Miért nézik le annyian a panellakásokat? Most vettem egyet és hiába van szerintem szuper helyen, előtte park stb., belül is szépen felújítva amint megtudják, hogy 'panel' vagy 'csak egy panel', máris megy a pofa vágás stb. Miért van ez?
Te hülye vagy!
Nem a "legszarabb" autót hasonlítottam össze a panellakással, hanem a "legszarabb" autót hasonlítottam össze a többi autóval, példaként felhozva a nyavalygásodra.
De MOST magad igazoltad a szintedet és ezzel az ismerőseid szintjét, mert ugyanazt csináltad velem, amit veled csinálnak mások!
A panel a lakások Suzukija (vagy Trabantja), ahogy ételek közül is inkább paprikás krumpli és nem bélszín. Felvágni soha nem fogsz tudni vele, ezt tudnod kellett, amikor megvetted!
És ne felejtsd el, ezt te hoztad ki belőlem, én semmi sértőt nem mondtam a paneledre!
30: Elmondta, hogy soha semmi baja nem volt.
Nekünk is volt Trabink, 18 évig semmi nem romlott el benne és mai reálértéken 3-500 000 Ft-ba került újonnan.
Elmondanád, miért szar?
Kérdező!
Már majdnem megsajnáltalak, de a trabantos beszólásoddal bebizonyítottad, hogy egy igazi IQ nélküli panelproli vagy!
"ha ismerkedtek nővel és megtudja panelban laksz máris elmegy tőled a kedve"
Akkor keressél hozzád való -igénytelenebb- nőt.
Vagy esetleg nézelődjél a hajléktalanok között....
"Megjegyzem a konvektoros fűtés egyáltalán nem jobb mint a távhő, sőt. És nagyon sok konvektoros volt, sokkal drágábban."
Laktunk konvektorosban, tavfűtésesben is, de a tapasztalatom az, hogy összességében a konvektoros előnyösebb. Épp nemrég vetettem össze a korabbi éa mostani lakásaink fűtési költségét, hasonló szigeteltség, méret, tájolás és távfűtéses esetén költségmegosztós lakást összevetve kevesebb mint fele annyiba kerütl a konvektoros fűtés ugyanazon hőfokon. Szóval de, olcsóbb. A jelenlegi lakásunkban az éves altalany alacsonyabb mint a kettővel ezelőtti panellakás tavhő alapdíja volt.
Emellett tény, hogy előny a tavfűtésnél az, hogy egyenletesebben fűthető a lakás. A másik oldalon viszont a konvektort akkor kapcsolom ki-be, mikor akarom, így pl. májusban mikor hideg hét volt, jól jött.
Ami a panellakáaokat illeti, én nem szeretem, jobban preferálom a téglát. Azt tapasztaltam, hogy a mozgásokba, zajokba beleremeg a szerkezet, sok esetben 2 lakással arrább is hallani zajokat. Szintén nem szerettem azt a megoldást, ahogy a tavhő és más csöveket vezették fel, gyakorlatilag volt a lakás közepén egy üreg, amin pl. a por is átjött, mikor a felső szomszéd felújított. Aztan hiába votl szigetelt, nyáron hamar felmelegedett a ház, nehéz volt elviselni a hőséget.
Ha már panel, akkor a 4 emeletes még kényszermegoldasnak elmegy, de a 10 emeletes az számomra élhetetlen kategória.
"Távhő gazdaságos és energiatakarékos, környezetvédő megoldás."
Ezen jót röhögtem, amikor kb a semmiért is fizetsz szabályozni se tudod (meg a mért távhő se pont ilyen), és feleslegesen fűtesz amikor már jó idő van... Én konvektoros lakásban lakok nyáron kb az 1000 Ft alapdíjon kívül más költség nincs, télen is 4-5000 Ft a számla 56m2 lakásra. Mondjuk én utálom az átalány díjat utána se tudsz nézni miért mennyit fizetsz
39#
Igazad van, mert azokból meg minden ki van spórolva, azt igényes ember nem veszi meg, főleg nem x millió/m2-ért.
De a kérdés a panelről szólt, és a kis paneljával villogna a versenyző...
38:
36-os vagyok, szóval én sem ép panel párti, de szerintem messze nem a panel azért a lakhatósag legalja. Pl. az úgynevezett "udvari lakás" kategória messze alatta van. Tudod, mikor egy udvarban van 4-5 kis lakás, jellemzően omladozó épületben, mert közösek az épületek, a közös udvarra meg különösen igaz a közös lovas mondás.
Vagy "családi ház" is mennyi rossz állapotú van az országban, zéró szigetelés és sokan egyetlen szobát fűtenek, mert csak arra futja, de a falak, födém, tető is oylan állapotban van, amilyen. Ezekhez képest a panel jóval korszerűbb.
Én is kényszermegoldásnak találom, eredetileg annak is szánták, mikor gyorsan sok lakást kellett építeni a városokban az iparosítás miatt, mára már el kellett vopna bontani, és végleges társasházakat építeni helyettük, de még így is messze nem a legrosszabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!