Ha valóban megveszem az ingatlant, az ajánlati biztosíték visszajár?
Figyelt kérdés
2015. szept. 1. 13:18
2/6 A kérdező kommentje:
egyelore nincs meg szerzodes, egy veteli ajanlat volt, amiben ajanlati biztositekkent fizettem egy kisebb osszeget
2015. szept. 1. 15:49
3/6 anonim válasza:
Igen, a letét a vételár része, tehát ha valóban megveszed az ingatlant, azt az összeget is betudják a vételárba.
4/6 anonim válasza:
Előbb ez a biztosíték, aztán az 1%, szerződés aláírása után 10% (ekkor már akár viheted a holmidat is, ha meg tudtok egyezni), végül a teljes összeg kifizetése után, a közművek átírása és kulcsátadás után ott is lakhatsz, már a tied.
5/6 estom rstom válasza:
Ha a tulajdonos elfogadja az ajánlatodat (elfogadott vételi ajánlat), - jön az adásvételi. Ott visszakapod, s azzal együtt fizeted az első vételárrészletet (vagy a teljes vétetelárat).
6/6 xswerdy válasza:
milyen papírt írtatok az ajánlati biztosítékról? Mert a törvény ismert foglalót, meg előleget. Hogy azok mikor járnak vissza, az világos. De ezt az ajánlati boztosítékot ezt nektek kell valahogy definiálnotok, hogy miért adod, mikor jár vissza, stb.
Én még eddig sosem adtam ilyet, így nem is láttam, hogy milyen formanyomtatvánnyal veszi át az ingatlanos. Merthogy gondolom, alapból az ő formanyomtatványa él. De ismerek olyat, aki adott ilyen biztosítékot, de maga fogalmazta az elismervényt, amit az ingatlanossal aláiratott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!