Hogy van esélye ingatlanhoz jutni egy tanárnak ma?
Most vagyok pályakezdő, 145 ezer a fizetésem + 15 ezer pótlék. Sajnos az albérlet miatt semmit sem tudok spórolni, így is nyomorgok a hónap végére...
Sajnos örökölni nem fogok, úgyhogy teljesen reménytelennek látom az életem.
Nem tudom mit mond a bértábla, nem is érdekel, de a tanár ismerőseim mind saját lakásban laknak és nem nyomorognak.
És még csak meg sem szakadnak.
Gyerekkori barátom is tanár, kezdte egy Nefelejcs utcai szoba-konyhával, most 3 szobás lakásban lakik a Belvárosban és mindehhez 35 éves.
Persze ő adott pótórákat, vállalt gyerekfelügyeletet, táboroztatott és nyaranta a szünidőben sem vakaródzott, hanem külföldön dolgozott.
Mindezekkel együtt nem volt annyira leterhelve, mint mindenki más, a napi 10-12 órás munkaidővel (+utazás)
De valóban lehet menni vidékre is,(nem is kell elásnia magát valami határszéli zsákfaluban) mert mindenütt van a tanároknak szolgálati lakás. Ezalatt lehet gyűjteni önrészre a hitelhez és ennyi!
Milyen albérlet és miért? Eddig hol laktál?
Nem kell mindenkinek Budapesten lakni, különösen nem úgy ha a szükség faszán kuporog.
6: Egy házaspár esetén 320-400 nettóból sokan tudnak nem nyomorogni, sőt egyről a kettőre jutni, ha nem fizetnek albérletet, saját lakásban laknak, autót sem tartanak fenn.
Nem mindenki szórja el a fél-másfél milliós fizetését a semmire.
"nem volt annyira leterhelve, mint mindenki más, a napi 10-12 órás munkaidővel (+utazás)"
Milyen közeg ez, ahol MINDENKI 10-12 órát dolgozik minden nap éveken át?...
Ez azért elég extrém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!