Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fiatalként egyedül jó az 5...

Fiatalként egyedül jó az 5 szintes panelben a legfelső emelet? Vagy másoknak miért nem tetszik?

Figyelt kérdés

Laktam sok különböző lakásban albérletben és az eggyel korábbi tetszett a legjobban, ami 5 szintes panelben volt zárószinti lakás. Felettem nem kopogott senki egyáltalán, ami jó mert még egy csendes felső szomszédnak is lehet hallani sokszor a zajait. Télen jó meleg volt a lakás, mert a meleg felfelé áramlott az alsó lakásokból is. Nyáron légkondi miatt hűvös volt.. A lépcsőzés nekem nem volt gond egyáltalán. A ház panelprogramos volt és a tető is megvolt csinálva, tehát beázás sem történt.

Most lakásvásárlás előtt állok és egy ilyen lakást szeretnék venni, amik látom még picit olcsóbbak is az átlagnál, de nekem pont ilyen kell az előnyei miatt. Hátrányt nem látok magam számára. Kérdésem, hogy miért nem szereti mégis a legtöbb ember a zárószinti lakást? Ma már a hőség nem lehet kifogás (légkondi), ahogy nyilván lehet megcsináltatott tetejű házba is költözni, hogy a beázás se legyen gond. Engem is többen lebeszélnének ilyen lakásról, ezért kérdezem.

28/F

2021. nov. 29. 11:34
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
91%
Én 3 emeletes társasház 3ik emeletén lakok a családommal, nekem is fontos volt a "szomszédmentesség", a lift hiányzik néha, de a csend mindent megér...
2021. nov. 29. 21:18
 12/32 anonim ***** válasza:
57%

7:

Szerintem meg nem korosztály függő, hanem fizikai állapot függő. Egészséges, aktív életmódot élő embereknél 60 felett sem gond 4 emelet. Inkább az a gond, hogy a legtöbb ember elhagyja magát. Egyébként aki amúgy nem mozogna, annál inkább előnynek kellene lennie, hogy fel kell lépcsőznie pár emeletet.

2021. nov. 30. 08:55
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
12: Igen am, csak mindig jonnek olyan szituk, hogy fel kell vinni az uj butort, fel kell vinni a nagybevasarlast, gyereke lesz az embereknek es a babakocsit kell cipelni. Leserul az ember rovidebb-hosszabb idore es nem tud lepcsozni. Meglatogatna a nagyi, aki nem tud felmenni es igy tovabb...
2021. nov. 30. 09:00
 14/32 anonim ***** válasza:
63%

13:

Bútor tényleg problémás, de az ritkán van, iletve költözéskor egyszerűbb fizetni a fuvaréet és a cipelésért, mint hogy magad, illetve a családod oldja meg. Ezzel együtt én neccesebbnek érzem a 2. emeletet szűk lépcsőházzal, mint a 4. emeletet tagas lépcsőházzal, ha bútor cipelésről van szó.

Bevásárlást nem értem, ha síkban tudom vinni, akkor felvinni csak erőnlét kérdése, és akkro megint ott tartunk, hogy nem életkor, hanem életmód kérdése. Azért elég durva erőnlét leépítés kell ahhoz, hogy 4 emelet gondot okozzon.

2021. nov. 30. 09:06
 15/32 anonim ***** válasza:
23%

Hát ha értékálló ingatlant akarsz venni nem veszel lift nélküli házban lakást.

Ha nagyon muszáj csak az első emeletit vedd meg.

De lehetőleg inkább liftes házban vegyél.

Tetőtérit nem veszünk ez alapszabály. A legjobb az első 3 emelet de csak ha van lift.

Senki se szeret órákig várni míg kijut egy házból.

Érdemes inkább kicsit zsebbe nyúlni de nem venni se földszintit, se zárószintit, se lift nélkülit.

2021. nov. 30. 17:18
 16/32 anonim ***** válasza:
53%

Mert nincs lift es nem akarnak az emberek sokat lepcsozni.

Egyik rokonom 10 emeletesben lakik a 10. emeleten. Rendeltek uj agyat es ingyenes kiszallitast kaptak melle. A liftbe nem fert be ezert a kiszallitoknak a lepcson kellett felvinni. Gondolhatod mit karomkodtak mire felertek.

5 szint is eleg sok. Kepzeld el mikor bekoltozol az ures lakasba es pakolod be a butoraidat, hutot, stb. Az alberlet altalaban butorozott, ezet nem goldolsz ilyenre, de a sajat lakast uresen veszed at.

Kesobb is ha veszel valamit a lakasba akkor mindig cipekedned kell.

2021. dec. 1. 01:29
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: ami olcsó az OKKAL olcsóbb.

Egy 5. emeleti lift nélküli vagy egy földszinti mindig olcsóbb mert borzalmas.

2021. dec. 1. 09:50
 18/32 anonim ***** válasza:
#15 hülyeségeket beszélsz. Például miféle több órás várakozásról hallucinálsz?
2021. dec. 1. 12:11
 19/32 anonim ***** válasza:
40%
Dehogy beszélek hülyeségeket MINDIG olcsóbb a földszint és a zárószint, szerinted miért okos tojás???
2021. dec. 1. 13:58
 20/32 anonim ***** válasza:

19:

Nem 18 vagyok, de szerintem is következetlen, amit írsz. Nyilván, igazad van abban, hogy olcsóbb a földszint, olcsóbb a legfelső szint, illetve a felső szintek liftmentes házban. Abban viszont nincs, hogy csak emiatt ne vegyen ilyen lakást az, akinek amúgy megfelel az igényeinek. Olcsóbban adhatod később el, de olcsóbban is veszed. Emellett a lift nélküli házaknak van egy előnye, amiről eddig nem volt szó: nem kell fizetnie a társasháznak a lift fenntartását. Ennyivel is olcsóbb. Én például nem szívesen fizetnék olyanért, amit nem használok, mert 5 emelet alatt kizárt, hogy valaha használnám a liftet, de ha valahová megyek, a 10-edikre is felgyaloglok.

2021. dec. 1. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!