Aládúcolt függőfolyosós házat venni rizikós?
Van egy szép, felújított, nekem való, gangos házban lévő lakás a belvárosban. Viszont a függőfolyosók alá vannak dúcolva. Úgy tudom, ez életveszélyes, de sokan nyugtatnak, hogy biztonságos, a háznak van felújításai alapja, és folyamatosan renováják, bontás nem várható, met a önkormányzat finanszírozza. Sok család lakik a házban - akkor most mi az igazság?
Ilyen az udvara (nem a hirdetésben levő lakásról van szó, hanem egy másikról a házban)
Nem igazán értem, hogy mit finanszíroz az önkormányzat magántulajdonú ingatlan esetén? Annyit fog ebből finanszírozni, amennyi a házban levő önkormányzati lakás/ok m2-e alapján (ami a tulajdonhányada) ráesik.
Ennek a háznak a folyosónak a biztonságos rendbetétele 30 millió alaphangon, de lehet, hogy ezzel most keveset is mondtam. Kizárt, hogy ennyi lenne a felújítási alapban, mert a ház kívülről is koszlik-foszlik.
Én tuti, hogy nem venném meg, különösen egy Lujza utcában nem, mert az a környék nem a szívesen fizetgető lakóiról híres.
Nagyon rizikós így nem venném meg.
Tető és külső homlokzat is mindjárt összedől és a dúc is 10 évnél régebbinek néz ki.
3: A VIII. kerület kétévente fizet a társasházaknak vissza nem térítendő támogatást felújításra, csak ki kell kérni pályázat keretében.
A kerületben vannak a lakásaink, onnan tudom.
De kell ehhez egy jó közös képviselet és egy jó lakóközösség, aki a felét összeadja a pénznek, mert általában a fele önerő meg kell legyen a támogatáshoz.
3: "Nem igazán értem, hogy mit finanszíroz az önkormányzat magántulajdonú ingatlan esetén?" Erre válaszoltam.
És igen, úgy van, ahogy mondod, ebben a házban ez nem lesz megoldva.
A lakók nagy része szegény, és legtöbbször roma.
"dúc is 10 évnél régebbinek néz ki"
Mivel a dúc anyag drága, ha valahol már nem kell, leszedik, és újra építik máshol, így a faanyag színéből nem lehet megállítani, hogy az a folyosó mióta van ducolva.
"Ha szerencsés vagy, pár év múlva akár bontandónak minősítik, és felajánlanak valami más megoldást."
Ja! Ha önkormányzatiban lakik!
Életveszélyesnek nyilvánítják és magántulajdon elhanyagolása esetén mehet az utcára! Semmilyen más megoldást nem ajánlgatnak fel, szép is lenne! Mindenki hagyná a házát összedőlni, mert úgyis kap helyette másikat, minek költsön rá?
Te megrekedtél a szocializmusban, vagy mi a fene?
...vagy te vagy az eladó?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!