Ingatlant venni majd azonnal kiadni Budapesten?
Megvan az önerő, hitelképes is vagyok. Tudnék venni egy lakást Budapest belvárosában.
A kérdés az, hogy mivel nekem nincs rá szükségem és emiatt albérletnek adnám ki, vajon megtérülne-e?
Mivel külföldön élek, így egy ügynökséget bíznék meg a kiadással és az ügyek intézésével. A lényeg csak az lenne, hogy legalább annyi bevétel legyen ami a törlesztőt fedezi. Ergó hogy az albérlők fizessék vissza a hitel-részt helyettem.
Ez szerintetek működhet manapság? Gondolom nyilván adózni is kéne utána stb.
Budapest belvárosában nem 470 000 ft a négyzetméter ar, hanem átlag 900k - 1,2 millió.
Egyébként attól függ, hogy mennyi hitelt kell felvenned- mekkora törlesztővel.
Mi vettünk így egy kis lakást befektetésnek, de még olcsóbbak voltak az árak. Egyetem mellett, jó helyen, ... még sosem állt üresen. A lakbér bőven fedezi a törlesztőt.
"Most nem az érdekelt, hogy mennyibe kerül. Nekem csak az kell, hogy az önerő meg a kezdeti költségek után önjáró legyen."
Az azért megvan hogy az árától függ mikortól lesz "önjáró"?
De ha te 30 évre vagy többre tervezel, hajrá!
11-es
"Budapest belvárosában nem 470 000 ft a négyzetméter ar, hanem átlag 900k - 1,2 millió."
"Mi vettünk így egy kis lakást befektetésnek, de még olcsóbbak voltak az árak. Egyetem mellett, jó helyen, ... még sosem állt üresen. A lakbér bőven fedezi a törlesztőt."
Az nem is volt kérdés.
De az azért nem egy ász befektetés, ami a törlesztőrészletet kitermeli. Ha lejárt a futamidő, attól kezdve termelne hasznot - de akkor még az önrészt kell kitermelnie. És idővel jönnek a kiadások - mind a lakásban, mind a házban.
A linked 2014-es állapotról szól!😀
Egyébként informálódj az árakat illetően az ingatlanportálokon, hasznosabb lenne!
A belső kerületekben (V, VI, VII, és a VIII egyes részei) már 1M-nál kezdődnek a lakások.
De nagyvonalú leszek, hozz nekem belvárosi lakást 500e/m2 áron, alku nélkül megveszem!
Gondolkodj Ember!
100 m2-es belvárosi lakás 47 millióért???
Hol élsz te?
Kérdező, én sorban veszem így a lakásokat - most a harmadikat - és nem volt okom megbánni. Kifizették önmagukat.
Viszont nem kell fizetnem külföldről a gondnokolásért, ennek még járj utána!
(Az adó 15%)
A válaszolók szerintem tök félreértették, mert te nem klasszikus befektetést keresel, hanem venni akarsz magadnak egy lakást.
Én jó ötletnek tartom, én is így csinálnám a helyedben.
Minél alacsonyabb törlesztőre kell törekedned, vagyis nyújtsd el a futamidőt és minimum 10 de esetleg 15 évre is fixáltasd le a törlesztőt ( ez a terveidtől függ, hogy melyik éri meg neked jobban). Természetesen bármikor előtörlesztheted a tőkét, pláne ha olyan kölcsönt veszel föl, ami ezt viszonylag olcsón megengedi, szóval nem leszel örökre eladósodva, lehet ezt okosan csinálni.
Arról nem tudok nyilatkozni, hogy milyenek ezek a kiadós cégek, nyilván utána kell nézned, hogy melyik a megbízható iroda.
Persze kell adószám és én is úgy tudom hogy 15% az adó. Nyilvan egy ótvar keletinél olcsóbban mennek az albérletek de nem ebből kell kiindulni, nincs ez kőbe vésve.
10: Akkor ez a projekt azon múlik, hogy hány év múlva kell beköltöznöd a lakásba és mennyi hitelt kell felvegyél hozzá - és annak a hitelnek a törlesztője annyi év alatt bejöjjön a bérleti díjból, ahány év múlva be akarsz költözni.:)
Budapesten kb. 50% önerővel kell számolni.
A helyzet azért jobb annál, amit a 8. ír, mert 20%-os árcsökkenés történt a belvárosban az elmúlt hónapokban, és a nyáron nekem is volt a látóteremben (most is van) 18-20-ért is felújított garzon liftes házban, panorámás nézettel.
Persze azon is múlik, hol húzod meg a belváros határát és mekkora lakást szeretnél venni, nyilván én 30 nm-ig bezárólag mondom és az ingatlan.com-mal kelek és fekszem, túrom, aki csak rápillant havonta egy órácskát, nem feltétlenül találja meg azt, amit én - a piac lokális, minden háztömb más, az is igaz árban, amit mások írtak ide, mert attól függ, melyik negyedek melyik részeit nézed. Történetesen az enyém beköltözhető állapotra felkészítve és részben bútorozottan 27 M, és nem lóg ki árban a kínálatból lefelé, középár alatt van picivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!