Tildibildi kérdése:
Ingatlanos kérhet-e úgymond "ajánlati díjat" vagy biztosítékot, ha ajánlatot szeretnék tenni egy ingatlanra?
Figyelt kérdés
2015. jún. 15. 12:48
1/8 anonim válasza:
Semmiképp ne fizess ilyesmit! Pénzt csak szerződéssel adj!
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor hogyan tudnám megtenni az ajánlatot az eladónak?
2015. jún. 15. 13:38
3/8 anonim válasza:
Szoktak kérni, azzal az indoklással, hogy komoly a vevői szándék. Erről papírt adnak. Ha az eladó nem fogadja el az ajánlatot és nem tudtok megegyezni, akkor visszaadják, de ha te meggondolod magad és visszalépsz, akkor megtartják. Ha megegyeztek az eladóval, akkor az ügyvédnél a foglalózásnál az ingatlanközvetítő a foglalóba teszi a pénzt, vagyis annyival kevesebbet kell vinni a foglalóhoz.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Mekkora összeget kérhetnek el?
2015. jún. 15. 14:00
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
2015. jún. 16. 06:44
7/8 anonim válasza:
Jogszabály nem tiltja, tehát kérhet. Az ingatlanirodák gyakorlata e tekintetben cégenként eltérő.
8/8 anonim válasza:
Kérhet, de nem érdemes olyannal foglalkozni, amelyik kér. Egyszerűen ha több lakás/ház is tetszik, soha nem fogod meg tudni, hogy mennyit engednének, mert ezt csak pénzzel engedik megkérdezni. Ahogy írták, papír, leteszed a pénzt, ajánlasz valamit és majd kiderül, hogy elfogadja-e. Én pár éve futottam bele ebbe, mikor lakást vettem, az igatlanos még meg is akarta magyarázni, hogy ez nekem milyen jó. Borzasztóan felhúzott, hogy hülyének nézett, mert ugyan az nekem hol jó, hogy volt 3 azonos áron hirdetett lakás, amik kb. egyformák voltak minden szempontból és én az alapján döntöttem volna, hogy melyik adja oda mondjuk 6.7m-ért. De persze ezt meg tudni nem lehetett. Otthagytam az irodát, és másik irodánál vettem, ahol közel sem volt annyi macera más tekintetben sem. (értsd máshol nem autóztattak ki először tök máshova papírokat írni, nehogy rájöjjek, hol van a lakás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!