert.

2022. jan. 31. 15:21
 20/20 anonim ***** válasza:
38%

Minden szereles febn van youtubon!

Sima ugy. Meg tudod csinalni.

2022. jan. 31. 22:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!