Hogyan juthatna édesanyám ingatlanhoz?
Repedezik a vályogház amiben lakik. Fogalmam sincs mihez kezdjek. Túl büszke, hogy hozzám költözzön, nem akarja hogy rám szoruljon vagy hogy zavarjon.. és szerinte messze is vagyok. Nem hajlandó szakembert hívni megnézetni! Mikor párat láttam már mondtam neki.
Félek, hogy leomlik! A tető tuti nem fogja kibírni a telet és nem ment még el albérletbe!
Eljöttem haza és borzalmas a helyzet. Süllyed, a plafon is reped!
Hogy lehet kérvényezni szükség lakást faluban vagy a közeli városban? Vagy valami részletfizetést kérni? Azt még tudnám helyette is fizetni, de nincs jobb ötletem, nincs egy másikra pénzem!
Dolgozik, fehérek vagyunk, de nem tud annyit keresni, hogy lehessen 15 milliója! 2MFt-ja van. Mit lehet ebből kihozni?
19: Kérdezd meg az eladót, hogy ebben az árban benne van-e a szállítás és a telepítés díja is. ÉS akkor akár benne van, akár nincs, a telepítést valószínűleg ő el tudja végezni.
Mekkora a roskadozó ház alapterülete?
Az a baj, hogy ahol vályognál roskadozik a fal, esetleg fel is ázott és a tetőszerkezet is látványosan roskad, ott már valószínű annyiért lehet menteni a menthetőt, mintha kvázi újat építenél helyette. Nagyon nem egyszerű feladat, szakembert is nehéz találni rá.
Jobb ötletem nekem sincs, mint egy 4 évszakos mobil, vagy akár konténerház ha kell 1-2 millió hitellel. Ennek a szállításával és közmű rákötéseivel is foglalkozni kell (pénzt kell rá költeni), de valószínű olcsóbb és hosszútávon élhetőbb lesz, mint az omladozó vályog. Már ha tényleg annyira rossz a helyzet.
Esetleg hívhatsz egy statikust, hogy meggyőzd anyukádat. Páe tízezerért ad egy szakvéleményt, hogy javítható-e még az ingatlan, illetve leírja akár, hogy életveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!