Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy jutott el az ország...

Hogy jutott el az ország addig ,hogy átlag embernek már megfizethetetlen az ingatlan ? Hogyan süllyedtünk odáig,hogy a pici kis lukak (garzont néztem legutóbb) is súlyos összegekbe kerülnek ?

Figyelt kérdés
hitel nélkül szinte megfizethetetlen. Vannak kivételek ,de nem az átlag tudja kifizetni a teljes összeget manapság. Én úgy gondolom,hogy már az országnak teljes egészében nincs olyan hely ahol ne drágult volna meg az ingatlan. Mindenhol még a putri telepeken is emelkedés volt megfigyelhető. Jövőre ugye még jobban drágulni fognak ! Hogy jutottunk idáig ? Én egy gettós részen lakom (nem mondom meg hol) és már itt sem kapsz semmit sem 8 milla alatt . Iszonyat drágulás történt a gettóban is .
2021. dec. 23. 13:15
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
17%
Akkor te laksz rossz helyen, felém sorra építkeznek, ahogy mi os, pedig alkalmazottak vagyunk mi is
2021. dec. 23. 18:12
 12/47 A kérdező kommentje:
Hitel nélkül? Milyen alkalmazottak? Milyen munkakörökben? Kelet m.o lakom.
2021. dec. 23. 18:34
 13/47 anonim ***** válasza:
85%
10 millio hitelt vettünk fel 20 évre, 50ezer a törlesztő. Párom önkormányzatnál dolgozik, én pedig élelmiszeriparban dolgozom laborban. Saját lakás viszont s legtöbb ismerősömnek már nem, itt Kecskeméten 20 millióból már 1,5 szobás lakást lehet venni. Mi 10 milliót kb. 3 év alatt rakunk félre
2021. dec. 23. 18:38
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

10: Csak az a nem mindegy, hogy hol.

Rengeteg kicsi falu van, ahol üresen állnak a kész házak és be tudsz költözni ingyen, csak egy kicsit ki kell pofozni.

2021. dec. 23. 19:25
 15/47 A kérdező kommentje:
Ingyen ? Eskü írj egy ilyet és én oda megyek !
2021. dec. 23. 20:57
 16/47 anonim ***** válasza:
88%

Felénk az elmúlt 3-4 évben annyi építkezés volt, hogy egy csomó helyre alig ismerek rá. Konkrétan fél éve böngészem a netet, és alig találok telket meg házat, mert konkrétan mindent felvásároltak az emberek.

Nem tudom miből, gondolom végtelen hitel, de brutál.

Olyan brutál magas árak vannak és viszik az emberek a házakat.

Konkrétan itt több falunak már van egy szinte ugyanakkora új része ami full modern házak. 10-15 éve még semmi nem volt.

Párommal ház vásárlás mellett döntöttünk hitellel, majd beszartam itt a 700 ezres m2 áron, és konkrétan egy tökéletesnek tűnő házról le is csúsztunk. Monddom nem hiszem el, hogy ennyiért mennek, és de rohadtul.

40-45 millát akartunk max rászánni, ez most 6 hónap után úgy néz ki, jó ha 55 ből már megússzuk...

De elég nehéz így házat venni, mikor helyetted jönnek olyanok akik simán kiperkálják, nekik nem számít, hogy ilyen mocskosul drága.

Szóval nem kell félteni itt az embereket, bőven vesznek házat most is, nem hiába tornásszák fel, mint a vadbarmok az árakat. Konkrétan lassan felfelé fognak licitálni, mert a helyek is elfogynak a jó környékeken :D

Úgy süllyedtünk ide, hogy habzó szájjal vásárolnak az emberek. Az eladók meg pofátlan pénzéhes emberek, akiknek nem elég az amúgy is mocskosul magas profit, még drágábban adják, mert a baromja úgy is elviszi, és tényleg elviszi.

2021. dec. 23. 21:10
 17/47 anonim ***** válasza:
83%

"Az eladók meg pofátlan pénzéhes emberek, akiknek nem elég az amúgy is mocskosul magas profit"

Bezzeg ha neked lenne eladó házad, akkor hiába ér 50-et a piacon, de te azért 30-ért adnád, hogy szegény vevő jól járjon... Ugyan már. Hát szerintem ha 50-et érő házad lenne, te is 55-ért hirdetnéd, hátha jön egy balek, aki ennyiért veszi meg.

Az eladás nem feltétlenül profitra megy, hanem az eladónak pénzre van szüksége.

Pl. örökölsz egy házat, és te 45 m2-en élsz a családoddal, meg testvérekkel kell osztozkodni a ház árán, akkor nyilván minél többet kapsz az örökölt házért, annál komolyabb ingatlant tudsz venni magadnak. Szóval, azt be kellene tudni látni, hogy az eladónak ugyanúgy joga van az érdekeit védeni, mint a vevőnek.

2021. dec. 24. 07:22
 18/47 A kérdező kommentje:
Oké 17 de a 2 3 millió lakhatási válsággal küzdő emberen ez nem segít. Magas árak miatt rengetegen laknak mamahotelban. Én jófogáson és ingatlan weboldalakon regiztem és elmentegettem azokat az ingatlanokat amik tetszenek árban. Szűkös a lista. Egész országban szoktam keresni. Nagyon szűk . Egy gyenge megyeszékhelyen 9 millió egy 1 szobás luk. Az borzasztó ár. Munkahely se sok van és mégis ennyi.
2021. dec. 24. 09:22
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Ez lett az eredménye az elmúlt két választási ciklusnak. Az új lakásépítés támogatása helyett felpörgették a használt piacot. Aztán csak kapkodtak, amikor beütött a világjárvány. Hozza az inflációt, a recessziót, mi meg a gyengített forintunkkal várjuk a 750 milliárdos megszorító csomagot. Magyarisztán elürre megy, nem hátra.
2021. dec. 24. 09:27
 20/47 anonim ***** válasza:
100%
Másrészt belehajszolják az embereket a hatalmas hitelekbe. Azt a látszatot keltik, hogy majd megvédik őket az inflációs hatásoktól, a törlesztő növekedéstől. Az a baj, hogy ez csak olyan, mint a rezsifixálás, vagy a kamat fixálás mostanában. A veszteséget behajtják rajtunk a bankok, a szolgáltatók. Arra reszkíroznak sokan, hogy majd az így keletkező terhet szétszórják a fogyasztási adókban, s azok fizetik meg, akik nem is vettek fel hitelt. Sajnos ez papíron működhet, valóságban nem fogják lenyelni az emberek, hogy velük fizettessék meg a 20-30 milliót, amivel egyesek eladósodtak. Fognak itt még ríni mint a devizások, majd meglátjátok.
2021. dec. 24. 09:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!