Visszajár -e a foglaló ebben az esetben?
Örülök, hogy vannak még emberek, akiknek van lelkiismerete.
Ha közben nem kellett más vevőket visszamondanod miattuk, akkor ha 60-70 költséged volt kb., 100E-t lefognék a többit visszaadnám. Lelki dolgokra meg nem nagyon ítél a bíróság se, ezzel jár.
sztem jól döntesz. költségeidet kerekítsed fel, beszéld meg velük, és add vissza. általában ha a bank miatt bukik minden, akkor más a fáma már.
de közöld velük, hogy nem jár vissza semmi hivatalosan, sőt akár nem is adtak volna semmit mert nincs nyoma sem. tanácsold nekik, hogy legközelebb írjanak a foglalóról papírt és írják bele, hogy ha a bank részéről nem jön össze, akkor visszajár a teljes összeg, vagy egy része. valamit azért okuljanak és okosodjanak.
Szegények :( De milyen ügyvédjük van? Hogy lehet ilyen szerződést írni, hogy a foglalót nem írják bele?
Én biztosan visszaadnám ebben a helyzetben, mert sajnálnám őket. Persze a költségeidet vond el.
Akkor gyorsan szabadulj meg tőlük, nyugodjatok meg és kezdjétek újra, most már kicsit tapasztaltabban :)
A foglaló nem jár vissza. Nem tudom, hogy kérték-e egyáltalán. De ha van rá lehetőséged, akkor add vissza, a költségeid levonása után.
"Ha a vevő védeni akarja a pénzét, akkor vételár előleget ír a papírra"...amennyiben ezt az eladó is így gondolja(nem fogja)
Már ahoz gratulálok,hogy 3 hónapi bohóckodást kibírtál,az előszerződésbe milyen határidőt rögzítettetek??Én egy árva fillért nemadnék vissza,nyugodtan fölfoghatják tanulópénznek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!