Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlant venni majd azonnal...

Ingatlant venni majd azonnal kiadni Budapesten?

Figyelt kérdés

Megvan az önerő, hitelképes is vagyok. Tudnék venni egy lakást Budapest belvárosában.

A kérdés az, hogy mivel nekem nincs rá szükségem és emiatt albérletnek adnám ki, vajon megtérülne-e?

Mivel külföldön élek, így egy ügynökséget bíznék meg a kiadással és az ügyek intézésével. A lényeg csak az lenne, hogy legalább annyi bevétel legyen ami a törlesztőt fedezi. Ergó hogy az albérlők fizessék vissza a hitel-részt helyettem.

Ez szerintetek működhet manapság? Gondolom nyilván adózni is kéne utána stb.

2021. szept. 4. 18:10
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Triviális, hogy a lejárati idő több opció is lehet.

Másrészt nem azt kértem, hogy pluszban legyek cash-flowban. Itt most csak stock szempontból az év végi vagyonmérleg növekmény a lényeg, ami pedig pozitív lesz.

Mert a gyerekemnek lesz majd a lakás később. Csak addig az albérlő kifizeti neki.

2021. szept. 6. 14:35
 32/42 xswerdy ***** válasza:

30: nyilván, de a kérdező feltehetőleg minimális önerő mellett értette a kérdést. Nyilván ha kifizet 90%-ot, akkor jóval több is bejön a bérleti díjból, mint a hitel törlesztés.

Persze lehet 25 évre is felvenni a hitelt, és akkor esetleg már valami nagyon kicsi marad is havonta, de ha azt visszaosztod, igen csekély megtérülés fog kijönni az önerőre vetítve.

A nagy kérdés itt, hogy az ingatlan értéke hogy fog változni az évek során. Egyes elemzők pár százalékot eleve hozzáadnak a hozamhoz ilyen címen. Én ezzel óvatos lennék, nem mindig emelkedik az ingatlanok értéke.

Én csak úgy vágok ingatlan befektetésbe, hogyha a törlesztőrészlet után megmaradó hozam az önrészre (plusz járulékos költségek, pl. illeték) vetítve kiad egy kb. 10%-ot. Most nehéz ilyet találni. Kb. 10 éve könnyű volt.

2021. szept. 6. 16:09
 33/42 A kérdező kommentje:

Vannak itt azért más tényezők is amiket mérlegelni kell.

Pl édesanyám szerente majd felköltözni Pestre, és ha esetleg kirakom az albérlőt majd később akkor lesz hova mennie.

Szóval egyfajta stratégiai eszköz is lesz később, ha feltelepítem Pestre anyámat.

(Én külföldön élek, nekem nem kell.)

2021. szept. 6. 17:09
 34/42 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem itt nincs kérdés, te lakást akarsz venni minél olcsóbban megúszva, ezt pont így lehet, ahogy leírtad.

A gyakoris befektetési szakértők pedig nem olvasták el a kérdést vagy képtelenek értelmezni.

2021. szept. 6. 17:24
 35/42 A kérdező kommentje:

34-es.

Akkor egyetértünk.

2021. szept. 6. 17:29
 36/42 anonim ***** válasza:
17%

Tulajok!

Olyan cukik vagytok, hogy olcsón adjátok ki nekünk a lakásaitokat!

Ezzel segítetek minket azzal, hogy tudjunk spórolni egy fél millás kaucióra vagy önerőre pár milliót ha hitelt akarnánk felvenni lakásvásárláshoz!

Hiszen mi az a havi 130-180.000 forint, amit elkértek havonta?

Semmi!

Más országokban sokkal drágábbak az albérletek mint Magyarországon.

De a "más" országokban nem ilyen szar a fizetés mint itthon. ☝️😉

Hálásak vagyunk az önzetlenségetekért!

Köszönjük, hogy a fizetésünk felét odaadhatjuk nektek és a maradékból meg oldjuk meg számlákat, ételre, ruhára valót, spórolást.

Ti vagytok a legjobbak! 👌👏🥰

2021. szept. 8. 03:56
 37/42 anonim ***** válasza:
58%

Amíg összegyűjtöttem az önerőmet arra, hogy végre 30 évesen vegyek egy lakást, addig összesen 9milliót fizettem ki bérleti díjra az azt megelőző években. Akkor döntöttem el, hogy amint lehet, veszek második lakást is, mert baromira jó befektetés.

A hapsi lakashitelének majdnem a felét kifizettem bérlőként...

Ha ez nem profit, akkor nem tudom mi az.

2021. szept. 8. 08:42
 38/42 anonim ***** válasza:
58%
#36, ez sajnos nem a szeretetszolgálat. Az albérletek ára még mindig nem olyan vészes, mint a lakásoké. Vagy le kell adni az igényekből, agglomerációban szétnezni, ingázni, én is sok kompromisszumot kötöttem. Te döntésed, hogy Budapesti lakást bérelsz, vélhetően jó helyen.. annak megvan az ára.
2021. szept. 8. 08:45
 39/42 xswerdy ***** válasza:
77%
a bérlők magasnak tartják a bérleti díjakat a fizetésükhöz képest. A bérbeadók meg alacsonynak a lakás bekerülési értékéhez képest. Ez már csak így van a világon mindenütt. Valójában pedig ez a reális piaci ár, amit ki tudnak fizetni a bérlők, és ami mellett a bérbeadók sem vonulnak ki a piacról.
2021. szept. 8. 09:31
 40/42 anonim ***** válasza:
49%

Még mindig azt mondom - akárhányszor törölteted - hogy nem kötelező 180ezres Bp-i lakást bérelned, hanem lakhatsz a sajátodban, csak az odavezető út kemény.

Ha sokallod az árat, lehet csak szobát bérelni, lehet csak ágyat szobatárssal, lehet menni munkásszállóba és közben gyűjteni az önrészre, ahogy mindenki teszi az egész világon, aki vinni akarja valamire és nem született milliómosnak.

Persze ez keményebb dolog, mint magas igényekkel, de lapos pénztárcával betelepedni a máséba és utána irigységből gyűlölködni vele.

2021. szept. 8. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!