Melyik lakást vennétek meg inkább?
Relatív drága környéken (BP) van mindkét lakás. Paraméterek (helyiségek,m2, szobaszám, ár) kb ugyan az, csak az egyik tetőtéri a másik pedig lapostetős társasház legfelső lakása.
Melyik jobb későbbi eladás szempontjából? (tetőtéri vagy zárólakás?)
Én a tetőtéri lakások szerelmese vagyok. Imádom, hogy nincs szomszéd és ha olyan kialakítású, akkor saját tetőteraszom van. Jó a panoráma, jobb a levegő, teljes szeparáltság, ha úgy tetszik a város közepén medencét állíthatok fel a tetőn, vagy sütögethetünk a barátokkal, tiszta családi ház feeling.
A régi építésű tetőtéri lakásokhoz csillagászati áron lehet csak hozzájutni, különösen, ha liftes a ház.
Én konkrétan ilyenre vadászom, láttam is egy pár gyönyörűt, de sajnos az én pénztárcámhoz drágán.
Én is a tetőtérre voksolok, de látni kellene.
Fontos, hogy milyen a kivitelezés, de ez a lapos tetőssel is így van.
Nekem a tetőterekről Párizs ugrik be.:)
A lapostetős előnyösebb mert könnyebb berendezni. A tetőtérinél viszont extra hangulat is lehet már ha nagyon toppon vagyunk a berendezésében, ha nem akkor 100 hogy felejtős. Kérdés a tetőtérinél, hogy padlótól ferde a fal vagy van 1 m függőleges rész, utóbbit könnyebb berendezni, előbbit csak külön csináltatott bútorokkal.
A lapos tetős 99%-ban jobb választás. Minden szempontból. A tetőtéri akkor jó választás ha úgy is van egy házunk és miért ne legyen tetőtéri szobánk is.
Laktam lapostetős felső lakásban. Nyáron pokol volt. Persze, nyilván számít a tető szigetelése is.
Én két okból a tetőtérit venném: van egy "művészes" hangulata, és akár nagy, tárolásra alkalmas területet kaphatsz ingyen. ( Ha jól tudom csak az számít hasznos - vagyis eladásnál figyelembe vehető - alapterületnek, ahol a falmagasság meghaladja az 1.6 métert.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!