Mi a jó az új építésű lakóparkokban?
Ha én újépítésű lakóparkban vennék ingatlant,a 2 legcsábítóbb ok az lenne, hogy ahhoz minimum 10 évig biztosan nem kell hozzányúlni, illetve praktikus a belső elosztásuk.
Persze tetszene, ha lenne portaszolgalat, közös udvar, helységek stb, de alapvetően azok nem lényeges szempontok.
Újpesten nemrég költöztünk be egy új lakóparkba az új lakásunkba. Én imádom. A lakók normálisak és kulturáltak. Nem olyan zsúfolt mint egy panel. Van belső zárt kert ahol egy szuper játszótér van. Tömegközlekedéssel jól megközelíthető. Ráadásul a munkahelyemtől 10 percre van.
Mivel nem vagyok egy műszaki zseni ezért saját házba sosem költöznék. Van portaszolgálat, gondnok és eddig a közös képviselő mindent megoldott.
Általában rendezett környezet, sokkal kulturáltabb közösségi terek.
Kelenföldön vagyok egy panelban. Jól felverték az árakat, de ettől még a panel panel maradt. Kívül szép és egész jó környék, de a lábas-panelokba belépve hirtelen irgalmatlanul Balkán lesz az egész.
Belépsz, arcon csap a mocsok meg kukaszag, ócska burkolatok, linóleum, alig van világítás. Erre jön a graffiti meg a mocsok.
Plusz új lakáshoz jó esetben tudsz venni parkolót, bár manapság ezeket is eléggé alul méretezik. De még mindig több esélyed van mint egy paneltelepen ahol örülsz ha a járdára fel tudsz állni, reggelre meg azt látod, hogy mindkét oldalon neki ment valaki.
Építőiparban dolgozom. Mi csináltunk olyan "luxus" lakásokat ahol a közösségi részeken is szőnyeg van, meg tapéta. Nyilván kérdés, mennyire lesznek tartósak. De valljuk be az ottani közösség igényli is, hogy mondjuk 10 évente fel legyen az egész kóceráj újítva és mindig "trendi" legyen. Nem úgy mint egy paneltelepen, ahol néhány elmaradó lakó miatt is szív mindenki és élhet a retekben 30-50 évig.
Na meg inkább nézném a mű hatást, mint azt amikor csak nő a betondzsungel a sima dzsungelből. Volt olyan környék, ahol azért nem vettem lakást, mert bár elrendezésre tetszett, csendes, nyugodt környék volt. De egyszerűen olyan érzés volt mintha Pripjaty város lenne csak még laknak benne.
Na meg ahogy írják az áruk erősen szűri a lakók összetételét is. Míg panelban azért nagy szórások vannak. Én magamat "értelmiséginek" mondhatnám, de egyedül, családi és bármi segítség nélkül sajnos csak egy szakadt panelra telik. És hát nyilván amikor azt látom, hogy a szomszédban 5-en laknak albérlőkkel, pulyával, kutyával egymás hegyén hátán az nem ugyanaz a kategória mint egy új építésűben élni viszonylag hozzád hasonlókkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!