Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ajánlati biztosíték ingatlanos...

Ajánlati biztosíték ingatlanosnak? Az eladó szabja ezt a feltételt?

Figyelt kérdés

Szeretnék ajánlatot tenni egy lakásra, meg szeretném venni. Az ingatlanos azt akarja, hogy adjak 500K forintot, ami elvileg visszajár, ha nem fogadják el az ajánlatot.

Nem akarok ingatlanosnak pénzt adni, max ügyvéd jelenlétében az eladónak. Ez megkerülhetetlen? Ahogy láttam más ingatlanos portfóliójában is ott van a lakás, érdemes inkább egy másikat keresni?

Olvastam, hogy elvileg jogilag sem okés már idéntől. [link]

De javítsatok ki ha rosszul értelmeztem.

2021. júl. 22. 23:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
44%
Én már többször is tettem vételi szándéknyilatkozatot, jellemzően 200.000-et fizettem az ingatlanosnak erre (ami természetesen a vételár részét képezte, illetve visszajárt elfogadott ajánlat esetén). Lehet, hogy jogilag ez nem tiszta, nem kétlem, de normális ingatlanirodán keresztül intézve ezzel még sosem volt gondom, sőt, ez számomra is egyfajta biztosítékot jelentett. Én ezt sosem aggódtam túl.
2021. júl. 23. 09:09
 12/14 A kérdező kommentje:
Mire biztosíték? Nem fogják levenni a hirdetést amíg alá nem íródik az adásvételi. Nem szokták.
2021. júl. 23. 10:00
 13/14 anonim ***** válasza:
Dehogynem, elvileg szerződés szerint még azt is jelentheti, hogy közben nem mutatják másnak az ingatlant.
2021. júl. 23. 10:09
 14/14 A kérdező kommentje:

Már tettek rá ajánlatot egyszer,a hirdetést mégis megtaláltam. Erről az 1 lakásról 4 db hirdetés van fent különböző ingatlanosoktól. Ezért nem értem.

11, hadd aggódjak már túl fél millió forintot ami egy teljesen önkényesen meghatározott díj, amit nem is a vevő kap, és rossz esetben ugrik. Én nem vagyok szerződésben ingatlanossal, az eladó van.

2021. júl. 23. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!