Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlant venni majd azonnal...

Ingatlant venni majd azonnal kiadni Budapesten?

Figyelt kérdés

Megvan az önerő, hitelképes is vagyok. Tudnék venni egy lakást Budapest belvárosában.

A kérdés az, hogy mivel nekem nincs rá szükségem és emiatt albérletnek adnám ki, vajon megtérülne-e?

Mivel külföldön élek, így egy ügynökséget bíznék meg a kiadással és az ügyek intézésével. A lényeg csak az lenne, hogy legalább annyi bevétel legyen ami a törlesztőt fedezi. Ergó hogy az albérlők fizessék vissza a hitel-részt helyettem.

Ez szerintetek működhet manapság? Gondolom nyilván adózni is kéne utána stb.

2021. szept. 4. 18:10
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
4%
Terhelt házat nem adhatsz ki, mert az a banké, ameddig vissza nem fizeted a hitelt... Pontosabban a banknak tudnia kell róla, de úgy sem fognak belemenni ebbe.
2021. szept. 4. 18:11
 2/42 anonim ***** válasza:
39%

Most csak annak érdemes kiadni, akinek már van lakása illetve csak ehhez a befektetési tipushoz ért.

Lent vannak a bérleti díjak és fent a vételárak, 1%-os hozamot se tudsz csinálni, ha mindennel más bízol meg. És akkor még kamatot is fizetsz, nullszaldósra jön ki.

Akinek pénze van, máshova teszi most.

2021. szept. 4. 18:37
 3/42 anonim ***** válasza:
90%

Az 1-es elég nagy ökörséget írt. Rengeteg ismerősöm csinálta így, hogy vettek hitelből egy lakást, aztán kiadták, a bankot ez rohadtul nem érdekli, hogy ki fog abban a lakásban lakni.

A CSOK-nál van olyan megkötés, hogy nem adhatod ki 10 évig, de igazából az is komolytalan, mert életemben nem hallottam még olyanról, akinél kopogtatott a hatóság, hogy ki lakik a lakásában. Ha mégis, akkor meg meg kell mondani, hogy kedves rokonaid/barátaid szálltak meg éppen, mert most jöttek látogatóba külföldről stb.

Ha a bérleti díj és a törlesztő jó arányban vannak, akkor nem rossz biznisz.

2021. szept. 4. 18:43
 4/42 anonim ***** válasza:
9%
Jól van akkor, gondoltam, hogy lesz, aki mindent is jobban tud. Majd ha mégsem tudja fizetni a hitelt és jön a behajtó kidobni a semmiről nem tehető ottlakókat, akkor majd lehet magyarázkodni a bíróságon. Én szóltam.
2021. szept. 4. 18:45
 5/42 anonim ***** válasza:
89%
A kérdező azt kérdezte kiadható-e hitelből vett ingatlan nem pedig azt, mi lesz ha nem fizetés miatt jön a behajtás.
2021. szept. 4. 18:49
 6/42 anonim ***** válasza:
19%
Többletinformáció mindig segít a helyes döntésben. Az, hogy hülye vagyok, baromságot beszélek az semmit nem segít.
2021. szept. 4. 18:52
 7/42 anonim ***** válasza:
42%

Nézd, ha mégis úgy döntesz, hogy szeretnél belevágni, nekem van eladó lakásom a Keletinél, tehát könnyen kiadható helyen, a lakók közel fele 20-25 éves egyetemista már most is a társasházban, és 30-40 éves bérlők is vannak, de ugyanilyen fiatal tulajdonosok is vannak. Én is ki tudnám adni azonnal 100-ért, de eladni szeretném.

Azért adom el annak ellenére is, hogy még adóköteles, mert másba szeretném tenni a pénzt. Kb. 2 éve tart, hogy ingatlanbefektetők kiszállnak, és más területre (is) mennek. A 2. voltam.

5: Nem azt kérdezte, hanem hogy megéri-e úgy, hogy ezek a költségei lennének rá.

2021. szept. 4. 18:56
 8/42 anonim ***** válasza:
34%

Semmi értelme! Most akarom eladni 5 éven belül a második ingatlant, egy percig nem gondoltam rá hogy inkább kiadjam.

Nem kell sokat számolni: Budapesten nem kapsz lakást 30 milla alatt, de legyen 25! ( persze, kapsz olcsóbban - lepukkant lyukakat.)Hatalmas szerencséd van ha nem kell semmit rákölteni, és egyből ki tudod adni. Bár valószínűleg azért minimális bútort kell bele venni.

Pár tízezer pluszban az ügyvédi díj, földhivatali eljárás díja.

vagyonszerzési illeték 4%, ami 25 millánál kerek 1 millió.

Tehát van egy 25 millát érő ingatlanod picit több mint 26 millából.

Kiadod jó esetben 100 000 + rezsiért. Amit ennyiért veszel azért ennél nem nagyon tudsz magasabb bérleti díjat kiharcolni.

A 26 milliónak kéne minimum megtérülnie - ehhez alig 260 hónap, vagyis picit több mint 21 és fél év kell, utána kezdene hasznot hozni.

DE!

Semmi sem garantálja hogy kb. 3 évtizeden át minden egyes hónapban lesz bérlő, aki rendesen fizet is. Lenne egy csomó üresjárat, mikor épp nincs bérlőd, de az alap rezsit akkor is kell fizetned.

A lakásban időnként szükségessé válik felújítás, javítás - nem a bérlő fizeti.

Semmi sem garantálja hogy az ingatlan lufi nem pukkan ki akár egy éven belül, akkor pedig a bérbeadás is megzuhan.

2021. szept. 4. 19:26
 9/42 anonim ***** válasza:
8%

Ja, azt nem is néztem hogy te a belvárosban akarsz lakást venni, ahol az átlag négyzetméterár 470 000Ft. Vagyis 25 millából max. 53 nm-t tudsz venni, de az az alja színvonal lesz. Belvárosban ennyiért tisztességes garzont sem kapsz.

Ráadásul részben hitelből akarsz vásárolni, így a 25 millás ingatlan valós ára nem 26 milla lenne, hanem lényegesen több, mert hozzá kell számolni a hitel költségeit ( eljárási díj, folyósítási díj, kezelési költség, kamat).

2021. szept. 4. 19:36
 10/42 A kérdező kommentje:

Most nem az érdekelt, hogy mennyibe kerül. Nekem csak az kell, hogy az önerő meg a kezdeti költségek után önjáró legyen.

Ez alatt azt értem, hogy a bérlő fizesse vissza a hitelt és kész.

Így én hozzájutnék a kezdeti költségek után egy ingyen lakáshoz. Vagy legalábbis nagyon olcsó lakáshoz kvázi.

2021. szept. 4. 19:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!