Fiatalként egyedül jó az 5 szintes panelben a legfelső emelet? Vagy másoknak miért nem tetszik?
Laktam sok különböző lakásban albérletben és az eggyel korábbi tetszett a legjobban, ami 5 szintes panelben volt zárószinti lakás. Felettem nem kopogott senki egyáltalán, ami jó mert még egy csendes felső szomszédnak is lehet hallani sokszor a zajait. Télen jó meleg volt a lakás, mert a meleg felfelé áramlott az alsó lakásokból is. Nyáron légkondi miatt hűvös volt.. A lépcsőzés nekem nem volt gond egyáltalán. A ház panelprogramos volt és a tető is megvolt csinálva, tehát beázás sem történt.
Most lakásvásárlás előtt állok és egy ilyen lakást szeretnék venni, amik látom még picit olcsóbbak is az átlagnál, de nekem pont ilyen kell az előnyei miatt. Hátrányt nem látok magam számára. Kérdésem, hogy miért nem szereti mégis a legtöbb ember a zárószinti lakást? Ma már a hőség nem lehet kifogás (légkondi), ahogy nyilván lehet megcsináltatott tetejű házba is költözni, hogy a beázás se legyen gond. Engem is többen lebeszélnének ilyen lakásról, ezért kérdezem.
28/F
Én vallom, hogy lift nélküli házban nem szabad lakást venni, mert oké, hogy 1 élet helyzetre jó, én sem liftezek, de sose vennék lift nélküliben.
Nem csak magunkra kell gondolni meg nem csak 1 élethelyzetre. A mai világban alap a lift. És én ezt úgy mondom hogy 1x ha beszálltam a liftünkbe ( 2. emeleten vagyok amúgy ).
Szóval de!! Földszint és zárószint, és lift nélküli házak értéktelenebbek...
21:
Dehogy kell minden élethelyzetre gondolni. Ha eladom, majd olyan veszi meg, akinek megfelel az élethelyzetének. Nyilván olcsóbban, mint ha lenne lift, de mint írtam, olcsóbban is veszem. Az csak jó nekem, ha sokan gondolják, hogy lift nélkülibe soha, legalább olcsóbban jutok lakáshoz.
Vagy mondjuk családi házat vagy garzont sem vennél, mert nem jó minden élethelyzetre?
21. De ezt az értéktelenséget eskü én sem értem. Veszek egy lift nélküli házban 5. emeleti lakást 20 millióért, vagy egy liftes házban 2. emeletit 25 millióért. (Vidéki nagyváros.) Aztán megy fel az ingatlanok ára, akkor megy fel mindkettőé. Az egyiket aztán 22-ért tudnám eladni, a másik 27-ért. Ugyanott vagyok. Vagy esik az ingatlanok ára és az első lakás lemegy 18-ra, a másik 23-ra. Ha esik az ingatlanok ára, akkor az összesé esik. Mondjuk a két lakás két egymás melletti házban van. Az 5. emeleti lift nélküli házban lévő lakások ára is ugyanúgy felment az utóbbi 5 évben, mint a legkelendőbb mondjuk 2. emeleti liftes házban lévő lakásoké. De ha százalékosan változik az ingatlanok ára, akkor is ugyanott vagyunk.
Az mit jelent, hogy nem csak magunkra kell gondolni? A 80 éves nagymamám nem fog meglátogatni a lakásomban akkor sem, ha az 1. emeleten vennék lakást. Vagy gondoljak szegény pizzafutárra? Akik meglátogatnának a lakásomban, azok 90%-ban korombeli fiatal ismerőseim, barátaim, vagy ha lenne párom (aki nincs) akkor ő. Gyerekem meg még egyáltalán nem biztos, hogy lesz és ha lesz, pláne nem a következő pár évben, mert ahhoz már tartani kellene valahol. És ha lesz akkor sem kötelező ebben a lakásban maradnom örökre.
-Babakocsit nem kötelező az emeleten tartani, eddig minden házban ahol laktam volt földszinti vagy alagsori tároló.
-Felőlem káromkodjanak a költöztetők, azért fizetem őket, hogy felvigyék a helyükre a bútorokat. De 5 évente egyszer vagy még ritkábban én is fel tudom őket vinni magamtól. (Mert hogy nem szoktam hetente új bútorokat venni.)
Komolyan ezeket a panaszokat nem értem a cipekedésen. Sportos, 100 kilós, fiatal egészséges ember vagyok. Jelenleg is a 4. szinten lakom egy lift nélküli házban (zárószint alatti szinten) és ma is már kétszer feljöttem és egyszer bevásárlásból cuccokkal. Ha az 5. szinten laknék, oda is fel tudtam volna menni. Ezek is olyan kamu példának érződnek, hogy mi lesz hogyha a következő 40 évben valamikor eltörik a lábam és 2 hétig nehéz lesz majd felmennem a felső emeletre. Ezek nem mindennapos problémák.
En eskuszom nem ertelek. Megkerdezted, hogy masoknak miert nem tetszik. Masok leirtak, hogy nekik miert nem tetszik.
Te meg itt puffogsz, hogy neked jo az.
Rendben, semmi gond, koltozz oda, ha neked jo, legalabb olcsobban meguszod. En meg nem koltozok oda, mert nekem nem jo. Aztan ennyi.
Nézd valamiért mégis felmerült benned a kérdés hiába hepciáskodsz...
Te magad is tudod, hogy nem annyira poén.
Ja és a minden élethelyzetes beszólónak üzenem: ha baleseted van? Akkor talán nem jobb ha van lift és nem kell rögtön eladni a lakást?
Akik lakást vesznek és rögtön eladást vizionálnak...hát szerintem azért nem így működik egy élet...ha valaki egyszer vesz valamit sok sok év múlva dönt általában eladás mellett..
Ha meg tényleg cserélgeti akkor valóbna mindeg,y lehet 20. emeleti lfit nélküli és alagsori is!
25-ös pont erről beszélek a kérdezőben felmerült a nagy kérdés, hogy vajon jó e egy 5. emeleti lift nélküli. Nyilván ő is érzi, hogy k-ra nem oké de most ránk akarja erőltetni, hogy igenis jó miért nem mind azt írjuk neki....
A kérdező hülye maradjunk ennyiben.
26:
Az a válaszoló vízionált eladást, aki az érékállóságáról beszélt. Ezt cáfoltam azzal, hogy ha lift nélküli, azt lehet, hogy olcsóbba adod el, de olcsóbban is veszed.
27:
De ez így nagyon nagy butaság, hiszen neki jó, akkor miért akarod megmagyarázni, hogy nem. Nyilván az értéke azért alacsonybab, mert kevesebb embernek jó, mint ha liftes házban lenne. De ettől még számára nem lesz rossz.
De hidd el hogy mást gondol A és B ember.
A legtöbb ember nem akar se földszinten se zárószinten lakni...
Első pár szint és lift az alap manapság...ez a legpreferáltabb.
Ez meg hogy ott csend van...hát Bp-en sehol nincs csend!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!