Fiatalként egyedül jó az 5 szintes panelben a legfelső emelet? Vagy másoknak miért nem tetszik?
Laktam sok különböző lakásban albérletben és az eggyel korábbi tetszett a legjobban, ami 5 szintes panelben volt zárószinti lakás. Felettem nem kopogott senki egyáltalán, ami jó mert még egy csendes felső szomszédnak is lehet hallani sokszor a zajait. Télen jó meleg volt a lakás, mert a meleg felfelé áramlott az alsó lakásokból is. Nyáron légkondi miatt hűvös volt.. A lépcsőzés nekem nem volt gond egyáltalán. A ház panelprogramos volt és a tető is megvolt csinálva, tehát beázás sem történt.
Most lakásvásárlás előtt állok és egy ilyen lakást szeretnék venni, amik látom még picit olcsóbbak is az átlagnál, de nekem pont ilyen kell az előnyei miatt. Hátrányt nem látok magam számára. Kérdésem, hogy miért nem szereti mégis a legtöbb ember a zárószinti lakást? Ma már a hőség nem lehet kifogás (légkondi), ahogy nyilván lehet megcsináltatott tetejű házba is költözni, hogy a beázás se legyen gond. Engem is többen lebeszélnének ilyen lakásról, ezért kérdezem.
28/F
Szerintem a legtöbb embernek azért nem tetszik, mert amint írod, nincs lift, és nem akarnak az ötödikre gyalogolni.
Én a harmadikon lakom, de régi bérház, tehát panelban kb. az ötödiknek felelne meg. Gyalog járok, pedig van lift, viszont ha bevásároltam, és cuccal jövök, akkor lifttel hozom fel, Nem szeretek felfele cipekedni. Ezért én is meggondolnám az 5. emeleti lift nélküli lakást...
A legfelső emelet lift nélküli házban csak bizonyos korosztálynak jön be, még akkor is, ha halál biztosra van szigetelve a tető. Az lehet, hogy fiatalon még kettesével szeded a lépcsőket, de idősebb korban ez azért eléggé nagy teher tud lenni, főleg ha naponta többször le-föl kell menni. És még nem beszéltem a csomagokról, költözésnél a bútorokról, vagy gyerekes anyaként a gyerekről, babakocsiról, stb..
A vendégek sem mindig szeretnek felmászni, vagy az idős szüleid, a futár, vagy bárki, aki nincs olyan egészségügyi állapotban.
Lakást az ember a költségek miatt általában nem egy évre vesz, ezért kelnek el nehezebben a zárószinti lakások. És eladni is nehezebb, csak bizonyos réteget célozhatsz meg, azt is valamivel olcsóbban.
Nyáron pedig a légkondi ellenére is jóval melegebbek, mint a lentebb lévők.
Az 1-es és a 4-es is tökéletesen leírta, bár nem értem hogy miért lett lepontozva a 4-es, teljesen igaza van.
Én mindig legfelső lakást vettem, de főleg az ára miatt.
De szabadulok tőlük, most hogy jó ára van..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!