Hogy jutott el az ország addig ,hogy átlag embernek már megfizethetetlen az ingatlan ? Hogyan süllyedtünk odáig,hogy a pici kis lukak (garzont néztem legutóbb) is súlyos összegekbe kerülnek ?
10: Csak az a nem mindegy, hogy hol.
Rengeteg kicsi falu van, ahol üresen állnak a kész házak és be tudsz költözni ingyen, csak egy kicsit ki kell pofozni.
Felénk az elmúlt 3-4 évben annyi építkezés volt, hogy egy csomó helyre alig ismerek rá. Konkrétan fél éve böngészem a netet, és alig találok telket meg házat, mert konkrétan mindent felvásároltak az emberek.
Nem tudom miből, gondolom végtelen hitel, de brutál.
Olyan brutál magas árak vannak és viszik az emberek a házakat.
Konkrétan itt több falunak már van egy szinte ugyanakkora új része ami full modern házak. 10-15 éve még semmi nem volt.
Párommal ház vásárlás mellett döntöttünk hitellel, majd beszartam itt a 700 ezres m2 áron, és konkrétan egy tökéletesnek tűnő házról le is csúsztunk. Monddom nem hiszem el, hogy ennyiért mennek, és de rohadtul.
40-45 millát akartunk max rászánni, ez most 6 hónap után úgy néz ki, jó ha 55 ből már megússzuk...
De elég nehéz így házat venni, mikor helyetted jönnek olyanok akik simán kiperkálják, nekik nem számít, hogy ilyen mocskosul drága.
Szóval nem kell félteni itt az embereket, bőven vesznek házat most is, nem hiába tornásszák fel, mint a vadbarmok az árakat. Konkrétan lassan felfelé fognak licitálni, mert a helyek is elfogynak a jó környékeken :D
Úgy süllyedtünk ide, hogy habzó szájjal vásárolnak az emberek. Az eladók meg pofátlan pénzéhes emberek, akiknek nem elég az amúgy is mocskosul magas profit, még drágábban adják, mert a baromja úgy is elviszi, és tényleg elviszi.
"Az eladók meg pofátlan pénzéhes emberek, akiknek nem elég az amúgy is mocskosul magas profit"
Bezzeg ha neked lenne eladó házad, akkor hiába ér 50-et a piacon, de te azért 30-ért adnád, hogy szegény vevő jól járjon... Ugyan már. Hát szerintem ha 50-et érő házad lenne, te is 55-ért hirdetnéd, hátha jön egy balek, aki ennyiért veszi meg.
Az eladás nem feltétlenül profitra megy, hanem az eladónak pénzre van szüksége.
Pl. örökölsz egy házat, és te 45 m2-en élsz a családoddal, meg testvérekkel kell osztozkodni a ház árán, akkor nyilván minél többet kapsz az örökölt házért, annál komolyabb ingatlant tudsz venni magadnak. Szóval, azt be kellene tudni látni, hogy az eladónak ugyanúgy joga van az érdekeit védeni, mint a vevőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!