Ajánlati biztosíték ingatlanosnak? Az eladó szabja ezt a feltételt?
Szeretnék ajánlatot tenni egy lakásra, meg szeretném venni. Az ingatlanos azt akarja, hogy adjak 500K forintot, ami elvileg visszajár, ha nem fogadják el az ajánlatot.
Nem akarok ingatlanosnak pénzt adni, max ügyvéd jelenlétében az eladónak. Ez megkerülhetetlen? Ahogy láttam más ingatlanos portfóliójában is ott van a lakás, érdemes inkább egy másikat keresni?
Olvastam, hogy elvileg jogilag sem okés már idéntől. [link]
De javítsatok ki ha rosszul értelmeztem.
Dehogy, nyugodtan foglalózz. A mi ügyvédünk, amúgy azt mondta, hogy a letét csak merő pénzkidobás, amin az ingatlanos esetlegesen sokat kaszál.
Ha nem adják vissza a foglalót, akkor a lakáseladásnál lehet tiltatni a te részedet. Amúgy meg ott a lakás fedezetnek.
Dehogy kell az ingatlanosnak fizetned. Nyugodtan foglalózz a normál módon.
Beszélj az ügyvédeddel, ahogy az előző hozzászóló írta + próbáld elérni a tulajokat.
Ha otthon laknak, akkor csengess be este, ha nem, akkor a szomszédokon keresztül vagy kérj le tulajdoni lapot és facebookon keress rá az eladókra. Vagy kérj még egy megtekintést és mond el nekik, hogy az ügyvéded jelezte, hogy jogellenes az ingatlanosi letét, de ha gondolják, akkor te négy napon belül mész az ügyvédhez és leteszed a foglalót a szerződéskötéskor.
1,4,5 te már foglalóznál de még az alku résznél lennék.
Nekem is nevetséges ez a gyakorlat, nem értem kinek jó és miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!