Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy jutott el az ország...

Hogy jutott el az ország addig ,hogy átlag embernek már megfizethetetlen az ingatlan ? Hogyan süllyedtünk odáig,hogy a pici kis lukak (garzont néztem legutóbb) is súlyos összegekbe kerülnek ?

Figyelt kérdés
hitel nélkül szinte megfizethetetlen. Vannak kivételek ,de nem az átlag tudja kifizetni a teljes összeget manapság. Én úgy gondolom,hogy már az országnak teljes egészében nincs olyan hely ahol ne drágult volna meg az ingatlan. Mindenhol még a putri telepeken is emelkedés volt megfigyelhető. Jövőre ugye még jobban drágulni fognak ! Hogy jutottunk idáig ? Én egy gettós részen lakom (nem mondom meg hol) és már itt sem kapsz semmit sem 8 milla alatt . Iszonyat drágulás történt a gettóban is .
2021. dec. 23. 13:15
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

29: Igen, vidéken is ilyen árak vannak. Van, ahol még normális bolt sincs, és ott is 30+ egy felújítandó.

A magyar úgy gondolkodik, hogy ha adna fogadd el, ha ütnek szaladj el ... De a matek nem nagyon megy. Nem jön ki, hiába a támogatások sora. A bérek vásárlóereje nem követi az ingatlanárakat.

Én se vennék házat most. Azt mondom, hogy akinek a szüleinél van nyári konyha, garázs, az udvarban,alakítsa át garzonnak,vagy bővítse ki másfél szobasra. Jobban jár. Ha családja van,Videken akkor vegyen inkább lift nélküli társasházban 15-16M ért kétszobás lakást, vagy munkahelyhez közeli panel ltp-n max. 20-ert kétszobás lakást, minthogy bármilyen 28-38 M-s felújítandó családi házat. Amikor eljön a korrekció ideje, kevesebbet fog bukni.

2021. dec. 26. 08:41
 32/47 A kérdező kommentje:
Ez a legnagyobban szégyén ,hogy még ott is felmentek rendesen az ingatlanok ahol bolt sincs. Felém se sok munkahely van mégis félelmetesen felmentem. Legjobb döntés szerintem is ha nem muszáj jelen szar helyzetben nem belevágni.
2021. dec. 26. 08:49
 33/47 anonim ***** válasza:
31-es vagyok, az még lemaradt, hogy Komárom-Esztergom megyéről beszélek. Biztos, hogy Nógrádban, Baranyában vannak kisebb falvak, ahol lehet ennél olcsóbban családi házat venni. De pl.nem mindegy, hogy egy főútvonalas faluból, vagy egy Ipoly-mentiből kell naponta ingázni a melóba.
2021. dec. 26. 10:39
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Ingyen házat az elnéptelenedett falvakban kínálnak.

De a falvak nem véletlenül szoktak elnéptelenedni. Ez mind olyan hely, ahová nem érdemes költözni. Azért is költöztek el a korábbiak, mert nem tartották elég jónak a körülményeket.

2021. dec. 26. 11:17
 35/47 anonim ***** válasza:

"nálunk egy felújításra szoruló kockaház 35-40 millió. Egy telek rosszabb környéken 10 milla, jobb helyen pedig 30."

Hol?

2021. dec. 27. 21:53
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

35

Dabas

Már várom az okoskodó, ingatlan.com-on gyűjtött szar infóid és beszólásaid... ;)

2021. dec. 27. 22:05
 37/47 anonim ***** válasza:

"Hol? Vidéken lakom egy kis városban közel az ország közepéhez, de nálunk egy felújításra szoruló kockaház 35-40 millió."

Ha ez Dabas, akkor ez Budapesttel határos város, és ez nagyon nem átlagos vidéki kisváros, hanem pont még drágább is Budapestnél.

Ezzel példálózni pl. Kondoros helyett, na azéért!!!...

2021. dec. 28. 17:16
 38/47 anonim ***** válasza:

37-es, te egy géniusz vagy! Viharsarokkal példálózni. Békés megye évek óta ürül, se munka, se élet, se semmi. Mordor-alsó.

Megsúgom, hogy pl. Tatabánya 50km-es körzetében se lehet kapni lakható állapotú családi házat 28M alatt. Nem csak Dabason.

2021. dec. 28. 17:42
 39/47 A kérdező kommentje:
Békés megyéről én is ezt hallottam.
2021. dec. 28. 18:01
 40/47 anonim ***** válasza:

37

"Ha ez Dabas, akkor ez Budapesttel határos város"

Akkor a helyedben átbogarásznám azt a térképet. Rohadtul nincs közel PEST! Én Pest szélén dolgozom, de így is 3/4- 1 órát kell KOCSIKÁZNOM a munkahelyemig és ez csak az odaút...Mentél már innen esetleg vonattal vagy busszal? Áhh, gondolom igen, mert olyan sokat laktál itt! Azt is tudod hol van az ország közepe? Na, nézd meg milyen távolságra van Dabas tőle! ;)

"ez nagyon nem átlagos vidéki kisváros"

Miért is nem? :D Mi számodra az átlagos? Vidékről volt szó, Dabas is vidékhez tartozik, vagy a másik hozzászóló által írt Tatabánya és környéke is vidék. De ha vidéki kisvárosokat akarsz, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Hernád, Örkény sem sokkal olcsóbb mint Dabas, pedig mindenért át kell jönniük hozzánk, de ha már itt tartunk, Lajosmizse sem olcsó, pedig az már inkább Kecskeméthez van közel. A Dabashoz tartozó -régen üdülőövezetnek tartott- Besnyő, szőlőhegy és Dabasi-Szőlő sem olcsó. Bár, ezeket is mind tudod, itt laktál gondolom, ha ilyen nagy mellénnyel ki mersz jelenteni dolgokat. :)

"Ezzel példálózni pl. Kondoros helyett, na azéért!!!..." Mivel itt lakom, ide születtem, itt van mindenem és mindenkim, persze hogy ezt fogom példának felhozni! Említed Kondorost, ami az ország keleti részén van. Ez ugyanolyan, mintha egy nyugati kis faluval hasonlítottad volna össze.

2021. dec. 29. 09:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!